onsdag, august 24, 2005

The "N-Word"

Jeg ser ingen anden udvej end at tiltale
Astrid Lindgren posthumt for Hetz mot
Folkgrupp. Det blir dyrt !
"Neger" nämns 17 gånger i ny GB kampanj
Glöm debatten om att glassen Nogger Black är rasistisk.Nu har GB en ny kampanj där ordet "neger" nämns 17 gånger.Men GB har inga planer på att dra tillbaka kampanjen.Mindre än ett halvår efter att Nogger Black hamnade i blåsväder lanserar GB sin nya Pippi-kampanj.Med glassen får man en cd där Astrid Lindgren läser sagor om Pippi, och under den korta sagostunden haglar rasistiska uttryck.Tidigare kritiserad sagaAstrid Lindgren säger "neger" 17 gånger på mindre än 45 minuter. Sagan är hämtad från boken "Pippi i Söderhavet", en bok vars språkbruk fått mycket kritik.
også SVT har negerproblemer - men når man kan tænke på at omskrive Biblen, kan man vel også frisere en afrikansk roman:
"Svart är en färg, neger är en kultur"
Sveriges Radios följetong "Ännu talar träden" har har skapat folkstorm. Anledning: ordet neger används gång på gång. -Jag känner mig kränkt, säger riksdagsledamoten Nyamko Sabuni.
I den kamerunska författarinnan Calixthe Beyalas roman "Ännu talar träden" används ordet neger flitigt trots att det är emot Sveriges Radios policy.

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,689190,00.html
http://expressen.se/index.jsp?a=425267
Dagens Nyheter nedlader sig........
til at kommentere SVIC gratisavisen i en slap og hoven kommentar ( se den nederst). Milld og Hammarbäck svarer:
Svar till Henrik Berggren, DN:Den nödvändiga sammanhållningen
Henrik Berggren på ledarsidan kommenterar den 23/8 -05 utgivningen av en ny gratistidning, "Vem kan man inte lita på?". Det är uppenbart att han menar "Sverige i CENTRUM" (SVIC). Berggren gör tummen ned för vår tabloid.Tanken med det statliga presstödet, på över 500 miljoner kronor årligen, är att värna mångfald i opinionsbildningen. SVIC får inte del av detta stöd, men tanken bakom SVIC är densamma.
Vi hävdar med andra ord att - det omfattande presstödet till trots - det kvarstår ett behov av ökad pluralism.
Mer konkret är det inom framförallt vissa ämnesområden som informationen och debatten är snävt "tuktad". Det gäller kriminalpolitik och EU, skolpolitik och socialpolitik, men framförallt invandrings- och integrationspolitik. Beträffande det sistnämnda är det ingen överdrift att tala om ett tabu.Etablerade massmedia är ensidiga i vad de publicerar, genom vad de förtiger och hur de vinklar. De försöker dessutom stigmatisera kritiker, genom att förse dem med etiketter om "missnöje", "konspiration" och "rättshaverister".
Genomgående har en kampanj under många år bedrivits för att skuldbelägga svenskarna - tyvärr med viss framgång.Vad har då Henrik Berggren att anföra mot "Sverige i CENTRUM"? Jo, just att det är en "missnöjespublikation" med "konspirationsteorier".
Samtidigt anser han att SVIC för fram synpunkter på skattetrycket som är "politiskt allmängods".Därutöver driver Berggren en tes om att medborgarna måste lita på makthavarna. Utan tillit blir det farligt, menar han.Javisst behövs en tillit i ett samhälle, för att det ska hänga samman. Denna tillit måste dock vara ömsesidig. Det handlar både om en tillit mellan medborgarna och en tillit till makthavarna. Problem uppstår när makthavarna uppträder på ett sådant sätt att det inte går att känna tillit till dem.
För att nå dit behöver samhället aktiva och engagerade, kritiskt tänkande, medborgare. Till detta vill "Sverige i CENTRUM" försöka bidraga.
Jan Milld, redaktör för SVICBjörn Hammarbäck, ansvarig utgivare för SVIC
http://www.svic.se/blogg/index.php?itemid=11

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=577&a=453076&previousRenderType=1
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net