mandag, december 06, 2004

Når krybben er tom bides hestene..............

Persson går til modangreb mod Leijonborg og Rojas på besøg i Malmø. Han kunne sige sandheden: Riksdagen bærer en kollektiv skyld ved at have gjort enig front mod befolkningen. Ingen er "bedre " end andre, men den kommende tid vil der blive trængsel ved håndvasken.

Som "statsmand" skal han dog sætte en positiv mine op, selvom det eneste han tilsyneladende drømte om inden Anna Lindhs død , var at overnatte på Systembolagets vingård i Sydfrankrig og spille golf med andre velaflagte rigmænd på Cote d Ázur. Nu kan han ikke rende af pladsen før 2006.

http://w1.sydsvenskan.se//Article.jsp?article=10102627

- Det finns inga kvicka lösningar. Det här är ett långsiktigt arbete. Jag är helt övertygad om att det är arbete för de vuxna och bra skolor för barnen det handlar om. Båda har varit svårt att ordna sista tiden.För fem år sedan lanserade regeringen en storstadssatsning, särskilda pengar riktade för att gynna integrationen i Malmö, Göteborg och Stockholm.

För Malmös del blev det över en halv miljard kronor. Nu har projektet ebbat ut.Men Göran Persson uteslöt på måndagen inte att det kan bli en ny storsatsning, även om han inte vill lova några pengar.- Jag är inte främmande för att vi gör en ny storstadssatsning, sade han.Persson pekade också på EU-samarbetet, där Sverige arbetar för en jämnare fördelning av hur många flyktingar varje land tar emot.
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net