søndag, februar 18, 2007

Grænselandsudstillingen

Brundlund slot, Åbenrå. Claus Carstensen "Björk" 1998. Foto © Snaphanen, klik

Grænselandsudstillingen
"Pia Kjærsgaards borgerlige værdier"
"Pia Kjærsgaards succes med at strømline partiet og skabe indre ro har også haft meget stor betydning for Dansk Folkepartis muligheder for at blive accepteret af de traditionelle borgerlige partier Venstre og Det Konservative Folkeparti som en troværdig samarbejdspartner i Folketinget. Dette medførte i 2001, at der for første gang i næsten 100 år kunne dannes et ikke-socialistisk flertal i Folketinget uden om Det Radikale Venstre.
Og hvilken betydning har dette så haft? Svaret er, at det har haft enorm betydning. Hvis man for eksempel tænker tilbage på Poul Schlüters talrige borgerlige regeringer i perioden 1982-1993, var alle disse afhængige af de Radikale for at kunne få deres politik igennem. Dette betød, at man kun kunne føre borgerlig politik på det økonomiske område, men ikke på det værdipolitiske område.

Berlingske Tidende kronik

Moské stop
Bayerisches Verwaltungsgericht bestätigt Großmoschee-Stopp
Supermosque for 70,000 'will be blocked'

"Prøve i Dansk"

DOKUMENTATION: Se den skriftlige del af den prøve, som udlændinge i Danmark gik op til i november og december for at kvalificere sig til dansk statsborgerskab

Prøve i Dansk: Læseforståelse 1, teksthæfte
Prøve i Dansk: Læseforståelse 1, opgavehæfte
Prøve i Dansk: Læseforståelse 2, teksthæfte
Prøve i Dansk: Læseforståelse 2, opgavehæfte

Aia Fogh og Storhyleren
juristen Aia Fogh må være svær at sluge for et socialdemokrati der igen bakker i målingerene. Der skulle en Mette Frederiksen i storhopla til et camouflageforsøg af det. Foghs kritik går på S´s manglende løsningsforslag på de problemer de selv har skabt. Storhyleren havde masser af forslag. Det er jo altid godt at hun er ligeså problemknusende som hendes parti har været problemskabende. Det er jo ikke så godt at 20 % forlader folkeskolen uden nogen uddannelsmæssig fremtid. Hyleren satser på den kollektive amnesi, og hvem ved, måske satser hun rigtigt ?

SØNDAG: Farvel til Socialdemokraterne og goddag til DF.
Aia Fog har stemt socialdemokratisk i mange år, alligevel valgte hun fornylig at forlade partiet til fordel for Dansk Folkeparti. Hun er utilfreds med socialdemokraternes socialpolitik, som hun ikke mener gør nok for at udrydde den tiltagende kulturelle og social fattigdom blandt børn.

Deadline ca. midt i udsendelsen

På forventet efterbevilling

I Agenda var unge Tobias Bilström fuld af forstrøstning om nok at kunne få EU til at opføre sig lige så suicidalt som Sverige. Det kan han formentlig godt glemme alt om. Mens EU holder ham hen med snak, løbes Sverige over ende. Det interessante ved en skikkelse som ham er, at det ikke et sekund falder ham ind at sætte sit eget lands vel over enhver, der tilfældigvis krydser grænsen udefra, endsige forholde sig til den aktuelle virkelighed. Hvem er Bilström egenlig minister for, de der har stemt på ham ?

Massflykt från Irak. Närmare fyra miljoner irakier är på flykt.Av dem som kommer till EU tar Sverige emot hälften. Migrationsminister Tobias Billström svarar på hur flyktingströmmen ska hanteras.

Agenda SVT

Manji - om kunsten at tie
foto © Snaphanen
Pieter Dorsman notes the following exchange between CNN host Glenn Beck and Muslim lesbian author and activist Irshad Manji:

BECK: OK. Real quickly, we have about a minute. What - who is standing with you as a woman`s organization? Who -- what National Organization of Women is coming up and saying I`m with you?
MANJI: You know there isn`t one.
BECK: Why?
MANJI: Fear. Fear of offending. So many people today in America come up to me to say, "Irshad, I wish I could support your call to reconcile Islam with human rights, but if I do, you know I'll be called a racist for sticking my nose in somebody`s else`s business."
Against people who are willing to die in the cause of destroying freedom, people who are unwilling to stand up for freedom for fear of being called a name don’t stand much chance of victory. Bruce Bawer. com og Veritas Universalis - 5 You Tube videos


Med venner som disse.............
"And inevitably the partnership between secularists and Muslims faces hard moments. In Britain and the Netherlands, young Muslim activists (perhaps influenced by lefty comrades) have questioned their elders' harsh views on homosexuality—but they do not always win the argument.
In the Netherlands, a Turkish-born Islamist, Haci Karacaer, tried to build bridges with the leftists (and gay-rights advocates) of the Dutch Labour party, only to be ostracised by fellow Muslims.
Economist: An odd marriage of Muslims and secular socialists, united against America, is challenged by pundits of right and left

Stemningen letter
Integrationsminister Rikke Hvilshøj, som ellers beskyldes for at have et hjerte af sten, er nærmest smeltet oven på det storsindede tilbud, som talsmanden for Islamisk Trossamfund Kasem Ahmad har fremsat i kølvandet på terrorsagen fra Glostrup. Ahmad lover nemlig at samarbejde med ministeren om at forhindre, at muslimske unge bliver indfanget af ekstremistiske kræfter. Og Hvilshøj vil med glæde tage et møde med Trossamfundet, hvis det har nogle konkrete ideer til at modvirke dette bedrøvelige fænomen.
- Alt tyder da også på, at hun her er kommet til de rette. Under Muhammed-krisen fortalte en af Ahmads kolleger den franske journalist Mohamed Sifaoui, at trossamfundet er salafistisk, dvs. at det går ind for at praktisere den islam, der herskede, mens profeten og hans venner i 600-tallets Arabien rumsterede med karavaneoverfald, hellig krig hver anden uge og snigmord på kritikere og konkurrenter. Der kan heller ikke herske tvivl om, at netop Kasem Ahmad ved, hvor de potentielle ekstremister befinder sig.
- Da der i foråret 2006 var snak om, at den senere afdøde topimam Abu Laban ville forlade landet, fordi han blev bagtalt, udtalte Ahmad, at i så fald ville det ikke blive svært at finde danske muslimer, der helt frivilligt ville ofre sig i terrorhandlinger her i landet*. »Jeg er sikker på, at mange vil melde sig til opgaverne,« fortalte han til Ekstra Bladet.
- Og det skyldtes ikke bare udsigten til at måtte sige farvel til Laban men i det hele taget den dårlige stemning.
Så Kasem Ahmad ved lige præcis, hvad der skal til. Han kunne f.eks. starte med at nedlægge Det Islamiske Trossamfund.

Lars Hedegaard, Groft Sagt, Berlingske
*- "Det bliver værst for jer selv -frivillige vil ofre sig i terrorhandlinger"

Tillykke, Kjærsgaard - og tak
Hvis vi ikke havde Kjærsgaard måtte vi opfinde hende. Fra en partiløs blogger (mig) - mere interesseret i hvad der siges, end hvem der siger det. Berlingskes fødselsdagsportræt har som man ser, haft flere overskrifter:
Fødselar har skrevet danmarkshistorie
"Poul Nyrup Rasmussen proklamerede, at DFerne aldrig ville blive »stuerene«, og en hidsig Uffe Ellemann-Jensen hvislede engang »din lede kælling« efter Kjærsgaard. Men ingen har været i stand til at standse Pia Kjærsgaard.[..]
- Næsten symbolsk var hun for nylig til kaffe i Statsministeriet sammen med Anders Fogh Rasmussen og Bendt Bendtsen, for de ved, at DF ved valget i 2005 fik 444.948 stemmer og 24 mandater, og de er klar over, at alliancen med DF er afgørende for at vinde næste valg.
Alt tegner også til, at DF fremover vil være en betydelig magtfaktor.
En lille detalje fra ugens nyhedsstrøm illustrerer, hvad der er sket for DF i dets 11-årige levetid. Torsdag bragte Jyllands-Posten historien om, at Aia Fog har meldt sig ind i DF. Indtil for nylig sad hun i bestyrelsen i Socialdemokratiets 10. kreds, hvor Helle Thorning-Schmidt hører hjemme, men nu mener hun ikke, at Socialdemokratiet gør nok for samfundets svageste, ligesom hun føler, at partiet svigtede under Muhammed-sagen.
I sig selv betyder dette personskift ikke alverden. Men den er et vidnesbyrd om den forvandling, som Pia Kjærsgaard og DF er lykkedes med:
Da partiet blev stiftet på Christiansborg den 6. oktober 1995, havde Kjærsgaard groft sagt kun to mærkesager - kravet om en stram udlændingepolitik og en indædt modstand mod EU.
I dag markerer partiet sig på hele den politiske bane og har siden Foghs valgsejr i 2001 været forligspartner bag alle finanslove, har lagt stemmer til den omfattende kommunalreform, har støttet velfærdsreformen og globaliseringsaftalen fra 2006 og har selvfølgelig været med til at gennemføre valgløfterne om bl.a. en stram udlændingepolitik. Kort sagt : Partiet har på rekordtid forvandlet sig fra protestpartiet til et parlamentarisk arbejdende parti med uhyre stor indflydelse.
Men det mest bemærkelsesværdige er måske, at partiet har formået at bevæge sig langt ind på den velfærds- og socialpolitik, som Socialdemokratiet tidligere dominerede.
Eller sagt på en anden måde: I en årrække tiltrak DF især socialdemokrater, som følte, at Liste A svigtede i udlændingepolitikken.
I dag kan DF tiltrække en Aia Fog på grund af partiets velfærdspolitik.
Fra hjemmehjælper til magthaver
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net