mandag, februar 28, 2005

Sveriges Berlusconier og såkaldte oppostition

(se miniportræt af Nilson nedenfor)
Der er uger, ja måneder hvor det synes som om der bare er én journalist i Sverige der ikke er en tøsedreng & med courage: pensionisten Ulf Nilson. - Alle de Fokusér , Dokumenter og Brännpunkter - der er ikke noget der brænder på. Det var der til gengæld søndag d.28. Jeg er nødt til at bringe hele klummen fra Expressen: (her er jeg lidt uretfærdig mod Göran Skytte, Magnus Karaveli og Thomas Gür)

(Nilson hentyder til SVT´s nylige selvfede kampagne, "SVT-Fritt TV - hvor de sammenligner deres fortæffeligheder med Berlsconis afskyligheder)
http://www.expressen.se/index.jsp?d=878&a=248194

Ulf Nilson: Jutterström värre än Berlusconi
Är Christina Jutterström Sveriges Berlusconi?Det vore frestande att dra till med det efter SVT:s pinsamma kampanj för att framhålla sin egen - och det svenska systemets - förträfflighet.
Frestande, men fel. För tyvärr är det värre än så. Det svenska monopolet, som bara obetydligt naggats i kanten av reklamkanalerna, har många ansikten. Allan Berlusconi Larsson, Leif Berlusconi Pagrotsky och givetvis Göran Berlusconi Persson, alla s-märkta, alla fast beslutna att den statliga tv:n inte bara ska konkurrera med hjärndöd underhållning utan framför allt fortsätta den indoktrinering som är huvuduppgiften. Den indoktrinering som går ut på att Sverige är världsledande, det svenska systemet oöverträffat, kapitalister som Berlusconi motbjudande och George Bush en galning.

Händelsevis har det alltid varit så. Olof Palme sa utan att rodna (till en fransk intervjuare) att några av de ”bäst använda dagarna i mitt liv” användes till att motarbeta reklam-tv. Vad han menade var otvivelaktigt:- Vi, lika med vänstern, måste behålla kontrollen över tv. Det som sägs i stats-tv:s nyheter ska vara gudsord för massan. Näsvisa och inträngande frågor vill vi inte veta av!
Så har det också i stor utsträckning blivit. Journalistutbildningen pumpar ut ungefär dubbelt så många vänstersympatisörer - alltså två tredjedelar, minst - som folk av annan politisk uppfattning. Att vara duktig, få beröm och bättre lön beror under sådana förhållanden på att säga det accepterade, det politiskt korrekta - och helst säga det högre än alla andra. Ännu värre är naturligtvis det förhållandet att verklig till skillnad från inbillad och därför accepterad opposition förtrycks, helt enkelt tigs ihjäl. De s k oppositionsledarna, Reinfeldt (m-s), Leijonborg (fp-s), Olofsson (c-s) och så vidare har ingenting speciellt emot detta. De får ju vara med, lite grand, tillsammans med legitimerade experter. Debatten blir mjäkig, för att inte säga kastrerad.

Man kunde tänka sig att Rapport och Aktuellt, som lögnaktigt påstås konkurrera med varandra, snabbt ordnade ett antal hearings om varför Sverige inte med största kraft - högsta tonläge, på ALLVAR! - tar avstånd från EU:s omoraliska beslut att sälja vapen till Kina. Tycker Berlusconi Persson verkligen att det är bra att världens största diktatur får större väpnad makt?
Det finns naturligtvis frågor som ligger betydligt närmre hemmaplan. Var det Anna Lindh som sa ja till den brutala utvisningen av två egyptier? Varför gjorde hon det?Finns det ingen som kan säga emot idiotfeministerna?Vad var det egentligen som smugglades ombord på Estonia? Vi måste ju nu erkänna att de som tillverkat diverse konspirationsteorier åtminstone delvis har haft rätt? Varför nöjer stats-tv sig med att en utredning tillsatt?
Kan det hemska svaret vara att stats-tv:n ser sig själv som en del av maktapparaten, i praktiken det svenska systemets och därmed det socialdemokratiska partiets förlängda arm?
Vågar regeringen/SVT erkänna att Sverige har ett invandringsproblem?
Det löjliga är att alla dessa journalistbyråkrater anser sig vara RADIKALA när stillestånd är vad de mest av allt önskar. Berlusconi har hektoliter allvarliga fel, men jämförd med sina svenska kollegor är han definitivt inte reaktionär - snarare motsatsen.View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net