lørdag, august 20, 2005

Terror og slaget om kvinders kroppe

Af Helle Merete Brix , journalist og forfatter
Da jeg var i London for nylig sammen med den iranskfødte skuespiller og kommentator Farshad Kholghi, kort efter det seneste og heldigvis mislykkede terroranslag mod Londons Tube, var der masser af politi i gaderne og tomme pladser i Tuben. Terror virker.
Terror er på den ene side en lige stor trussel imod både mænd eller kvinder. Samtidig har den islamiske terror en dimension specifikt rettet mod det kvindelige køn, imod en indskrænkning af kvinders retttigheder og kvinders bestemmelse over egne kroppe.
Alt for få organisationer i Vesten er, efter min vurdering, indstillede på at interessere sig for denne problematik. Udover nærværende organisation, Human Rights Service, kan dog nævnes WLUML (Women Living Under Muslim Laws) og IHEU (International Etichal and Humanists Union).............http://www.rights.no/hrs_skrib_gen/siste/hrs_65.30_050405_101.htm

fotos © webmasterLovende takter
fra DR´s nye chef, der samtidigt lover at institutionen får en lidt større afstand mellem øjenbrynene og hårgrænsen:
Blander sig i hed debat
Kenneth Plummer mener, at DR P1 har haft en »politisk ubalance«. Og det skal der gøres op med.
Dermed blander DRs generaldirektør sig i en efterhånden mangeårig og hed debat, hvor især Dansk Folkeparti har beskyldt P1-journalisterne for at være overvejende venstreorienterede. Og for at bringe en unuanceret kritik af især Israel og USA.
»I DR har vi generelt ikke været gode til at lytte efter kritik af os selv og vores programmer. Der har f.eks. været en tendens til at afvise enhver kritik af politisk ubalance i P1 - også selvom der er noget om kritikken. Jeg ønsker mere pluralisme i P1, så vi vægter de forskellige politiske fløje mere ligeligt,« sagde Kenneth Plummer på TV-festivalen. Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti hilser meldingen velkommen:
»Det er jo ikke fordi vi på nogen måde ønsker, at P1 skal reklamere for Dansk Folkeparti, men vi synes ikke kritikken af især Pia Kjærsgaard har været fair. Det handler jo meget om, hvilke eksperter man beder om at vurdere os,« siger Peter Skaarup. jak/boc
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net