mandag, august 01, 2005

Hotet från islamismen

en norsk och en dansk artikel - på svenska. Läsvärt !
Jyllands-Posten 31 juli 2005, Inblick,

Om inte islamismen bekämpas med alla lagliga medel
kan terrorn bli mycket mer utbredd, varnar dansk professor i islamism. För medan andra totalitära ideologier - nazismen, fascismen och kommunismen - har varit vid makten och har blivit nedkämpade, har islamismen precis bara vaknat.Det har inte saknats varningar om att terroraktionerna kan spridas efter bomberna i London och Sharm el Sheik i juli. Ett forskningsprojekt, utfört av den danska professorn i islamism, Mehdi Mozaffari från Institutet från Statsvetenskap vid Aarhus Universitet, sätter in hotet i en ny historisk dimension.

»Därför blir det nödvändigt att föra ett totalt krig mot islamismen, så som världens fria stater förde krig mot nazismen, fascismen och kommunismen. Om detta historiskt sett endast är början, finns det anledning att förutse något värre. Det säkerhetspolitiska bekämpandet av islamismen är naturligtvis nödvändigt, men det räcker inte. Man måste också bekämpa den ideologi som ligger bakom terroristaktionen,« säger Mehdi Mozaffari.»Europa är fortfarande inte klara över det allvarliga och djupgående hot som islamismen utgör.

De intellektuella förstår inte fundamentalism
Det norska samhället generellt och norska
intellektuella i synnerhet saknar förutsättningar att förstå allvaret i den
utmaning som fundamentalismen, och särskilt den muslimska fundamentalismen, representerar i dagens värld, hävdar Terje Tvedt, professor i utvecklingsstudier.Fanatiskt hot. Osama bin Laden och Al-Qaida. Intellektuellt hinder.
word doc.:
http://upl.silentwhisper.net/uplfolders/upload3/Hotet_fran_islamismen.doc
En afbrændt kirke
er et ilde varsel. Växjö området alene har 7000 muslimer.
Branden i rumänsk-ortodoxa kyrkan var anlagd
I fredags morse utbröt en brand i Rumänsk- ortodoxa kyrkan i Öjaby strax utanför Växjö. Polisen konstaterade snabbt att branden var anlagd.
Huset ägs av Växjö kommun men församlingsmedlemmarna har själva stått för hyreskostnad och underhållSedan i höstas har församlingsmedlemmarna hjälpts åt för att få ordning i det lilla huset som så småningom skulle bli deras rumänsk-ortodoxa kyrka. Renoveringen har de 130 medlemmarna själva stått för, och hela församlingen har bidragit med egna pengar för att få en så trivsam miljö som möjligt. Men nu finns det ingen kyrka kvar.

Någon bröt sin in genom ytterdörren i fredas för att sätta eld på den rumänsk-ortodoxa kyrkan i Öjaby. Brytmärken vittnar om att ett inbrott begåtts och polisen menar att branden var anlagd. Förbipasserande upptäckte branden tidigt i fredags morse, men räddningstjänsten kunde bara rädda ytterfasaden. - Det är hemskt, säger församlingsmedlemmen Dumitru Grigore. Ingen människa med hjärna och huvud borde kunna göra så här. Vi kämpade så mycket för att få ihop vår kyrka. Nu är allt förstört, och det är jättetråkigt....................................
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=33731&a=427775
http://www.smp.se/article.php?args=558295,101;0;0;0
Aftonbladets etnicitets-politik
forleden blev en ung sort mand racistisk myrdet i Nordengland. Det indgik i AB´s beskrivelse at den myrdede var sort.
Idag blev en ung hvid mand dolket ihjel af en neger på en London bus. Også helt umotiveret. I dette tilfælde er etniciteten ikke relevant i AB´s rapportering. Man kan altså konkludere: Racistiske overgreb er kun racistiske i AB´s optik, når det er hvide der forgriber sig på andre "racer".
Men det har vi nu vidst længe. AB holder ikke hånden over indvandrere - bladet holder hånden over en svensk regerings katastofale fremmed-politik.En politik der koster ikke så helt få svenske liv - bare for nylig to unge mænd.
- De to historier:
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,679709,00.html
engelsk version:
http://makeashorterlink.com/?F2125198B
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net