fredag, juni 24, 2005

Islams bloody borders

Europe’s Largest Mosque Opens in Tatarstan
http://www.islamonline.org/English/News/2005-06/24/article04.shtml

Buddhister udsat for grusom terror
Befolkningen er opskræmt efter flere mord ved halshugning i de sydlige provinser med muslimsk flertal.
Kuala Lumpur
Thailand er chokeret over en brutal optrapning af volden i de sydlige provinser med muslimsk befolkningsflertal. I de seneste uger har der været fem tilfælde, hvor ofre på grusom vis er blevet myrdet ved halshugning. Militæret overvejer nu at erklære visse områder for særligt voldelige, og i disse zoner vil oprørere bliv jagtet og dræbt.
En kold og kynisk halshugning foran chokerede gæster i en café i en landsby i Narathiwat provinsen har rystet befolkningen. Den 34-årige tekstilsælger Lek Tongta fra det nordlige Thailand sad fredeligt og drak te, da en mand på motorcykel kørte op foran cafeen og affyrede to skud mod ham.
Hårdt såret vaklede sælgeren ind i caféen for at få beskyttelse. Gerningsmanden forfulgte Lek Tongta og skar foran de øvrige kunder hovedet af ham med en kniv. Drabsmanden puttede det afskårne hoved i en plastsæk og forsvandt med en kammerat på motorcyklen. Sækken med hovedet blev fundet i vejkanten to km fra caféen. Politiet undersøger nu motivet til mordet.
Gruopvækkende mord ved halshugning markerer en brutalisering af volden i det sydlige Thailand. Indenfor de seneste uger har fem personer fået skåret hovedet af, og ved flere af ligene er der fundet meddelelser om, at halshugningen er sket som hævn for de thailandske myndigheders overgreb.
Provinserne Pattani, Narathiwat og Yala har muslimsk befolkningsflertal, og rebeller kæmper for en løsrivelse eller større selvstændighed fra det overvejende buddhistiske Thailand. 800 er blevet dræbt siden januar sidste år.
http://www.jp.dk/udland/artikel:aid=3126226/
Danske soldater ramt af bomber og beskud Danske soldater blev i morges ramt af to vejsidebomber i Irak. Tidligere blev en patrulje beskudt i en stammefejde.
http://www.berlingske.dk/grid/forside/artikel:aid=593640

Is Europe Dying?
Notes on a Crisis of Civilizational Morale
By George Weigel A Roman Catholic theologian, Mr. Weigel is a Senior Fellow of the Ethics and Public Policy Center. His book "Witness to Hope" The Biography of John Paul II" was published to international acclaim in 1999 in English, French, Italian, and Spanish. It has since been published in Polish, Portuguese, Slovak, Czech, Slovenian, Russian, and German.
America's "Europe problem" and Europe's "America problem" have been staple topics of transatlantic debate for the past several years. Political leaders, media commentators, and businessmen usually discuss those problems in terms of policy differences: differences over prosecuting the war on terrorism, differences over the role of the United Nations in world affairs, differences over the Kyoto Protocol on the global environment, differences over Iraq. The policy differences are real. Attempts to understand them in political, strategic, and economic terms alone will ultimately fail, however, because such explanations do not reach deeply enough into the human texture of contemporary Europe.

http://www.hnn.us/articles/12295.html

Her skal Bush bo
der findes ingen amerikansk østkystmillionær som ikke hader ham. Selv har jeg som sagt visse problemer med det. Men det ville jo være synd at påstå han er lige så klassisk dannet og belæst som Kennedy. Mindre kan måske gøre det. Hvad kræver det at være leder for verdens eneste supermagt ? Anyway, jeg tar ind og støtter ham mod Dansk/Nordkoreansk venskabsforening, pædagogernes fagforbund og alle de andre med deres automatreaktioner.
Når den amerikanske præsident og præsidentfrue besøger Danmark i juli, skal de overnatte i Fredensborgs fornemste suite.
George W Bush og hans kone Laura kommer under deres korte besøg i Danmark på Fredensborg til at bo i en endnu større lejlighed end den, dronning Margrethe og prins Henrik selv helt privat bruger på deres sommerslot.
Samme etage som Dronningen
Det er her kronprins Frederik og kronprinsesse Mary kommer til at hilse på det amerikanske præsidentpar. De modtager ikke præsidenten i lufthavnen, når han 5. juli sent på aftenen kommer til Danmark. Men det ventes, at han efter ankomsten fortsætter med helikopter og lander i haven ved Fredensborg. Her vil Dronningen så modtage præsidentparret.
Clinton overnattede også i 'Fyrstesuiten', da han besøgte Danmark. Den fornemme suite ligger på 1. sal i hovedslottet med udsigt til både gården og parken. Det er den lejlighed, som Margrethes far, kong Frederik IX og dronning Ingrid i sin tid beboede.
Margrethe og præsidentparret er tæt på hinanden. 'Fyrstesuiten' ligger nemlig på samme etage som Margrethe og Henriks helt private stuer, der selvfølgelig ikke inkluderer slottets mange sale og saloner. 'Fyrstesuiten' har bl.a. to store soveværelser. Sengene er så store, at der i hvert soveværelse kan være et par. Der er desuden to påklædningsværelser, to badeværelser og en stor salon.
Autograf på rude
På et skrivebord i 'Fyrstesuiten' ligger der en rude klar til Bush, så han i lighed med masser af andre berømte statsoverhoveder og gæster kan ridse sit navn og datoen for sit besøg ind. Før i tiden ridsede gæsterne direkte deres navn i en rude i havesalen. Nu er man blevet mere forsigtig, så der ikke sker uheld med en af de allerede ridsede ruder. Bagefter vil Bushs rudenavnetræk nok blive sat op i suiten, hvor han har boet.
Bush får ikke Elefantordenen, når han besøger Danmark. Der er nemlig ikke tradition for ordensudvekslinger mellem USA og Danmark.
Det er Dronningen selv, der har indrettet 'Fyrstesuiten'. Margrethe går højt op i, hvordan suiten præsenterer sig.
Sammen med sin oldfrue tjekker Majestæten, at 'Fyrstesuiten' er udstyret med personlige ting, så præsidentens ophold ikke virker for hotelagtigt.
Margrethe kontrollerer f.eks. også, at farven på sæben er den rigtige. Ligesom hun også har udstyret 'Fyrstesuiten' med egen kunst, bl.a. i form af decoupage.

cath@bt.dk
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net