onsdag, oktober 26, 2005

Svensson stemmer med fødderne

Vad är det för Sverige som kommer att växa fram? Kanske statsminister Tage Erlander satte fingret på mekanismerna i Sverige i ett uttalande 1965: ”Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare lottad situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden.”

Der er egentlig kun ét forsonende moment ved hele miséren: Sverige er så stort, at alle 160 nationaliteter kan få deres egen race-rene enklave, om det skulle blive nødvendigt. Noget bedre havde det dog været at have løst problemet i stemmeboksen mens tid var. Idag er det meget for sent:

Dömd till förorten
TV4: Många bostadsbolag vill inte hyra ut till invandrare i attraktiva lägen.
Mohamed ringer till bostadsföretaget i Norrköping och frågar efter en lägenhet centralt. Det finns inga lägenheter, svarar den kvinnliga handläggaren. En halvtimme senare ringer Andreas till samma bostadsföretag. Nu finns det plötsligt fyra lägenheter centralt, varav en med öppen spis, en annan med balkong.
Vi fortsätter att ringa till bostadsföretag runt om i Sverige. Gång på gång upprepas samma mönster: Andreas får erbjudande om flera lägenheter, tonen från handläggaren är vänlig och tillmötesgående. När Mohamed eller Hassan ringer är tonen helt annorlunda, kort, lite kylig och opersonlig. De blir ombedda att komma in med en intresseanmälan. Under flera månader har vi på TV4 granskat hyresmarknaden, både den privata och kommunala. Enligt bostadsforskaren och professorn Roger Andersson är TV 4:s undersökning unik och den första i sitt slag. Det har aldrig tidigare gått att bevisa att det sker en så tydlig främlingsfientlig sortering på bostadsmarknaden, även om detta länge varit forskarnas tes. Undersökningen visar att det inte spelar någon större roll om hyresvärden är privat eller kommunal.
*******
I september 2006 är det riksdagsval i Sverige. Alla partier inser att det är ett problem med ett Sverige som blir allt mer delat och segregerat. Men hur ser den politiska strategin ut? Vad gör regeringen och diskrimineringsombudsmannen? Vad är det för mening men en lag som inte används?Nollrasismveckan som startar i TV4 idag kommer att väcka starka känslor och debatt. Att tycka synd om invandrare som inte kommer in i samhället är kontraproduktivt. Det är betydligt effektivare att tycka synd om Sverige som inte släpper in de nya svenskarna för att göra vårt land mer konkurrenskraftigt.
Malou von Sivers
Andreas Magnell
TV4:s Nollrasismkampanj 2005

http://www.aftonbladet.se/vss/debatt/story/0,2789,717380,00.html

Slagsang
afsunget under stor jubel på Feministisk Initiativs kongres for nogen tid siden. Jamen, det er sandt ! År 2005 mod Riksdagen, ikke lebisk fraktion, Kvindehuset 1973. Lige til en Nobel-pris i lyrik. Her forstår enhver jo let hvorfor prof. Drude Dahlerup, Stockholm, priser den svenske "genus-krig" i så høje toner:

SNUBBE GUBBE JÄVLA MANFÖRSTÖR VÅR VÄRLD HELT UTAN SKAM
VÅLDTAR, KRIGAR, SLÅSS OCH FÖRSTÖR
FATTA ATT DU INTE KAN ELLER BÖRTA MIG PÅ FITTAN NÄR DU BLIR KÅT ELLER PÅ BRÖSTEN NÄR LUSTEN FALLER PÅ
JAG HATAR DIG DU JÄVLA MAN
DU TROR DU VET DU TROR DU KAN ALLT OM KVINNOR ALLT OM VÅRA LIV MEN DU VET INGET
SÅ TA ETT JÄVLA KLIV TILL SIDAN, TILL KANTEN,
STÄLL DIG VID RANDEN RAMLA I, DET SKITER JAG I
VÅR NU ÄR DET VÅR TUR,DET HÄR ÄR VÅR REVANSCH
VI SKA VISA DIG,NU TAR VI VÅR CHANS
DU GAV DIG ROLLEN SJÄLV SOM GUD SÅ JÄVLA PATETISKT,
JAHA ,SÅ DU HAR KUK
ÄR DET SKÄL NOG ATT TVINGA PÅ MIG
IDEALFÖR DIN EGNA SKULL OCH EGNA JÄVLA VÄLBEHAG
JAG SKA VISA ATT JAG KAN, BÄTTRE ÄN DIG
ÄVEN FAST JAG ÄR EN 'KORKAD, LITEN TJEJ'
SNUBBE, GUBBE JÄVLA MAN ,BÄST DU BÖRJAR SPRINGA
FÖR HÄR SER DU EN KVINNA SOM HATAR DIG SÅ MYCKET
VI SKA SLITA DIG I STYCKEN
http://www.feministisktinitiativ.se/index.php
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net