fredag, august 05, 2005

Upplopp ?


Sydsvenskan i den milde kategori af udtryk:
Upplopp på Möllevången - två anhållna
En man hotades med ett vapen mot huvudet sedan han halv tio på torsdagskvällen påpekat att han ogillade att tre ungdomar stod och hängde på en bil på Möllevångsgatan i Malmö som tillhörde hans flickvän.
Det blev starten på ett upplopp med minst 30 personer inblandade. En piketpatrull med fyra poliser kom förbi platsen och kunde gripa den 17-årige pistolmannen. Men vid gripandet blev de attackerade av ett upplopp som försöker frita 17-åringen.
Många personer anslöt sig snabbt till upploppet.- En person biter polisen i handen och slår honom i ansiktet, säger länsvakthavande polisbefäl Ingvar Landin. Poliserna blir påhoppade av minst 30 personer som ska frita den här killen.
En polisman blev biten i handen vid slagsmålet på Möllevången och fördes till UMAS. Polismannen fick föras till sjukhus. Skadorna är inte allvarliga. En annan polis blev sparkad på låret och i magen.
Vid midnatt bröt sig en stor polisinsats med piketstyrka, fyra patruller, flera civilklädda poliser och polishundar in i en lägenhet på Möllevångsgatan, där en 27-åring greps misstänkt för anstiftan till upploppet. "Jag ska skjuta er! Jag kommer ihåg hur ni ser ut och jag ska ta reda på var ni bor" hotade mannen två poliser vid gripandet, berättade Thomas Anderberg vid polisens presskonferens på fredagsförmiddagen.Både den 17-åriga man som höll i vapnet och 27-årigen som misstänks ha lett upploppet sitter nu anhållna. 17-årigen är sedan tidigare välkänd hos polisen, bland annat för gaturån
http://sydsvenskan.se/malmo/article114603.ece
Amnesti
til 10-20.000 illegale opfodrer Sveriges politiserende kirke, mens England og Danmark opruster sikkerheden:
”Amnesti enkel och snabb åtgärd för dem som lever i osäkerhet”
Alla politiska beslut innebär tidsgränser som kan upplevas ”orättvisa”, till exempel arvsskatt, skriver presidiet för Sveriges kristna råd. Eftersom beslutet om en ny ordning grundar sig i en önskan om att skapa ett mera rättssäkert system innebär beslutet att före ett visst datum råder större rättsosäkerhet än efter samma datum. Men det är just detta förhållande som gör att det är ”rättvist” att genom ”amnesti” särbehandla dem som drabbats av den hittillsvarande............................ ordningen.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=446478&previousRenderType=2
Blair Announces New DeportationMeasures
http://www.voanews.com/english/2005-08-05-voa11.cfm
som det ses, er de engelske tabloider som DN udtrykte det "starkt stigmatiserande och främlingsfientlige":

Women in court on terror charges
The wife and sister-in-law of an alleged July 21 bomber today denied failing to disclose information about the suspect.
Yeshiemebet Girma, 29, and Mulumebet Girma, 21, are alleged to have withheld details about the suspected failed Shepherd's Bush attacker Hussain Osman. Bow Street Magistrate's Court was told that Yeshiemebet was the wife of Osman, also known as Hamdi.

http://www.express.co.uk/story.html?story=1
Dansk polis har gripit islamistledare
Dansk polis har gripit ledaren för islamiströrelsen Hizb ut-Tahrir. Han sägs ha hotat den danska regeringen i ett flygblad förra hösten.
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22584&a=429867
se Blairs 12 punkts program:
DETAILS OF TERROR PLANS
Tony Blair has given details of 12 areas where the Government plans to take action to combat terrorism in the UK.
The radical Hizb ut Tahrir and Al Muhajiroun groups will be banned.
The Government will also look at widening the grounds for banning groups, putting forward proposals in new legislation.
http://www.sky.com/skynews/article/0,,30000-13402157,00.html
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net