fredag, januar 19, 2007

Går islam att förena med modern vetenskap?

Ja och nej, svarar den syriske filosofen Sadik al-Azm. Det beror bara på hur man väljer att tolka Koranen

Mycket av den muslimska debatten om religion kontra vetenskap har förts i skönlitteraturen, säger professor al-Azm. Inte minst i nobelpristagaren Naguib Mahfouz böcker. "Drömmarnas gata" (Gabalawi's Children) är dessutom uppdelad i 115 kapitel, lika många som surorna i Koranen. Boken förbjöds omedelbart när den kom ut i Kairo 1957.
- Men, säger Sadik al-Azm, som alltid i arabvärlden så kunde boken trots förbudet köpas överallt.1982 utmålade den dåvarande stormuftin i Saudarabien en världsbild helt baserad på Koranen i en bok. Enligt professor al-Azm kunde man där läsa:
a) Att jorden är platt.
b) Att jorden befinner sig i världens centrum.
c) Att alla muslimer som tror på att jorden är rund och kretsar runt solen gör sig skyldiga till otro och avfall från den rätta läran.
d) En påminnelse om att otro och avfall från den rätta läran bestraffas med döden.
Tidsskriftet Ny Teknik

Tillykke Sverige !

der steg den borgerlige regerings overlevelseschancer formentlig nogle ekstra points:

"Med det här vill jag säga, att det personliga slarv, som fällde henne [Sahlin] förra gången, är bara förnamnet."
Enn Kokk

al Qaeda i Sverige ?
The Local.se spiller tortur-kortet:
Scaninavia's liberal refugee laws have led to the place crawling with terrorists. With the cooperation of Sweden and Morocco, it looks like at least one of them has been captured.
Via Aaron at Internet Haganah this news. Since it's a Swedish publication, you won't be surprised that the emphasis of the story is not on the fact that a bona fide al Qaeda commander had been living in Sweden, or the fact that he had apparently set up a cell there based in a mosque, but on the heresay of the terrorist's daughter who claims he had been abused in a Moroccon jail. They even bring out the torture card...........
Jawa Report

»Burning the Roots of the Western Culture«
tænk at man ligefrem skulle komme til at savne en Hans Scherfig til at spotte prætentiøse kunstneres pølsesnak. For slet ikke at tale om George Orwell*, der f.eks. tog en Salvador Dali på ordet, og klædte ham af for de afskyelige ideer han havde.
- Jeg tilslutter mig helt en kommentator på Uriasposten: "Uwe Max Jensen, hvor er du? Gå ned og pis på “flammerne”. Vis at du ikke deltager i medløberkunstnernes medvirken i vores kollektive selvmord. Hold fast hvor ville det være en “strålende” modaktion!"
Her er Weekendavisens anmelder helt indforstået i den selvfede lommefilosofi:

– Kan I forklare jeres strategi nærmere?
»Vores hensigt er at starte en diskussion om kulturværdierne. Vores værk er et kunstværk – vi vil ikke provokere for provokationens skyld, selv om folk i begyndelsen er tilbøjelige til at tro det. Derfor brænder vi kun bygningerne af symbolsk. Det er et billede – ikke en reel, ikonoklastisk handling.
- Vi stiller spørgsmål, som vi ønsker, at folk bringer videre og reflekterer over. Vi vil ikke undervise, for vi kender ikke selv svarene. Med ilden som billede vil vi gerne synliggøre den latente, destruktive, imperialistiske kraft, der er udgået fra den vesterlandske kultur igennem tiderne – fra dens begyndelse. Kunstmuseet rummer mængder af værker, der dokumenterer denne form for hærgen. Pressen er altid så optaget af den destruktivitet, der udgår fra andre kulturer, men vi skal holde os for øje, at hele den vesterlandske kultur er grundlagt på destruktion og hærgen. Her har ilden spillet en ikke uvæsentlig rolle som våben under erobringstogter.« [..]

Thyra Hilden: »Jeg arbejder med essentielle og eksistentielle temaer i min kunst, mens Pio mere fokuserer på de politiske realiteter – ud fra en magtkritisk indfaldsvinkel. Når disse to tilgange mødes, opstår der ild,« præciserer hun.

»Det er en vigtig dobbelthed i vores værk. Vi undgår bevidst at anvende specialeffekter som røg, lyd og varme for derved at understrege, at der er tale om et billede. Vi bliver indimellem bedt om at dæmpe den vilde ild for at undgå at provokere, men det nægter vi. Vi er ikke futurister, der vil ændre verden, men kunstnere, der gerne vil stille spørgsmål. Uden disse ekstra sanseoplevelser bliver det en stum manifestation, der virker helt surrealistisk på betragteren. Billedet henviser også til de brændende olietårne i Irak og påminder os dermed om, at vi deltager i krigen.«

Som vi danskere erfarer gennem billeder, formidlet elektronisk via medierne?
»Nøjagtigt! Der er en enorm distance til katastroferne rundt omkring pga. denne mediering af begivenhederne. Vi vil gerne vise, hvordan vi deltager i en krig, uden at vi mærker det, og at vi er en del af denne krig, når vi går til stemmeurnerne, og når vi vælger tavsheden..«

Thyra Hilden og Pio Diaz: ARoS on Fire. Burning the Roots of the Western Culture. ARoS Århus Kunstmuseum fra den 17. januar til den 31. januar 2007.

Se også Uriasposten:Oikofobi for viderekommende - symbolske afbrændinger af den vestlige kulturs rødder

Thyra Hilden:
Kultur bærer destruktionen i sig, skabelsesmyter taler om nødvendigheden af at fjerne det gamle for at nyt kan opstå.

*George Orwell : Benefit Of Clergy: Some Notes On Salvador Dali

Next stop Profetistan
....Alexandria. Der er en em af senfirserne over det hele. DKU og SFU´s fredsrejser til Kreml mod det slemme NATO´s imperialistiske hensigter. Idag er er dog én væsentlig forskel: nu er apparatnikkerne dine naboer, takket være de selv samme ungsocialister og det Rabiate Venstre m.fl.. Nu kan det nok være at gode "fredsagenter" er dyre. Og bagefter skal de hjem og prædike dialog i skolerne. Og høvisk omgang med profeter.

Young Swedish Muslim Peace Agents in Sweden
After the terrorist acts in Europe and the terrible military events in Iraq and Lebanon, it is more important than ever to search for peace.
- Therefore, a Muslim study association in Sweden called “Ibn Rushd” has initiated a pilot programme to highlight Islam as a religion of peace.

The week in Egypt marks the final phase of the fifteen educators’ training course, during which they will meet experts in Islamic studies as well as peace researchers. Among the speakers are Dr Hans Blix, Dr Evelin G Lindner, as well as professors from al-Azhar University and Alexandria.
Sweden Institute Alexandria
Islamiske "Fredsagenter" skal ud på skoler


Hvorfor ikke bare
flytte Ungdomshuset ud på Frilandsmuseet? Eller endnu bedre: til Den Gamle By i Århus? Så får Faderhuset grunden. Politikerne og politiet slipper for at gøre det, som domstolene ellers siger, de skal. De såkaldte unge kan beholde deres hus. Og vi andre får lov til at glæde os over, at den voldsforherligende del af den danske venstrefløj så endelig er havnet, hvor den hører hjemme.
Peter Kurrild-Klitgaard, Groft Sagt

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net