torsdag, maj 12, 2005

Fra Sankt Hans torv til Blågårds Plads

er der 5-600 meter. En to værelses på 45 kvm i dette Nørrebrokvarter koster 1.5 mio, til trods for at meget er elendigt spekulationsbyggeri. Butikkerne er chick´e, Sushi, Bagels, fransk mad, frisører, modebutikker og trendy rock musik.Her køber rige forældre i de nordlige forstæder , lejligheder til deres studerende børn. Og har tjent tykt 10 år efter.
foto © webmaster

Ad små nydelige, næsten hel -hvide gader, krydser man
Nørrebrogade, til det overvejende sorte "Nørrebro".
For bare 25 år siden var Elmegade det "sorteste arbejder Nørrebro"

Blågårds Plads er hovedsageligt elendigt betonbyggeri fra starten af firserne.
Signeret borgmester Egon Weidekamp

Ind imellem ligger venstrefløjsernes mere luksusprægede byggeri, som Murergården, hvor selveste Enhl. borgmester Bregengaard bor.

Nede ved de luksuriøse lejligheder ved Søfronten (hvor P.O.Enguist boede i sin Københavnertid) kan man se over mod "City" , "Centrum", "Midtbyen", "Innerstan". Derovre er kortene mindre blandede. Dér bor efterhånden kun de allerigeste.

Fra en solrig eftermiddags gå tur. Også i City. Men dér er efterhånden kun turister fra forstæderne og udlandet på gaden.
Dette syn er dominerende på nørrebro, men meget sjældent i "City", på Østerbro og i mange af de kvarterer, hvor det Radikale nydeligheds parti henter sine vælgere. Utænkeligt i Marianne Jelveds dyre ende af Store Kongensgade. Jeg er sikker på hun beklager det dybt.
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net