onsdag, september 28, 2005

Ære / Heder

udholder man det? Hvis ikke, udholder I ikke den virkelighed jeres politikere har skabt. Konsultér dem du selv har valgt.


Här skjuter han ihjäl sin lillasyster
Här avrättar den 29-årige mannen sin nygifta lillasyster med flera skott från sin revolver.
Mitt framför ögonen på hennes make och mängder av chockade vittnen.
Mindre än ett dygn tidigare hade paret gift sig - utan släktens godkännande.
http://www.expressen.se/index.jsp?a=442694


Skyldbevidsthed

Det gælder om at finde lys i mørket, og i denne kapacitet overgås få af etnisk konsulent i København Manu Sareen, der er fast fortolkningsekspert på muslimske skikke og adfærdsnormer, som de – også – udfolder sig i Danmark.På baggrund af ugens æresdrab beroliger Manu Sareen den danske offentlighed og fastslår, at »jeg aldrig har mødt en familie, der ikke har fortrudt et æresdrab«.Det er naturligvis vederkvægende at vide, at æresdrab kun udtrykker en momentan formørkelse, der straks afløses af en skyldbevidsthed af næsten menneskelig karakter.På den baggrund bliver det straks både mere acceptabelt og forståeligt, når en far sender sin søn på drabspatrulje for at dræbe sin søster, der uforvarende har medvirket til, at familiens overhoved har mistet ansigt.Og kan den efterfølgende skyldbevidsthed ikke alene kvalificere forståelsesrammen for de sære skikke, har Sareen også en social forklaring på fænomenet, der bør give os alle stof til eftertanke. Han kan nemlig identificere de kredse, der har æresdrab som udtryksform:»Det sker kun hos bestemte undergrupper. Fællestrækkene for dem er, at de udgør en del af den danske underklasse. De lever i et vakuum af nostalgi, hvor de drømmer om at komme tilbage til deres eget land og værner sig mod at være en del af det danske samfund.«Her må straks afsættes midler til afhjælpning af situationen. Hvorvidt der bør være tale om et generelt løft ud af den danske underklasse eller et substantielt tilskud til flybilletter og livsvarig pension i hjemlandet, er vel en smagssag.
Egon Balsby


Bengt Lindström får stöd av kollegorna
Länspolismästaren ville sparka Bengt Lindström omedelbart, före rättegången. Men på närpolisstationen i Malmö city får han stöd.– Det är inte tillräckligt grovt, säger polischefen Sune Norén.
Sune Norén är chef för utredningsverksamheten vid närpolisområde city. Misshandel och rån, framförallt med unga brottslingar och offer bland de vanligaste brotten som närpolisen utreder. Han säger att han själv bland kollegor säkerligen också har gått över gränsen för vad som kan anses accepterat. – De orden som ”blatte” har säkert kommit över mina läppar också. Som polis är man inte opåverkbar. – När man sitter i den ställningen som jag gör så ser man vilka det är som begår de här brotten. Han säger att rånarna med stor majoritet har utländsk bakgrund. – Visst kan det då hända när man frågar sig vad det är som händer med alla rån och alla väsk-ryckningar att man häver ur sig något, men därifrån till att man säger det till Reepalu, det händer inte. Han var tillsammans med några kollegor från Davidshalls polisstation i rättssalen och följde rättegången. – Det är för att ge honom lite stöd. Det är ju ett lite speciellt fall, säger Sune Norén.

Vill du ha Bengt Lindstöm som kollega igen? – Det är klart jag vill. Jag ser det inte som ett tillräckligt allvarligt fall för att han ska avskedas. Det är inte tillräckligt grovt.
http://sydsvenskan.se/malmo/article121135.eceHed debat om terror og muslimer
Studenterhusets arrangement om terrorbekæmpelse udviklede sig til en ophedet debat mellem både oplægsholderne og de få tilhørere.
Fatih Alev tog straks til genmæle om den episode, terrorforskeren refererede til.
»Det er rigtigt, som han fortæller det, og jeg rystede også selv på hovedet af nogle af de sammenligninger, hun lavede. Men det er det samme, som at Danmark ikke vil tage afstand fra USA. Og på den måde lever danskerne med en tvetydighed, som muslimer opfatter som hyklerisk. Muslimer vil ikke føle sig hjemme i Danmark, før regeringen tager afstand fra USA,« sagde Fatih Alev.

Det fik Torben Hansen på benene, og han mente Fatih Alev havde galt fat i sammenhængene.

»Du vil bare have, at de danske politikere skal sige det, som en gruppe unge vrede muslimske mænd vil have, de skal sige, nemlig at de hader USA. Og så mener du, at der bliver fred. I stedet burde du oprette et parti, der kunne blive valgt ind i Folketinget og gå på talerstolen og på den måde påvirke debatten,« sagde Torben Hansen.

De få deltagere, der var mødt op, var meget engagerede i debatten og brød flere gange ud i spontane klapslaver i løbet af de to timer, debatten varede.
http://www.jp.dk/aar/artikel:aid=3288756/

Dödsfatwan mot Runar ska verkställas


svenske muslimer tar sig visse friheder. Spørgsmålet er om ikke deres voldsretorik skal imødegås - med vold.Siden det nu er det sprog de taler og forstår.
Runar Sögaards liv är långt från säkert.Det menar den jordanske imamen Abdelmenem Abou Zanat. Han har delat ut flera dödsfatwor mot kända personer.- Han är ett legitimt mål för muslimer, säger imamen till Expressen.
http://www.expressen.se/index.jsp?a=443000

Bortförd och våldtagen – när hon kastade sopor
20-årig kvinna svårt chockad efter våldtäkt i bil
det burde jo efterhånden ikke komme bag på svenske kvinder - at de skal forsvare sig selv:
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,705437,00.html

Kanon-eksperter sprutter af vrede
de anstændige Uni drenge og piger fik røvkatar:
Kulturminister Brian Mikkelsen har fået ørerne i maskinen for sine udtalelser på det konservative landsråd om, at kultur-kanonen er et af våbnene i en ny kulturkamp vendt mod "middelalderlige muslimske opfattelser".Flere af eksperterne i regeringens kanonudvalg truer med at forlade udvalget, hvis ikke Brian Mikkelsens beklager sine udtalelser:- Jeg kan ikke være med til sådan en præsentation af "den gyldne overkultur" og levere sådan en gang tæsk på en i forvejen dødsensskræmt gruppe af mennesker, siger dr. phil. Erik A. Nielsen, der er medlem af regeringens litterære kanonudvalg.Misbrug af dansk kulturHan bakkes op af et andet andet medlem af det litterære kanonudvalg - forfatter og dr. phil. i litteratur Mette Winge:- Jeg er simpelthen så gal! Dansk kultur skal ikke bruges til at stigmatisere en bestemt befolkningsgruppe, siger Mette Winge til Information.
Formanden for de syv kanon-udvalg, direktøren for Dansk Sprog- og Litteraturselskab Jørn Lund, er også overrasket over ministerens udtalelser:- Den iscenesættelse, det fik på landsmødet kom noget bag på mig. Det blev udlagt som en manifestation af danske værdier, og det bryder jeg mig ikke om, siger Jørn Lund til Information.
Brian beklagerKulturministeren ringede i går til Erik A. Nielsen for at forsikre ham om, at de ikke er uenige om, hvad formålet med kultur-kanonen er. I dag siger Brian Mikkelsen til Politiken, at hele sagen bygger på misforståelser:- Hvis man opfatter den kulturelle kanon som en del af kulturkampen, så har jeg enten formuleret mig, så man ikke kan forstå det, eller også er nuancerne ikke kommet med. Jeg synes ikke selv, jeg har formuleret mig forkert, for kulturkanonprojektet er ikke et politisk projekt. Det er en gave, som jeg næsten ikke synes, man kan være imod, siger Brian Mikkelsen til Politiken.
http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2005/09/28/084525.htm

Shariadomstolen i Rosengård
Sedan några år finns det en shariadomstol i Rosengård. Domstolen, med det anspråksfulla namnet Högsta Rådet för Muslimer i Skandinavien, dömer bara i familjemål.Ordförande är imam Adly Abu Hajar vid Islamic Center, även känd som moderat kommunpolitiker. När domstolens existens blev känd 2002 kritiserades den från många håll, alltifrån arabiska kvinnoföreningar till en del journalister.
Sydsvenskans krönikör Mikael Bergstrand konstaterade:" I Sverige råder svensk lag.Det gäller alla människor som bor här, oavsett bakgrund. Ändå finns det tillfällen då kulturkrockar visar att denna grundläggande självklarhet ställs på svåra prov."Sedan blev det tyst. Jag kan inte finna en enda artikel om frågan de senaste tre åren.Är den för känslig för svenska medier...?
Nu när kanadensarna reagerar kraftigt på ett förslag att tillåta shariadomstolar med parallell rättskipning i delstaten Ontario, borde väl svenskarna i varje fall vara intresserade av att frågan debatteras.
http://jihadimalmo.blogspot.com
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net