søndag, april 30, 2006

"Den sidste maj"

var en titel der faldt mig ind, da jeg overvejer at høre Helle Thorning i Fælledparken. Guderne må vide hvordan jeg kom på det . Forresten ledte jeg desperat efter teksten til Jesper Jensen og Benny Holst Demos vise fra 1971 - "Den Første Maj". Nogen der har den ? (mail: blicher1@yahoo.dk )
Indtil da en anderledes 1 maj kronik:
"Den kulturpolitik, som Julius Bomholt og andre af de gamle, socialdemokratiske kulturpersonligheder forestillede sig, blev ikke realiseret. De toneangivende, danske kunstnere var siden 1960erne venstreorienterede, kulturdebatten var enøjet venstreorienteret og selv om socialdemokraterne var førende med at skaffe bevillinger til kunst og kultur, havde venstrefløjen intet til overs for Socialdemokratiet, som tabte kulturkampen, da det ikke længere kunne give danskerne en drøm om tilværelsen.
- Jeg indledte med at sige, at 1. maj fra begyndelsen markerede en moralsk kamp for åbne, moderne og frie samfund. De seneste årtiers svigt i denne kamp vejer sikkert tungere for de tidligere socialdemokratiske vælgere end svigtet i vækstpolitikken.
- Vi oplever i disse år en skærpet kamp mellem Vestens oplyste, rationelle, humanistiske kultur og en uoplyst, irrationel og antihumanistisk religiøs påvirkning, som trænger sig ind i vores verden. Socialdemokraternes holdning har været at bøje af, at give udtryk for en kulturrelativistisk vurdering af udfordringerne. De har kritiseret, hvad de har kaldt »de dumme tegninger« og mener, at statsministeren skulle have undskyldt over for de muslimske ambassadører, som ville knægte ytringsfriheden.
Budskabet om »kamp imod dem, der vil storme og slå, de friheds lyse skanser, som vort folk bygger på« (Oskar Hansen 1934) er forvitret til respekt for religiøs overtro. Og så har Socialdemokraterne ikke mere at holde 1. maj for. Faklen er gået over til os andre.

En anderledes 1. maj-tale

Det borgerlige alternativ:
"Enighet i borgerliga alliansen om miljardsatsning på tänder"

Uskyld
Assensgade, Østerbro, 1958. Østre Gasværk i baggrunden.
H.C. Hansen var endnu ikke afløst af Kampmann. I England var Mac Millan premierminister. I (Vest) Tyskland var Adenauer kansler. I USA var Eisenhower præsident og i Sverige Tage Erlander - 23 år i træk statsminister og med over 50 % tilslutning - verdensrekord for en folkevalgt.
Og jeg kom i 1 klasse og fik 1 kr. om ugen i lommepenge. Min rektor var teolog og slog en proper næve. Vi fik karakterbog med hjem hver lørdag. TV var non eksistent og pop musik var Birthe Wilke og Four Jacks. Underholdningen i København fandtes på gaden.
"Barndommen er lang og smal som en kiste, og man kan ikke slippe ud af den ved egen hjælp." Tove Ditlevsen
(foto Berlingske)


— Vi vill inte ha med varken kommunister, nazister eller högerextrema att göra, säger Pelle Höglund.
Sverigedemokraterna med i valet

Kommuner bestikkes - men siger "nej"
Kommuner som tar emot utlänningar enligt avtal får en grundersättning på 497 100 kronor per person från staten. Sedan tillkommer en schablonersättning; för vuxna mellan 16 och 64 år är summan hela 165 700 och för barn under 16 år är summan 101 800 kronor. Ersättningen, som endast utgår under två år, ska gå till att ge utlänningen en rimlig chans till egen försörjning; vilket handlar om allt från att lära sig svenska till att ge dem hjälp med arbete eller högre studier. Misslyckas kommunen med detta leder det allt för ofta till att utlänningen hamnar i bidragsberoende, med stora kostnader för den enskilda kommunen som följd, vilket i sin tur leder till nedskärningar inom bland annat skola och äldreomsorg.
Allt fler kommuner säger nej till ökat ”flykting”mottagande

"Jeg blir´ SÅ træt"

Helle Ryslinge, der sammen med Kim Larsen er en af de få fra halvfjerdser-venstrefløjen, som ikke har deponeret deres forstand i en sarkofag på Hovedbanen - postbox Anestæsi.
Jens Blendstup synes at være beviset på, at man godt kan være en snurrig orginal hjerne og en politisk, ortodoks afdød. samtidigt. Hurra for Ryslinge.

Cafe Teatret - hvor er vi onde mod negrene
DR 2 Smagsdommerne

Hadet
alt går som forventet og efter bogen . Send venligst regningen til M.Jelved, S og Venstrefløjen. Tag jer ikke af deres beskedenhed, når de siger det ikke er deres skyld:

Det lignede krig, siger en beboer, der fulgte slagets gang fra en altan på 11. sal. - Jeg er nødt til at bryde loven for at bo her. Jeg er nemlig nødt til at have en hund. Ellers tør jeg ikke gå uden for en dør, tilføjer han.De etniske danskere taler om narkokriminelle indvandrere, der styrer kvarteret, om den konstante angst for at blive overfaldet.

- Om hvordan man som dansker i udlandet var blevet buret inde på ubestemt tid, hvis man havde opført sig, ligesom indvandrerne gør i Vollsmose.

- Mens to etnisk danske beboere står ved den udbrændte bil og fortæller om det, kommer to indvandrere langsomt kørende forbi i en bil. Bilruden rulles ned, og der lyder et råb: - Vi hader danskere!

Oprørsk stemning efter uro

Georg Walkman Busk
det var måske på tide han blev mopset på Weekendavisen over denne bespottelige Photoshop - og brændte et par huse ned i Pilestræde :-)

Kungen, födelsedagen, Svensson och Aftonblasken
én ting man lærer i Sverige er, at det bedste der skrives i landet, desværre sjældent står i aviserne. Med få undtagelser naturligvis.
Man må til Cyberspace - blogs og tidsskrifter. Svenske kronikker og læserbreve et forbeholdt en såkaldt "elite" (DN- Debatt skar det ud i pap på et tidspunkt)
- Hvad menigmand får lov at skrive, er en dårlig vittighed (ett skämt") og kan give en den fornemmelse, at aviserne er beskæftigelsprojekter for journalistuddannede snarere end demokratiske fora. Sverige har dermed afskåret sig fra en del af sin kvalificerede debat - i en anden sags tjeneste: magten og konsensus.
Det er et demokratisk problem at aviserne ikke er åbne for alle som har en god pen, og noget vigtigt på hjerte. Eller for at summere det op som Sørlander skrev forleden i Kristeligt Dagblad:
- " I et demokrati skal alle være med til at tage de politiske beslutninger. Derfor skal alle også kunne få den viden, som er nødvendig for, at de på ansvarlig vis kan deltage i den politiske beslutningsproces. De skal specielt kunne få viden om hinandens politiske forslag, så de kan vurdere, om deres konsekvenser er forenelige med opretholdelsen af demokratiet, eller om de på længere sigt vil undergrave det.
- Det sikres bedst, hvis der er ytringsfrihed. Så har alle ret til at fremføre deres argumenter for og imod de forskellige politiske programmer. Og så er der mulighed for en politisk diskussion, hvor nye argumenter kan tvinges på banen, og hvor alle kan svare for deres meninger.
Derfor er ytringsfriheden vital for et demokrati, som skal kunne fungere efter sin hensigt."
"Skribenten" er et eksempel på uudnyttede skrive reserve der findes i landet, også kaldet oplyst, folkelig fornuft:
Skribenten - word dokument
Kai Sørlanders kronik:
Begrænsning af politiske ytringsfrihed er en demokratisk svaghed

Valborg - Walpurgis
en katolsk helgeninde som svenskerne af en eller anden grund stadig helligholder. Det gør de således
Valborgshelg – då firar ungdomarna med fylla och våld
I helgen misshandlas 254 personer. 13 våldtas. Och 23 rånas. – Valborgsmässoafton är en av de värsta helgerna, säger Paula Liljenberg på Maria ungdom.

Aftonbladet
et par kvalificerede mordforsøg skal der også være plads til. Længe leve Øresundsintegrationen, som en gammel klassekammerat af mig er professor i i Lund. Needless to say - jeg er ikke "rumsren" hos ham.

Første maj - en anden høj helligedag
Vi bor i en mindre stad, som alltid har varit ett stabilt
sossefäste.Demonstrationståget på 1:a maj har av tradition varit en mäktigsocialdemokratisk manifestation, hela ”Rörelsen” rörde på sig s.a.s.En gång i början av åttiotalet var t.o.m. statsminister Olof Palme häroch gick först i tåget, tätt bredvid ett självbelåtet S-kommunalråd,för att sen hålla förstamajtalet till massorna utanför Folkets Hus.
- På senare år har detta helt förändrats. Förra året bestod hela det lilla, närmast patetiska, demonstrationståget endast av sextio personer.
Först gick blåsorkestern och därefter en liten,tafflig fanborg med sina blodröda fanor. Sedan kom de sextiotrogna med sina plakat, som skickats hit från Stockholm.Egna plakat med egna krav och paroller tillåts givetvis inte. Sossar får väl inte visa missnöje med sin egen regering!
- De cirka 10-15 första personer, som utgjorde trogna ”gräsrötter”i tåget, utgjordes av tvångskommenderade dagcenterpatienter.De hade försetts med varsitt plakat, som de säkert inte förstodinnebörden av.
- Allra främst gick Yngve, en stor och flott klädddagcenterpatient med en femårings intellekt, stolt rökande påsin ständiga cigarrett och bärande på ett extra stort plakat.”Pompa å ståta… Arrrrbetets söööner...Jaa, så har förstamajtåget urartat i vårt stabila sossefäste.
- Numera kommer knappast ens en sketen riksdagsman för atthålla talet och tåget måste fyllas ut med dagcenterpatienter.
Det ska bli spännande att se hur tåget ter sig i år!
av Logikum

Et dødsmærket land
"I was born in Amsterdam," he then said sadly, "and I resent the idea that the whole culture is to be changed. But these people are there to stay, and we wanted to draw attention to the dark side and risks of these changes."
- Other immigrant-target Western countries are beginning to get the message that Islamic immigrants in particular have not come to the West to join it, but to overcome it.

- One participant at the meeting noted: "In France, the majority of young Muslims believe that French society is dying, committing suicide. More like 10 percent to 20 percent of them believe that they are in the process of replacing European civilization with an Islamic one."
Dutch grapple with immigration explosion

An open letter to all Swedish political parties
that are participating in this years election.
de muslimske krav på engelsk
Hello!
letter in english

Sweden is sick. Terribly, mortally.
They have surrendered to the extremists. There is no hope. No hope for these cowards.
Atlas Shrugs og Brusells Journal
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net