tirsdag, februar 28, 2006

48.979 kvinder udenfor arbejdsstyrken

Findes de små 50.000 jobs ? I så fald kunne de også nedbringe indvandrerfertiliteten til det mere gennemsnitlige:
48.979 kvinder fra ikke vestlige lande er i dag sat totalt uden for arbejdsstyrken. Især kvindernes mænd fastholder dem hjemme. Tid til et opgør, lyder budskabet fra integrationsministeren, det kommunale bagland og integrationseksperter
-En af de største forhindringer for at få indvandrerkvinder ud på arbejdsmarkedet er kvindernes egne mænd. Hvis udviklingen skal vendes, så skal mændene forstå, at kvinden ikke kun er kommet til verden for at rydde op efter manden, passe børn og lave mad.
*******
Ifølge en rapport fra LG Insight er der i dag 48.979 indvandrerkvinder, som står uden for arbejdsstyrken, og erhvervsfrekvensen blandt kvinder fra ikke-vestlige lande er på 46 procent mod 75 procent for danske kvinder. Antallet af beskæftigede er på 38 procent mod 71 for danske kvinder.

"Vi har set jobforløb, hvor kvindens mand har siddet med til samtalen for at overbevise den kommunale sagsbehandler om, at hans kone ikke kunne bestride et job, fordi hun ikke kunne tale dansk. Da manden forlod lokalet, viste det sig, at kvinden var udmærket til dansk.
Selv om mange indvandrerkvinder ikke har den samme erfaring med et regulært arbejde som deres mænd har, så er de mindst lige så kvalificeret. Desværre bliver de ofte holdt i hjemmet, fordi arbejdet må vige for familiens hensyn. Det er en skam," siger Lars Larsen.
-Han påpeger, at der er to vigtige perioder i kvindernes liv, som kommunerne skal være særlig opmærksomme på. Ægteskab og graviditet."Specielt når kvinderne bliver gift, opstår der problemer. Nogle mænd vil ikke have, at kvinden kommer ud på arbejdsmarkedet. Derfor ser vi forløb, hvor kvinden bliver afskåret fra samfundet i flere år, fordi manden ikke tager del i det hjemlige arbejde. Kvinderne skal passe det hele.
Desuden bærer kvinderne også selv på de normer og værdier, som manden gør, og derfor ser vi ofte, at kvinden modarbejder processen, som skal resultere i et job i sidste ende," siger Lars Larsen.

http://makeashorterlink.com/?U591218BC

Dags at fly landet ?
en ikke helt respektfuld annoncør.
"Imam ægteskaber"
forekommer også i Danmark:
Flere hundre tvangsekteskapssaker i året.
- Vi kjenner til at mindreårige jenter blir gift i Norge av imam eller mulla. Vi vet at det har skjedd, men ikke hvem som står bak. Vi har hjulpet flere jenter ned til 15 år. For ungdommen er det et stort problem, for selv om de har gitt klart uttrykk for at de ikke vil giftes, oppfatter de seg selv som lovlig gift.
*******
Levende visum
I tillegg opplever gruppa en økning i antall tvangsekteskapsaker. De fleste han og gruppa hjelper er jenter på rundt 18 år med kurdiske og pakistanske foreldre.
- Senest i dag hadde jeg en pakistansk jente på kontoret som sa at hun ble behandlet som et visum. Hun ble etter lang tids press overtalt til å gifte seg med en slektning i familiens hjemland. Det varte så lenge at hun ga etter. Det var åpent hele tiden fra ektemannens side og fra familien hennes sin side at det var oppholdstillatelse som var motivasjonen for ekteskapet.

http://www.dagbladet.no/nyheter/2006/02/23/458783.html
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net