onsdag, juli 27, 2005

"Det är inte interessant"
"Elitens" bogstaveligt talt livsfarlige holdning, udtalt uden omsvøb. Selvom man ikke bryder sig om befolkningens svar, er det klogeste dog at spørge den:
(foto:Botkyrkas ny moské)

-Men kan det vara så att majoriteten av svenskarna inte vill ha invandrarna här, inte önskar sig ett mångkulturellt
samhälle, inte bryr sig om tjugo procent
av befolkningen? - En kort tystnad, och därefter svarar han att det mycket väl kan vara så. Men det är inte intressant. Det viktiga är att Sverige redan har blivit ett mångkulturellt samhälle, och redan rymmer en stor andel svenskar som kommer från någon annan stans. – Vår uppgift, som tankeverkstad eller kunskapsbank, är att diskutera den nya situationen. Och att påskynda den långsamma omförhandling som rör vad som är normalt och accepterat, och svenskt.
--------
När vi talar slarvigt, och inte tänker oss för, när smygrasismen passerar obemärkt, eller ”oemotsagd”, då blir det tydligt vad vi tyvärr accepterar. Därför gillar Magnusson det politiskt korrekta, som ju skapar regler för vad som får höras eller synas i det offentliga rummet.

http://www.svd.se/dynamiskt/kultur/did_10202508.asp
......sådan taler en "samfundsingeniør" på vej ind i en tid, med for ham meget svære erkendelser.En mand efter Oluf Palmes hjerte: Olof Palme i DN 1985: "Naturligtvis är det mångkulturella samhället en revolution. Den är oundviklig. Men eftersom jag är reformist vill jag att denna revolution skall ske gradvis".
Det er Vestens skyld


så skulle den kroniske konflikt vist være sat på skinner og selvkørende:
IMAMENE MØTTES: Imam Nehmat Ali Bokhari (i midten) mener Vestens politikk overfor muslimske land har skylda for terrorangrep som dem i London og Egypt. Her sammen med Hafiz Tajyib (t.v.), Shekh Ibrahim og Muhmad Javed, på et felles møte for imamene i Oslo.Vestlige ledere må ta skylda for terroren i London, mener lederen for Oslos største moské.
- Farlig holdning- Det må bli slutt på holdningen «Vesten vet best», sier Bokhari til Dagbladet.
http://www.dagbladet.no/nyheter/2005/07/26/438484.html
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net