søndag, maj 01, 2005

"Jeg fördömer islam"


Trods Sveriges tradition for frikirker, er der rigtig mange der har travlt med at lette ben op af prædikant Runar - eller rettere hans frihed til at ytre sig. Fra den politiserende islamolog, Jan Hjäpre, til milionær socialisten Jan Gouillou. En intellektuel fejghed der stinker.En samlingintellektuelle tøsedrenge, der har glemt at det man ikke vil forsvare, kommer man til at miste. Han er overladt i politiets varetægt, og HMF´s forgodtbefindende. En ét år gammel kronik af filosoffen og teologen Henrik Gade Jensen virker beklemmende aktuel. Anledningen dengang var Van Goghs skæbne.
Jag fördömer islam, jag reser mot det islamiska samfundet den fruktansvärdaste av alla anklagelser, en anklagelse ens någon aldrig tagit i sin mun. Jag kallar islam en stor förbannelse, ett hänsynslöst fördärv som inte tvekar att använda gift i lönndom, hemligt och underjordiskt, kort och gott - jag kallar islam för en odödlig skamfläck för mänskligheten.Kan en förnuftig människa hävda dessa påståenden? Kan en filosof göra det till en filosofi? Kan en religion vara en skamfläck för mänskligheten?
Citatet stammar från den tyske filosofen Friedrich Nietzsche - med en liten ändring jag har ersatt ”kristendomen” med ”islam”. Citatet är hämtat från Nietzsches kampskrift 'Antikrist' från 1888 Skriften är en våldsam uppgörelse med kristendomen. Det kunde låta sig göra i Europa på 1800-talet. Nietzsche blev varken förföljd eller avrättad. Upproret krävde dock personligt mod som det alltid gör för att genomtränga en koncensus.
Idag har Europa placerat sig i den fullkomligt absurda situationen, att det inte är tillåtet att kritisera islam. Kritik av islam kallas islamofobi, en fruktan, ångest eller en skräck för islam. Det är därför förbjudet att visa fruktan eller vara rädda. Den kritik som kristendomen har genomgått och som kristendomen själv ständigt genom går istället över i islam till att förvandlas till fobi. Kritik av islam sammanställs istället med rasism och främlingsfientlighet.


”Kritiken av religionen är förutsättningen för all kritik” Det citatet har aldrig varit mer aktuellt än nu anno 2002. Karl Marx skrev det 1844. Om man inte törs och vill kritisera religionen, är man inte en kritiker. Det handlar om kritik mot islam. Kristendomen är färdigkritiserad. Varje intellektuell, som inte vill göra upp med islam och utställa alla fundamentalister som frivilligt fjärrstyrda robotar, de är dom som bör läsa Marx ”att upphäva religionen”. skrev Marx, ”är att forma folkets verkliga lycka”
Varför skall en stor del av den befolkningen leva i en illusion av lögn och fem gånger om dagen dagligen vända sig mot en öken? Varför skall en galens mans böcker läsas som en evig sanning? Varför skall vackra kvinnor gömmas bakom lager av tyg? Riv av det! Religionen skall kritiseras. Religion skall avslöjas.


Om det finns fler marxister i detta land bör de ställa sig i frontlinjen vidareföra Marx projekt : att avslöja religionen som bedragare och befria folket från religionens ok. Befria de unga invandrarna från imamernas klor! En av de hemskaste tendenser i dagens Europa är blockeringen över att kritisera islam. EU behandlar officiellt islamkritik som jämställt med xenofobi och rasism. EUs övervakningscentral i Wien EUMC, som övervakar rasism och xenofobi i EU, har nu utvecklat ämnet med en nyligt offentligjord rapport. ”Islamofobi i EU efter 11 sep 2001” Nu är kritik av islam ett med rasismen.
Om en genuppstådd Nietzsche, Brandes eller Karl Marx skulle idag bli betraktade som fiender af all humanitet och EU, om de skulle föra vidare sin religionskritik i dagens Europa. Islamkritik bör ingå som en naturlig del av ett kritiskt Europa. I flera hundra år har kristendomen kritiserats. Men om nu Europa väljer att undanta islam från offentlig kritik, så rullar Europa sig själv flera hundra år tillbaka i tiden. Därför då sätter vi en parentes för den moderna upplysningen. Då stänger vi för upplysningen, så inför vi kyrkstaten och tekrokratet. Där en religion, nämligen islam, absolutiseras som den enda oinskränkliga. Det är en mycket skrämmande utveckling.
Islam är en religion och ingen ras. Islam är en tro och bör behandlas som en sådan. Därför kan den också fritt kritiseras.
samling af Gade Jensens avisartikler:
http://web.archive.org/web/20021128123953/http://www.henrikgadejensen.dk
Som man kan se her, fra en sekt der kalder sig Modkraft, er HGJ - taget fra øverste højre til øverste venstre: Nationalist, nazist, Dansk Folkeparti og populist. Bare til orientering, hvis nogen skulle tvivle.
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net