tirsdag, marts 01, 2005

Kaoskompetence

er en disciplin udviklet af Malmø skolelærere. Som man ser er der hårdt brug for den. "Art-grupp" har jeg dog aldrig hørt om:
Malmö
En greps efter slagsmål på Malmöskola 1 mars 2005
Ett stort slagsmål mellan lärare och elever utbröt i Sofielundsskolans matsal under lunchen på tisdagen. Flera elever deltog i slagsmålet och åtminstone en lärare blev slagen och fick en dansk skalle. En f d elev som jobbar nära skolan greps av polisen, misstänkt för misshandel och olaga hot...............
- ......Inget blod syntes och ingen behövde uppsöka sjukhus men det här är allvarligt, säger rektor. Vi försöker jobba förebyggande och har bland annat en art-grupp med pojkar som tränas i att kontrollera sina aggressioner. Men vi får försöka mer, alla lärare är överens om att vi inte kan ha det så här.
http://w1.sydsvenskan.se//Article.jsp?article=10111302

Hver 3. hopper af gymnasiet:
Hvis vi synes det ser dystert ud med et kommende kundskabsproletariat, så se her:
En tredjedel av eleverna som börjar på Malmös gymnasier har så dåliga kunskaper i svenska att de behöver extra stöd för att ens klara av undervisningen. Nästan var tredje elev hoppar också av sin utbildning.
MALMÖ. De senaste siffrorna från utbildningsförvaltningen visar hur svårt Malmös gymnasieskolor har att klara sina mål. Av dem som börjar på gymnasiet misslyckas 31,5 procent med att fullfölja sin utbildning inom fem år.

http://w1.sydsvenskan.se//Article.jsp?article=10111243
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net