onsdag, juli 20, 2005

Rotte-regimente


Der er en air af 3. verden over rotterne. Da jeg for over 30 år siden steg i land i Manilla, var det første stærke indtryk: den intense stank og rotterne der færdedes som det passede dem, og knapt ænsede mennesker.


Kvarglömda rester ger råttorna mycket att äta
Brunråttorna i centrala Stockholm är i år rekordmånga. Orsaken är att gnagarna i princip har obegränsad tillgång till mat - mycket på grund av människors slarv.De finns i parker, på restauranger, i bostäder, i soptunnor eller i princip överallt där vi människor håller till. För där det finns människor, där finns det också mat.Antalet brunråttor i Stockholms centrala delar är ovanligt många just i år.Anticimex sanerare jobbar för högtryck för att bekämpa gnagarna.- Vi har haft väldigt många påringningar i sommar jämfört med tidigare. Cirka 50 procent av de saneringar som görs av vårt stockholmskontor är sanering mot råttor, säger Jan Jungerstam, biolog på Anticimex.............................................................
http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_10160237.asp
Föraktet för rättsstaten
lyser ud af dette lille hændelsesforløb:
Föräldrar hjälpte våldtäktsman rymma
En 18-årig våldtäktsdömd man fritogs av sina föräldrar på ett tumultartat sätt i Hovrätten för Nedre Norrlands lokaler i Sundsvall.18-åringen försökte smita ifrån kriminalvårdens personal, men personalen lyckades stoppa honom i receptionen. Då kastade sig föräldrarna och några vänner över personalen med slag och sparkar.Under tumultet lyckas 18-åringen och en 17-årig kamrat rymma ut ur lokalen. Båda är fortfarande på fri fot.Föräldrarna greps en stund senare och är nu misstänkta för främjande av flykt och våld mot tjänsteman.18-åringen har tidigare dömts till ett års sluten ungdomsvård av Sundsvalls tingsrätt för våldtäkt. Den andre rymmaren, en 17-åring dömdes vid samma tillfälle av tingsrätten för grov misshandel.
http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_10166212.asp
Financial Times: Muslims in Europe
flash-interaktivt kort, meget instruktivt - se f.eks "annual growth" (Sweden 12.4 %, DK 7.6 %)
Islam is the fastest growing religion in Europe and Muslims are the largest minority on the continent. They make up as much as 5 per cent of the European population. Our interactive map shows the distribution and ethnic backgrounds of the 20 million Muslim population across the continent, featuring extra detail on the UK communities.
http://news.ft.com/cms/s/89b5eccc-f48c-11d9-9dd1-00000e2511c8.html
via:http://tiradeblog.blogspot.com
værd at vide inden man pakker bilen og kører østpå:
Vägrån ökar dramatiskt i Skåne
Hittills i år har 23 vägrån inträffat i Skåne. Det är fler än under hela 2004 och 2003. Polisen har svårt att få fatt på tjuvarna, men i morse greps tre män utanför Strömstad som misstänks för att ha stulit från en husbil.

http://sydsvenskan.se/sverige/article112971.ece
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net