tirsdag, august 21, 2007

Historiens vingesus

Anne-Marie Hagelin, dotter till författaren August Strindberg, Märsta, har avlidit. Hon blev 105 år gammal.
”Vill ni ha ett litet barn med mig, fröken Bosse”. Så friade August Strindberg till skådespelerskan Harriet Bosse. Hon neg och svarade ”Ja, tack”. Det blev också ett barn, en dotter som föddes 1902, Anne-Marie Hagelin.
Paret var gifta mellan 1901 och 1904 och kom sedan att ha delad vårdnad om dottern.

Bertil Perrolf SR träffade henne 1972 hade hon många minnen av honom. audio 4:28

Den stuerene modstand
Merit Wagers blog er absolut læsværdig, meget mere end de fire røde blogs, der ligger på blogtoppen i Sverige (først på 5. pladsen kommer Kurt Lundgren. Iøvrigt interessant at antallet hits i toppen, er nogenlunde som i det noget mindre Danmark.). Men Wager er omhyggelig med at holde sig venner med "det gode selskab", og derfor unødvendigt politisk blåøjet. Det er synd. Der er ingen grund til at udtrykke sig for moderat om Sveriges ekstreme situation.

"Sverige kan inte kräva att andra länder ska ta emot fler asylsökande än de gör, men vad Sverige kan göra är att kraftfullt framföra till samtliga EU-länders regeringar, att man anser det anständigt och rätt att mottagandet av de många asylsökande delas mellan dem alla." ( Riktigt svåra frågor måste kunna diskuteras)

Jeg er temmelig overbevist om at det kendte Europa ikke bare er ændret, men forsvundet om et par generationer, hvis man som Wager stædigt insisterer på asylretten til EU - uændret. Det er svenske politikeres opgave at beskytte Sverige. Det job har de negligeret og det bifalder Wager delvis. Hun kan ikke se at aylretten har sin egen undergang - eller vores - indbygget i sig.

UN World Population Prospects for 2050:
Iran 64 mill - 115 mill

Tyrkia 65 mill - 101 mill
Egypt 66 mill - 115 mill
Bangladesh 123 mill - 212 mill
Pakistan 142 mill - 345 mill
Hele den muslimske verden: 1.074.900 - 1.898.690.000.
Stirr ned i avgrunnen

Fotos og grafik på bloggen
Jeg har set at en del forsvinder når man bladrer bagud i arkivet. Det irriterende for nu at sige det så mildt som muligt. Jeg arbejder på sagen og overvejer at importere hele bloggen til at andet system. Hav tålmod.

Hokus pokus
HD.se sammenligner et lille antal let integrebare jøder for 65 år siden, men et overvældende antal delvis uintegrationsuvillige 3 verdensborgere, fra lande der bare vokser og vokser. Så passer pengene og intelligentsiaen kan igen sove roligt om natten:
I klartext: rasism uppstår när invandringen ökar. Vill vi slippa rasismen, måste vi strama åt invandringen.
Marschen åt höger går igen

Demolition men
Efter mange års konstant ballade, overfald, fodring af cirkusdyr med glasskår o.lign. i ghettoen Egedalsvænge i Kokkedal har boligministeren givet Fredensborg Kommune lov til at nedrive nogle opgange for i stedet at opføre ældreboliger. Meningen er, at man vil af med de unge indvandrere, der åbenbart ikke kan finde på andet at tage sig til end gale streger. Men det hjælper ikke de unge at blive flyttet, siger en af landets talrige ghetto­eksperter, boligforskeren Hans Skifter Andersen. Og det har han utvivlsomt ret i. Men som Groft sagt forstår det, er hensigten heller ikke at hjælpe forbryderne, men derimod Kokkedals lovlydige borgere ved at sende gerningsmændene et andet sted hen. Man kan så senere nedrive de bygninger, som de nu skal genhuses i.
Og ideen om at erstatte nogle af de ustyrlige efterkommere med ældre mennesker er indlysende. Gennem mange år har hverken stat, kommune, politi eller almindelige borgere fra civilsamfundet turdet gøre noget ved ballademagerne. De ældre, der nu skal flytte ind, har imidlertid den fordel, at de er vokset op i et Danmark, hvor man ikke fandt sig i befolkningsgrupper, hvis eneste fornøjelse var at ødelægge tilværelsen for andre. Og hvor man ikke brugte sin tid på at finde på undskyldninger for dem. Selv om de nye tilflyttere godt nok er oppe i årene og måske ikke så raske til bens, så kompenseres det såmænd nok af, at de er langt modigere end politimesteren. Lars Hedegaard, Groft sagt

kommentar: er der ingen der har spurgt sig, hvilke ældre der tør flytte ind ? Radioavisen interviewede igår en midaldrende mand fra bebyggelsen, han var blevet røvet og slået ned fire (!) gange.
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net