fredag, april 22, 2005

"En olämplig demokrati-syn"

var altså fyringsgrunden for politimand Bengt Lindström. Som de dog kan udtrykke sig.
Det er helt forventligt at manden bliver fyret. Hvad der undrer er at han ikke bliver tiltalt for Hets Mot Folkgrupp, da man v. "Bunkeflofallet" i 2002 ræssonerede, at eftersom forvaltningen er offentlig, er mails til forvaltningen det også. Se Weekendavisen fra dengang nedenfor - i svensk oversættelse:
http://w1.sydsvenskan.se//Article.jsp?article=10116979
Polischef begärs avskedad efter rasistbrev
Skånepolisen kräver att polischefen Bengt Lindström avskedas för att han skrev ett rasistiskt brev till Ilmar Reepalu.Detta trots att polismannen frias från misstankarna om hets mot folkgrupp. Däremot har Bengt Lindström friats från misstankarna om hets mot folkgrupp.- De här breven är skickade till enskilda personer. För att det ska bli hets mot folkgrupp måste det spridas till mer än ett fåtal personer, säger åklagare Kristian Augustsson, som har lagt ner förundersökningen.

http://dansk-svensk.blogspot.com/2002_09_01_dansk-svensk_archive.html
Hetts mot Folkgrupp
Så löd domen den 19:e mars då en man i Bunkeflostrand, ett trivsamt villaområde vid Öresund i närheten av Limhamn, blev dömd till 50 dagsböter à 1000 kronor vid tingsrätten i Malmö för överträdelse av den svenska lagens rasismparagraf. Han hade skickat ett nio rader långt e-mail till stadsdelsförvaltningen i Bunkeflostrand där han bl a skrev:"Vad är meningen med att medverka till att flytta hoper av araber hit som inte kan försörja sig själva, som troligtvis är kriminellt belastade och som (som det i allmänhet brukar vara med araber) inte har minsta vilja till integration men däremot kräver allt möjligt."Bakgrunden för e-mailet, som blev skickat 18:e maj förra året, var att Malmö kommun enligt artiklar i Sydsvenska Dagbladet hade planer på att flytta mycket barnrika muslimska familjer från Malmös multietniska stadsdel Rosengård till en tom kommunal villa i Bunkeflostrand. I kommunen blev brevet behandlat efter gällande regler.

Då svenska förvaltningar är offentliga blev brevet - som det konstaterades i domen - att betrakta som offentlig handling på samma sätt som t ex ett brev till en tidning. Den socialdemokratiska stadsdelsledamoten anmälde därefter e-mailets avsändare till polisen för att ha gjort sig skyldig till rasismparagrafens "hets mot folkgrupp". Han blev dömd för att ha uttryckt "missaktning" mot araber. Domen är överklagad, så sista ordet är ännu inte sagt. Händelsen är ett av flera exempel på myndigheternas hårda kurs i den svenska invandringsdebatten...................................................forts på länk
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net