torsdag, december 30, 2004

Er "Radikal" en psykolgisk tilstand

snarere end et politiske standpunkt ? Et R medlem, Lave Broch skrev i JP d. 28.12 disse yndige og troskyldige linjer:

For det andet har Espersen glemt, at der blandt Sveriges udlændinge er mange nordboere, som Espersen jo ikke har noget imod. I Malmø er den største gruppe udlændinge danskere.
Sveriges politik har været med til at gøre Sverige til et rigere land både økonomisk og kulturelt - og når flygtninge eller udlændinge er vendt hjem, har Sverige fået mange ambassadører i udlandet.


Her er jo nok at ta fat på for en rask pædagog (der gider) - og den dag gad jeg . Forståeligt nok lader avisen Espersen svare for sig i dag d. 30. Jeg skrev til JP blandt andet:

En Radikal læserbevsskribent, Lave Broch, påstår d. 28 at ”Svensk politik gavner Norden” såvel som Sverige og dertil frimodigt at Søren Espersen ikke har ”sat sig ordentligt ind i tingene”. Ikke ét ord i Brochs indlæg har noget med virkeligheden at gøre.

Selvom svensk statistik regner med ”udenlands fødte” og således ikke deres efterkommere, er der alligevel flere Jugoslaver, Irakere og Bosniere i Malmø, end danskere. Det kan han forsikre sig om på kommunens hjemmeside
http://www.malmo.se/ . I løbet af kort tid er der flere indvandrere i Malmø end svenskere, en gruppe som i øvrigt forlader byen i et tal på ca. 14.000 om året. I aldergruppen 0-18 er de allerede i flertal.

Sverige har rigtignok ca. 2 mio indvandrere, hvor man skal regne med at de ca. 1.3 mio. er fra 3 verdenslande. Der er 500.000 muslimer, alene i Skåne 55.000.

At indvandringen har gjort Sverige rigere, er det vitterlige vås. Den kostede i 2002 iflg. Økonomen Lars Jansson landet 267 mia kroner om året, hvorfor man bedre forstår at alle velfærdssamfundets kerneydelser katastrofalt mangler penge: skole, politi, sygehuse, biblioteker, militær osv. Økonomerne Bergström og Gidehag på tænketanken Timbro, skønner i en rapport, at det svenske velfærdssamfund er væk om 15 år med den nuværende takt. Rapporten hedder rammende: ”Fra Folkhem til fattigstuga”. Det samme har økonomen prof. Bo Södersten forudsagt.

Man må sandelig ikke håbe at Brochs informationsniveau er repræsentativt for det Radikale Parti. Dansk Folkeparti er faktisk forbløffende velorienterede om svenske forhold, hvad der også afspejler sig i deres seneste temanummer om landet ”Sveriges tragedie”. Voldsomt sprogbrug, men kun for dem der foretrækker at forblive i lykkelig uvidenhed. ”Hurra for Sverige” (Broch) – ak nej, for os der har kendt landet i mange årtier ligner det ubehageligt en tragedie under fuld opsejling.

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net