torsdag, august 25, 2005

Hvor dum kan man være ?

(nu ser jeg bort fra at gamle Nørballe fra Gl. Kongevej Antikvariat, ikke gav fem flade litterære ører for Peter Høeghs talent - og jeg havde stor tillid til hans dømmekraft) - så leder denne journalist hele Danmark igennem for at finde ham, får en solohistorie mod afgivne løfter. Og svigter det hele ved at plapre ud i Expressen med det samme:
(foto: fra Nørballes butik)
Det är nu han säger det, rakt ut: - Jag ska ge ut en ny bok. Jag har jobbat med den i flera år. Det är en stor bok. Han måttar med händerna. Peter Høegs första bok på tio år ser ut att bli en tegelsten. Den kommer i början på nästa år. Februari eller mars, säger han.- Förlaget vet att jag har skrivit den, men ingen har sett manuset än.
Det är ett avslöjande som hundratusentals läsare över hela världen har väntat på, som kommer att få kulturetablissemangen att gå i taket. Han vet det. Därför har han planerat att leka kurragömma med medierna. För att vårda sin mystiska image kommer Peter Høeg bara att göra ett enda offentligt framträdande inför det nya boksläppet. Den världsunika intervjun är utlovad till en utvald dansk journalist. Men nu måste han tänka om.
- Ingen har någonsin hittat mig förut. Det har gått tio år. Du måste ha en god intuition, och du är värd en belöning. Peter Høegs förslag är att jag ska belönas med en jättespeciell exklusiv intervju med honom när den nya boken släpps. Men då måste jag följa hans regler.Han kommer att kontakta mig före den 1 december. -
Vi ska träffas strax efteråt och intervjun ska publiceras veckan före utgivningen. Vid intervjutillfället ska en fotograf vara med i exakt 15 minuter och plåta medan vi pratar. Manuset kommer att skickas hem till mig i god tid innan och jag måste returnera det till förlaget så fort jag läst det, helst inom en vecka.
Allt är superhemligt. Och villkoret är att jag inte berättar för någon att jag träffat honom här och nu. Det är den världsberömde författarens viktigaste krav. Han är väldigt bestämd på den punkten. Jag måste låtsas som om detta möte, i Nørre Snede, aldrig har ägt rum.
Av NATALIA KAZMIERSKA

http://expressen.se/index.jsp?a=425313
Så hittade jag Peter Høeg
http://expressen.se/index.jsp?a=425897
og altsammen til ingen nytte....................
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net