onsdag, marts 23, 2005

Lavintensitets-terror

..er det ikke bare når 139 skoler afbrændes (2003-tal), men også som igår i Stockholm hvor "Global Intifada" udfolder sig. To gange har de angrebet den danske ambassade indenfor det sidste år :

Mitt i folkvimlet i centrala Stockholm i går började en rysk ambassadbil brinna. - Det small till och bilen blev helt övertänd, säger ögonvittnet David Bicho. Strax efter tog en svensk grupp på sig dådet.
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,621288,00.html
Global Intifadas verdensbillede:
http://www.socialism.nu/index.phppage=texts§ion=read&id=15 Global IntifadaArbetarfrontPalestinsk Autonomi?Eller vår Autonoma klasskamp? Det måste tidigt slås fast att vi inte önskar se en Palestinsk stat framför den Sionistiska staten Israel; vi stödjer inte heller fredssamtal eller önskar se en Palestinsk Autonomi - den enda autonomin värd att kämpa för är autonomin i vår klasskamp mot kapitalismen. Över hela världen framställer borgarklassen Intifadan som en nationalistisk kamp mellan Palestinier och Israeler, eller araber och judar. Från Tel Aviv till Alger, från Rom till New York beskriver den internationella borgarklassen genom sina medier, vänster eller höger (oavsett om du läser Le Monde eller Socialist Worker) kampen i samma termer; den enda skillnaden är vilken sida de stödjer. Konflikten står inte mellan Palestinier och Israeler, den står mellan två klasser med motstridande intressen - borgarklassen och arbetarklassen. Den Palestinska arbetarklassens uppror har av vissa borgarfraktioner använts som bevis för önskan av en Palestinsk stat; en stat som skulle domineras av det Palestinska folkets "officielle talesman" - överklassens PLO.
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net