tirsdag, juni 21, 2005

Landskrone

Landskrona, som svenskerne siger.Dansk i 800 år, svensk i 350 - og nu ? For små 10 år siden, opdagede myndighederne at byen ikke havde taget imod sin kvote mellemøstlig overskudsbefolkning.. Det fik den så og vupti - og så var freden forbi.Nu blir 80 årige damer voldtaget, en helt ny oplevelse.Helsingborgs Dagblad forsøger at rapportere om det på en anstændig måde:http://hd.se/
Man behöver bevisligen inte vara vidare intelligent för att vara motorcykeltjuv. Enligt den officiella yrkesbeskrivningen ska man tvärtom vara precis så sanslöst korkad att man lägger ut bilder på sig själv tillsammans med diverse stöldgods på sin Lunarstorm-sida. Sextonåriga "adnan_gangster" från Landskrona är verkligen i en klass för sig.

http://news.boyahed.com/?229
Politikerne chokerede
de skal passe lidt på deres nerver :-)
Politikerne på Christiansborg er rystede over afsløringen af, at unge med udenlandsk baggrund dumper langt hyppigere end danskere ved Forsvarets intelligenstest. Indvandrerbørn skal tvinges i børnehave, lyder meldingen fra Socialdemokraterne.
Socialdemokraternes integrationsordfører, Anne Marie Meldgaard, siger, at tallene ikke kommer bag på hende, men at der må handles nu.
Samtlige partier på nær SF oplyser over for TV AVISEN, at de er foruroligede over, at 28,1 pct. af de unge med udenlandsk baggrund dumper i sessionens logiske intelligenstest.

http://www.dr.dk/nyheder/indland/article.jhtml?articleID=260477
Det tror fan
for verdens højeste skat vil man jo gerne ha lidt igen
Väljarna vill inte ha höjd skatt
Regeringens tankar på att höja skatten går inte hem hos väljarna. Det framgår av en undersökning från Göteborgs universitet som presenteras på torsdag.
1 700 har tillfrågats
Statsminister Göran Persson har ju bland annat talat om att höja kommunalskatten. Men enligt Sverker Jagers vid Göteborgs universitet är väljarnas stöd för det förslaget mycket svagt.
– Praktiskt taget inget, skulle jag säga. Merparten av dem som har svarat anger att man snarare ser att skatten bör sänkas något eller till och med mycket, säger han.
Kommunalskatten kan höjasDet var i våras som Göran Persson flaggade för att skatterna kan behöva höjas. Bland annat handlar det om kommunalskatten. Den skatten har även kommunförbundet sagt att det vill höja.
Men stödet för detta bland väljarna kunde knappast vara lägre, enligt undersökningen från Göteborgs universitet. Bara fem procent av de tillfrågade vill höja kommunalskatten. Mångdubbelt fler, 50 procent, vill tvärtom att kommunalskatten ska sänkas. Även bland socialdemokrater är de flesta emot en höjning.
Även tal om höjd energiskattGöran Persson har inte bara talat om kommunalskatten, utan även öppnat bland annat för att höja energiskatterna.
Forskarna i Göteborg har frågat väljarna om en av energiskatterna, koldioxidskatten på bensin och diesel. Även där är väljarna klart emot en höjning. Bara tretton procent kan tänka sig högre skatt.
Starkt motståndI undersökningen framgår också att motståndet mot höjda kommunalskatter och höjd koldioxidskatt är särskilt starkt i vissa grupper av väljare. Det handlar, enligt Sverker Jagers, bland annat om människor som har lågt förtroende för politiker.
– Om man misstror sina politiker, som är de som ska förvalta skatteintäkterna, tror man kanske att det inte kommer att göra någon nytta. Alltså att en ytterligare höjning av skatten inte kommer att förvaltas på ett sådant sätt som är avsett. Därför tycker man kanske att det är som att slänga pengarna i sjön, säger han.
Undersökningen ger inte Göran Persson något tips om vilka skatter han skulle kunna höja istället om han vill vinna valet. Det finns ett mer eller mindre starkt motstånd mot alla skattehöjningar.
Mest motstånd mot fastighetsskattenDen allra mest impopulära skatten bland väljarna är, inte oväntat, fastighetsskatten. Det gäller även bland människor som inte själva bor i villa.
1 700 personer har svarat på frågorna.

http://www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=642394
Vård eller straff
Långa straff för Hallrymlingar
Hallfängelset får hård kritik för de "närmast anarkistiska förhållanden" som rådde när polismördaren Tony Olsson (som numera heter Byström) och tre andra fångar rymde från anstalten. Även polisen kritiseras av Södertälje tingsrätt för
grova missar i utredningen.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=430868&previousRenderType=6


View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net