tirsdag, oktober 25, 2005

"Stort hat mot muslimer i Sverige"

"The point of no return" er forlængst overskredet i Sverige. Det interessante er ikke så meget denne undersøgelse og dens eufemismer. Det er snarere det taktiske tilbagetog fra skylden som vi vil blive vidne til i det kommende årti, fra alle implicerede multikulturalister: At de i stor udtrækning har undermineret landet, men aldrig kunne drømme om at sige det ligeud. Der er ikke noget bak-gear. De er gået for langt forlængst.
- Og så bliver det selvfølgelig interessant om denne enestående,historiske fejltagelse nogensinde bliver et valg-tema, så et vist ansvar kan fordeles.
Interessant bliver det også, om der er sten på sten tilbage af det svenske folkestyre, når denne generation af besserwissere og ulykkesfugle engang har raset færdig. Det står allerede idag betydeligt svagere forankret end i Danmark. Lavere valgdeltagelse, betydelig mindre folkelig tillid til politikere osv.

Om det bliver de borgerlige eller socialisterne efter 2006, betyder ingenting. De er lige skyldige, og Sveriges kommende regering skal administrere et land der har fået en torpedo under vandlinjen: folkeligt og økonomisk. At det så måske først synker om 25 år, er en anden sag.

Og så lige et spørgsmål: Hvorfor kalder Diaz det "antisemitisme" men "islamofobi" ? Skulle vel rettelig være "antiislamisme".
Debatartiklen er en studie i PK-sprog og PK-tricks. Tror Integrationsverket f.eks. virkelig de ved interviews kan danne sig et begreb om hvor mange der vil stemme på "främligsfientlige partier" ? Efter den massive shaming kampagne alle partier, aviser og myndigheder har drevet i årtier?
Resultatet af denne undersøgelse bliver vel som tidligere: Endnu stærkere propaganda for det mislykkede projekt. Næste år er det jo "Mångfalds-år". "Hvis vold ikke virker, så forsøg med mere vold" som vist kammerat Stalin sagde.
Hvordan kan det være jeg kommer til at tænke på den tiltagende, surreelle fanatisme i Førerbunkeren i "Der Untergang" ?

Sluttelig håber jeg af gammel kærlighed, at jeg tager fejl. Men indtil videre må jeg regne svenske politikere som hasard-spillere. De er da også tiltagende forhadte og truede af deres egen befolkning.

Ny studie från Integrationsverket:
Andelen som vill stänga Sveriges gränser för invandring har ökat med tio procentenheter. Nästan hälften av landets befolkning instämmer helt eller delvis i påståendet: ”Vi bör inte släppa in fler invandrare i Sverige”. Mellan 1999 och 2004 har den opinion som vill stänga landets gränser för all invandring ökat kraftigt. Främst märks det stora hatet mot muslimer. Nästan fyra av tio svenskar har bevittnat verbala rasistiska trakasserier riktade mot muslimer. Lika många tror dessutom att rasismen kommer att vara än värre i landet om fem år. Det visar Integrationsverkets rapport som presenteras av forskningsledaren José Alberto Diaz.
*****
En klar majoritet som har en negativ uppfattning om den muslimska kulturen och muslimska värderingar; 6 av 10 avvisar att islam gett upphov till en imponerande kultur och nästan 8 av 10 anser att islam inte är förenlig med västvärlden. En mycket liten andel uppger en klart positiv uppfattning om muslimsk kultur.
*****
Fyra av tio svenskar tror att rasismen kommer att bli "något" eller "mycket" större i Sverige om fem år.
*****
Av en rad historiska och andra skäl kan bestämda former av rasism riktas särskilt mot vissa minoritetsgrupper, till exempel muslimer, judar och romer. I facklitteraturen myntas nya termer för detta: islamofobi och antisemitism. I verkets rapport ges i flera delstudier underlag som visar att rasismens nya ansikte i Sverige är hatet mot muslimer. Det är högt tid att uppmärksamma denna företeelse om Sverige skall ha en chans att förhindra de djupa motsättningar som rotat sig fast i flera europeiska länder.
JOSÉ ALBERTO DIAZ Forskningsledare Integrationsverket

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=478627&previousRenderType=2
selve undersøgelsen:
Integrationsbarometer 2004– allmänhetens inställning till integration, mångfald och diskriminering
Det finns ett starkt stöd för mångfaldens samhälle och för att alla som bor i landet ska ha lika rättigheter. Attityden är mer negativ till islam i Sverige. Det visar Integrationsbarometer 2004 - Integrationsverkets återkommande undersökning om allmänhetens inställning till integration, mångfald och diskriminering.
http://www.integrationsverket.se/templates/ivNormal____6926.aspx

Opløsning
Tre helt tilfældigt valgte case stories fra idag. Det kunne jo tænkes det var sådan noget der så småt avlede "främlingsfientlighet & islamofofi":

Taxichaufför överfölls för femte gången
Samma dag som Kjell Kroné varnade i DN för våldet misshandlades han på nytt.
Taxichauffören Kjell Kroné, 61, attackerades och misshandlades igen. Mitt på blanka måndagen. Det var femte gången på fyra år det hände. Det enda han gjorde var att tuta på tre unga män som hoppade ut framför honom vid ett övergångsställe när han hade grönt ljus.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1298&a=478784&previousRenderType=6

En 15-årig flicka våldtogs
i gångtunneln mellan Gullmarsplan och Globen. 15-årig flicka våldtagenEn flicka i 15-årsåldern våldtogs av två knivbeväpnade män vid Gullmarsplan i Stockholm i går kväll.Hon lyckades själv ta sig till Södersjukhuset för vård.- Vi har signalement på gärningsmännen och hoppas på vittnesuppgifter, säger Ove Svantesson vid Södertörnspolisen.Det signalement som polisen skickade ut över radion i natt gällde två knivbeväpnade mörkhyade män, cirka 180 centimeter långa och mellan 20 och 40 år.
http://www.expressen.se/index.jsp?a=458550

Domaren ska skjutas i huvudet
En värmländsk elitdomare har utsatts för dödshot. I ett brev hotar någon att kidnappa eller skjuta honom.Domaren dömde nyligen en viktig match.- Det är avskyvärt och fullständigt oacceptabelt att han ska behöva hamna i en sådan här situation, säger allsvenske domarkollegan Jonas Eriksson.
http://www.expressen.se/index.jsp?a=458464
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net