søndag, maj 08, 2005

Efterpostering til 4. maj

som så således ud om aftenen rundt omkring Søerne i København. I en atmosfære som stod i skarp kontrast til 50 år jubilæet i 1985, hvor Poul Schlüter fik tomater i hovedet på Rådhuspladsen. Hele indtrykket 4 maj, var venligt , varmt og sommerligt, masser af levende lys i vinduerne.
Man kan tabu- belægge ord (nationalfølelse/fædrelandkærlighed), men man kan ikke udrydde den følelse de udtrykker. foto © webmaster

Ved et tilfældigt lykketræf, var jeg i dagene efter på rejse i Grænselandet og Nordtyskland. Lidt billeder herfra. Først et gensyn med Frøslev Lejren efter 33 år. Jeg aftjente min tid i Civilforsvaret der i 1972.Halvedelen af barakkerne var revet ned siden jeg var der, og resten sat smukt i stand. Her sad min gamle lærer og senere ven, Peter P. Rohde i barak 5 ved befrielsen.Overført fra Horserød, og givetvis på vej videre. Da Folke Bernadotte ankom, sang fangerne "Du gamla, du fria" og en synligt bevæget Bernadotte gjorde honnør for fangerne.
Frøslev blev oprettet af den danske regering, for at undgå at tyskernes fanger blev sendt videre sydpå. Det blev de dog snart alligevel. Til Neuengamme , Dachau og Bergen Belsen. 5500 rummede den som mest. 12.000 nåede at sidde der.

En hel Volvo-Bernadotte bus kunne være i ét af rummene i en af de ca. 40 barakker. Tilbageturen for de overlevende skandinaver i Tyskland, gik via Frøslev - nu lasaret. Efter krigen "Forslev" - nu med indsattte nazister.Gottorp slot - imponerende bygning og museumssamling. Et besøg værd.

Tæt ved - Nydamsskibet fra år 300 e.kr. - nordeupas ældste kendte store robåd. Næsten intakt hutigsejler til 40 roere. En strømlinet skønhed. De talte dansk ombord, sagde kustoden. http://axelnelson.com/skepp/prewiking.html
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net