fredag, maj 18, 2007

"Spottende og forhånende karrikaturer"

udkom stort set det øjeblik okkupationen sluttede i 1945. Smækfuld af uartige, respektløse historier og tegninger, ophobet gennem fem år. Man fristes til at sige : typisk dansk: Altid parate til dumsmarte at gøre sig lystige over nogen der ligger ned og ikke kan forsvare sig.
- Den kan faktisk fås antikvarisk for ca. 40 kroner flere steder, her og her. Giv den til din lokale Tøger, alternativt en svensk journalist. (foto Snaphanen)

Henrik Dahl om “patetiske manifester i Politiken”

"At der findes mennesker i dette land, der betragter Tøger Seidenfaden som værd at lytte til, overgår min forstand. Han kan højest regnes for en retorisk velskolet prædikant. Uhyre dygtig til at arrangere metafysiske begreber på nye måder. Men grundlæggende med samme forhold til rationel omgang med kendsgerninger som alle andre prædikanter. Det er klart, at det er finere at drive det vidt som prædikant end det er, ingen steder at nå. Ligesom det er finere at være general i Tivoligarden end bare at være mening. Men jeg synes, man må tage det felt, folk udmærker sig indenfor, i betragtning, inden man falder i svime over, hvor langt de har drevet det."

se Uriasposten

Er danskerne poltisk modne ?

Ditlev Tamm og Claes Kastholm fra Sildig opvågnen i Weekendavisen:

»Ny Alliance vil være venlige og flinke på alle måder og sætte skatten ned, uden at det går ud over nogen, men den slags behøver man næsten ikke et nyt parti for at mene. Mange konservative vil også gerne have skattelettelser, men uden at det går ud over nogen, og når de hører, at det er synd for en eller anden flygtning, vil de også gerne gøre noget for ham eller hende. Ny Alliance og De Konservative er på den måde udtryk for den samme inkonsekvens - man indtager de rareste holdninger.«

Profeten Khader

Kommentatoren og forfatteren Claes Kastholm Hansen fokuserer modsat de øvrige iagttagere på besværlighederne ved at identificere, hvad Ny Alliance egentlig er politisk set:

»Jeg må indrømme, at jeg ikke rigtig ved, hvad det er, de har ramt. Det forekommer mig at være lidt dunkelt. Det er selvføgelig elementært, at mange borgerlige – især konservative - ikke bryder sig om Dansk Folkeparti. Og især på grund af pressens meget massive fokus på ulykkelige enkeltsager har der bredt sig en vis modstand mod udlændingepolitikken. Oveni det kommer så skattediskussionen og hele fraværet af en liberal dimension i den politiske debat. Men det er jo i virkeligheden to ting, som meget vanskeligt kan forenes,« siger Kastholm Hansen, som råder Khader til at fastholde den politikfattige kurs, hvis han vil holde sammen på sin nydannelse. »Hvis jeg var i Ny Alliance, ville jeg aldrig nogensinde lave et politisk program, for så er jeg bange for, at de sprænges. Det var også rigtigt set, at man ikke deltog i partilederdiskussionen i TV forleden. I stedet skal man have Khader, der stiger ned til folket med passende mellemrum. Partiets tilslutning vidner om en vis mangel på politiske modenhed i dele af befolkningen. Det er ikke så meget et spørgsmål om indhold, men om, at man skal føle sig godt tilpas. Ny Alliance er noget, man kan identificere sig med – et sted, hvor man kan føle varme. Der er lidt profet over det. og derfor gør det ikke noget, at helheden i de politiske meldinger mangler. Det er mere et spørgsmål om følelser. Og al for megen saglighed forstyrrer følelserne.«

»I am a Goggomobil«
man skal nok ikke være helt grøn for at kunne huske den. Selvom den sidste blev produceret i 1969:
Goerg Klein pays homage to the cutest thing that ever graced the autobahn


"But first, younger readers will need a nice picture to introduce them to the Goggo. It was a micro-car from Germany, or, to be more precise, from Lower Bavaria. In 1951, Glas-Werke, a company located in the town of Dingolfing that started out making dependable agricultural machinery, took a chance by launching a Vespa-like scooter onto the market. And in 1953, after the overwhelming success of this model, a prototype of the first Goggo car opened its cute round eyes on the ambitious German republic. It is surely no coincidence that I was born the same year!"
www.goggomobil.com

Radikal eller suicidal ?
først klappede Gerner Nielsen i sine små hænder over at partiet er halveret. Og nu Kaos-piloten Uffe Elbæk. Der er én ting de honette ambitioners bedsteborgere ikke rigtig har forstået: Politik handler først om 1) at gribe magten 2) at beholde den og 3) så alt det andet. I fodbold er det f.eks. de færreste spillere der tackler sig selv, bare fordi det ser så kønt ud.
Og lad mig minde Elbæk om at den gennemsnitslønnede dansker sidste år fik 10.000 kroner mere i tegnebogen.* Det er sådant som medvirker til at gøre et parti "relevant"......................
Ja - det virkede nærmest som om vi var til begravelse. Der var triste - og ikke mindst sammenbidte - miner over hele linjen (sådan så det i hvert fald ud på tv).
Men hvorfor egentligt det? For på alle måder, er det da en lettelse, at den fløj- og ledelseskrig, der har handlingslammet partiet gennem de sidste par år, nu er blevet forløst og dermed afklaret. Ja - egentlig vil jeg kalde det en lykkelig politisk skilsmisse. Resultatet er i hvert fald, at der nu er alle muligheder for, at vi i Det Radikale Venstre langt mere offensivt kan formulere og formidle en humanistisk menneske- og fællesskabsvision for Danmark, som modsvar på den egocentriske markedsvision, som den nuværende regering er eksponent for. [..]
- Der er nemlig ingen tvivl om, at Det Radikale Venstre står ved en historisk politisk korsvej, hvor vi som parti har en helt særlig mulighed for at revitalisere partiets politik og dermed partiets kulturelle identitet. Forhåbentligt med det resultat, at vi igen fremstår som et både modigt, relevant, solidarisk og kulturradikalt parti. [..]
- Det er nu, vi i Det Radikale Venstre - sammen med alle dem, der har lyst til at være med - skal formulere et 'håbets politik', som modvægt til den 'frygtens strategi', der i alt for mange år har gennemsyret den danske politiske dagsorden. Frygten for de fremmede. Frygten for Europa. Frygten for terroristerne. Frygten for dem, der går klædt anderledes. Frygten for vor velfærd *. Frygten for ikke at kunne klare os i den globale konkurrence. O.s.v. O.s.v. Jeg er dødtræt af al den frygt. Lad mig få noget håb og almindelig menneskelighed. Tak.

Information: Ny Alliance kan være en ny chance for Det Radikale Venstre

Christo
(ungarnsk kunstner) eller for tidlig nathue til sommerferien ? (Foto © Snaphanen, klik! )

Hasardspillet med Sverige
Det beviljas alldeles för många permanenta uppehållstillstånd på alltför lösa grunder. Kraven för anhöriginvandring är för mjuka. Vad blir konsekvenserna av den stora invandringen från länder utan demokrati- eller frihetstraditioner?

2006 sökte 24.322 personer asyl i Sverige. Över 90 procent saknar pass och identitetshandlingar eller uppvisar falska handlingar, enligt Migrationsverket. Ofta handlar det om personer som vet att de inte har rätt att stanna och genom att inte uppge sin rätta identitet tar processen så lång tid att myndigheten till slut ger upp. Bara 4192 av de få som nekats asyl lämnade landet 2006, resten lever illegalt i Sverige eller har överklagat beslutet.[..]
Merit Wager är nu inte vem som helst och hennes kunskaper och starka engagemang för flyktingar är absolut och oomtvistat. Hon kan således svårligen avfärdas med de vanliga invektiven om främlingsfientlighet.Istället har hennes utspel bemöts med tystnad.

Wager ifrågasätter också på sin blogg varför Migrationsverket och media envisas med att ständigt tala om "ensamkommande flyktingbarn". Istället handlar det om ofta om unga män som är hitskickade av föräldrar som ansöker om att förenas med dem i Sverige när de väl fått PUT.Varför skärper regeringen inte anhöriginvandringen med till exempel ett försörjningskrav för dem som vill ta hit släktingar? Den enskilt största gruppen av alla som fick stanna i Sverige förra året (86.436 personer) var de 26.668 personer som fick uppehållstillstånd på grund av familjeanknytning – utan några som helst krav på att de ska kunna försörja sig själva.
Kristianstadsbladet : Ansvarslös invandringspolitik

Jag vet inte alls vem skribenten är, men kan konstatera att det stämmer att uttalar man inte de enda rådande politiskt korrekta åsikterna så händer det ofta att det man säger tigs ihjäl. Merit Wager

Meningspolitiet
Det statsfinancierede tidsskrift Expo, rykker idag ud med endnu en belæring til svenske journalister. De har ellers været meget flinke til at følge alle de andre, men nu er der nervøsitet i censurinstansen, der vækker søde DDR mindelser. Her skulle Tøger se smagsdommere, der er kommet frem i verden, hvis han ellers interesserede sig for andet svensk end nøgenbadning i deres søer. Og Svensson har betalt gildet !
Expo har spillet en central rolle i ødelæggelsen af Sverige. Den vil formindskes alt som svenskerne vågner, er der grund til at tro. Heraf deres angst, som Mullahernes for moderniteten, og islams for sækulariseringen.

Så här bevakar man sverigedemokraterna
Att sverigedemokraternas riksårsmöte i helgen kommer att vara välbevakat är ett steg i rätt riktning. Men partiet utlöser en förvirring hos många journalister. Reportrar glömmer ställa kritiska följdfrågor till vettlösa påståenden. Det är dags för oss journalister att granska sd som alla andra partier. Först då kommer det bli uppenbart att det inte är ett parti som andra.

Det skriver i dag DANIEL POOHL, chefredaktör för den antirasistiska tidskriften Expo.

Hvis danskere vil studere Daniel Poohls forestillingverden, er artiklen "Mohammed, Pia Kjaersgaard och Sverigedemokraterna" et glimrende sted at begynde

Jan Milld har en uhyre omfattende afdeling om Expo. Det er min erfaring at man trygt kan stole på hvad der står.
Tidskriften Expo
utger sig för att bekämpa en "extrem-höger". Det verkliga syftet är dock - som framgår av detta material - ett annat. Det är att tysta invandringskritik.
Expo startades 1995, av en dokumenterad återfallsförbrytare: Tobias Hübinette.
Redaktörer därefter har varit Andreas Rosenlund och Stieg Larsson.
Nuvarande redaktör (år 2007) är Daniel Poohl. Han är - så långt BGF känner till - inte dömd för något allvarligt brott.

BGF om Expo
(det med forbrydelser, skal forstås derhen at Expo har haft travlt med at "bevise" at mængder af Sverigedemokrater i virkeligeden er dømte forbrydere)
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net