søndag, august 21, 2005

Appel om muslimsk kvindeoprør

her rækker appeller alene vist ikke, for at bryde den hjemlige patriarks magt:
Muslimske kvinder skal frigøre sig fra deres nuværende kønsrollemønster, for ellers lander tusindvis af indvandrerfamilier i en ny underklasse, og flere vil tage afstand fra danske normer og værdier, advarer ekspert i befolkningsudvikling.
Det nuværende kønsrollemønster i indvandrerfamilier fra ikke-vestlige lande er en af de største barrierer for integration, og derfor er der brug for et muslimsk kvindeoprør, siger professor i demografi, Poul Chr. Matthiessen, der er konsulent i befolkningsspørgsmål for Danmarks Statistik.

Han opfordrer muslimske kvinder til at tage et opgør med de mænd, der vil fastholde dem i rollen som hjemmegående husmødre og børnepassere uden kontakt med arbejdsmarkedet og det danske samfund.
Han gør dermed op med forestillingen om et multikulturelt samfund, hvor det ene kønsrollemønster kan være lige så godt som det andet.
»Jeg mener ikke, at man kan leve i det danske samfund uden at acceptere den ligestilling mellem mand og kvinde, som gælder her. Man kan ikke beholde ens gamle kultur, hvis der er tale om et kønsrollemønster, som er ødelæggende for familiens økonomiske udvikling, og som får familien til at ende i en underklasse,« siger Poul Chr. Matthiessen, som også er medlem af regeringens Tænketank for Bedre Integration.

http://www.jp.dk/indland/artikel:aid=3214652/
se også . prof. Mathiessen
Danmark bliver aldrig det samme land igen
"Aldrig tidligere har en indvandring som den nuværende betydet så historiske og revolutionerende skred i befolkningens sammensætning, siger Danmarks førende befolkningsforsker, Poul Chr. Mathiessen. Den aktuelle indvandring vil ændre Danmark for altid. "
http://www.uriasposten.net/files/JP-290899-MultiDanmark-Mathiessen.htm
Invandring eller välfärd
Det började med ett specialkapitel i den ekonomiska översikten från dåvarande ekonomiminister Marianne Jelveds departement i december 1997 . Marianne Jelved hade under hösten låtit sina tjänstemän företa en undersökning av hur mycket invandringen belastade de offentliga finanserna.
http://dansk-svensk.blogspot.com/2003_10_01_dansk-svensk_archive.html
Professoren og prognosen
et stykke af shamingens Danmarks historie:
For seks år siden advarede professor Poul Chr. Matthiessen skarpt mod konsekvenserne af en voksende indvandring. Hans udtalelser vakte stor opsigt og var medvirkende til, at politikerne næsten har lukket døren til Danmark. Nu advarer Poul Chr. Matthiessen igen: For første gang i Danmarkshistorien oplever vi, at nogle indvandrere er fjendtlige over for danske normer og værdier. Skal integrationen ikke blive en fiasko, er der brug for et opgør med det muslimske kønsrollemønster.
---------
Voldsom kritik
Det var ganske uhørt af en forsker at sige i 1999.Professoren blev omgående overfaldet af kritikere:Retsordføreren for de regeringsbærende socialdemokrater, Lissa Mathiasen, kritiserede professoren for at male Fanden på væggen.Flygtningeordfører hos regeringspartneren, Det Radikale Venstre, Henrik Svane, kaldte Matthiessen for hoven og tilføjede, at den danske befolkning har været med i hele denne proces.Danmarks Radio lavede i programmet Mediemagasinet et indslag, hvis hovedbudskab var, at Matthiessens prognose var uvederhæftig. I Politiken kaldte en tv-anmelder Matthiessen for en forhenværende professor, som blotlagde den blanding af videnskab og politik, man kan finde i visse dele af pressen.Og Danmarks Radios nyhedsredaktør, Lisbeth Knudsen, sagde offentligt, at Matthiessen havde optrådt på Fremskridtspartiets landsmøde - en forkert påstand, som hun senere undskyldte i et personligt brev.Statsminister Poul Nyrup Rasmussen blev bedt om at kommentere Matthiessens udtalelser, og sagde, at han ikke fandt det relevant.Men det var dengang.På blot seks år er der sket et holdningsskred i den danske befolkning og i Folketinget.
http://upl.silentwhisper.net/uplfolders/upload4/professorenogprognosen.doc
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net