søndag, april 03, 2005

Svensk politik gør mig mørkeræd

En halv Nilson om borgerlige reserve-sosser og et døende velfærdssamfund, men mer på linket:

Svensk politik just nu gör mig mörkrädd!
Statsministern hotar med höjda skatter. Hans springschas, finansminister Nuder, gör detsamma – och INGEN tycks reagera!Jag menar: vi har redan världens högsta skatter – samtidigt som åldringar på hem tvingas lägga sig klockan tre antingen de vill eller ej…och tv rapporterar om hur svårt sjuka gamla förvägras särskilt boende därför att det ”saknas resurser”…Kort sagt tycks ALLA vara överens om att vi – trots dessa rekordskatter – har kris i både vård, skola och omsorg. Ja, för att inte tala om arbetslösheten och (den obefintliga) integrationen.
Jag måste fråga: om problemen faktiskt FÖRVÄRRAS trots ett skatteuttag på över 60 procent, vad finns det som säger att allting skulle bli bättre med skatter på 75 procent? Eller 100?I ett land vid namn Sovjet tog staten alla pengar och all makt. Det gick som det gick.Men det blir värre. *
I veckan som gick utnämnde statsministern sin kompis Lars Engqvist till ordförande i SVT. Engqvist stod för all del kapitalisten Jan Stenbeck synnerligen nära. Han hjälpte till att tilldela Stenbeck sändningstillstånd för det som blev TV4 – en affär som stank korruption lång väg. Trots detta står det fullt klart att Engqvist är partiman framför allt. Hans uppgift – och han kommer att fullgöra den – är att se till att SVT också i fortsättningen förblir ett propagandaorgan för (s) och den bestående ordningen, det vi kallar SYSTEMET.Men det blir värre.
I detta land säger majoriteten av medborgarna sig TYCKA OM förlamande höga skatter. Man inbillar sig att man med deras hjälp kan köpa TRYGGHET, vilket dessvärre är en myt, och att delade plågor på långvården är ett bevis på solidaritet. Man gnäller, men uthärdar.Och nu blir det ännu värre.............................................................forts.:
*(Sverige låner i disse år omring 55 mia om året i udlandet, mest til renter på gæld)
http://expressen.se/index.jsp?a=263908
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net