lørdag, oktober 22, 2005

Bog om Lindh mordet

Endnu én som godt kunne tænke sig at kende motivet til mordet. Det er svært at tænke sig at partitoppen og Säpo ikke kender det. Men lige så svært at forestille sig at vi andre kan få del i deres viden.
Varför har du skrivit boken?
" -Jag ville ha reda på varför Mijailovic mördade Anna Lindh. Den frågan har blivit hängande i luften. Svaret finns i Mijailovic liv. Själva motivet finns bara i hans huvud. Men när jag har gått igenom hans liv förstår jag mer."

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,717597,00.html

de der vil lidt dybere i sagen, kan læse her:

Ulf Nilson: Mijailovics motiv, tack!
http://www.expressen.se/index.jsp?a=120464
og Jan Gillberg- DSM:
http://dansk-svensk.blogspot.com/2004/10/sverige-r-et-mrkligt-land.html
Citat:"Sverige är ett märkligt land. I vilket land på denna jord kan man tänka sig en rättegång där domstolen på tre dagar, knappt 10 timmars förhandling och med hjälp av totalt tre vittnen klarar av att behandla ett mord på landets utrikesminister"?
LEIF GW PERSSON professor vid Polishögskolan i Stockholm

"Allt är rökskadat i hela moskén"

som nu vil have "permanent samfundsbeskyttelse"
Rökskadorna efter brandattentat mot moskén i Malmö kommer väntas ta en månad att sanera. Nästa veckas firande av 27:e dagen i fastemånaden ramadan får flyttas eller ställas in. Om attacken inträffat då kunde ett tusental personer funnits i byggnaderna.– Nu var moskén nästan tom. Tänk om det kastat brandbomberna när moskén varit full eller när barnen var i skolan, säger imamen och familjerådgivaren Ayuob Chibli.
http://sydsvenskan.se/malmo/article124124.ece

"Fremmedfjendlige røveri-ofre"
"dem må vi modarbejde" - det er vist kun en svensk politiker, der kan tænke så bagvendt:
Sydsvenska Dagbladet
Ett ögonblick Gunilla Nordgren, moderat kommunalråd i Svedala och ledande i demokratigruppen, som arrangerade antirasistisk dag i tisdags.
Hur stor är främlingsfientligheten i Svedala?
- Främlingsfientligheten är inte särskilt stor. Det kan vara svårt att skilja den från allmän kaxighet. Men det är otäckt att rasister rekryteras bland unga som tappat fotfästet, och tycker att livet är pest.
Vad gör kommunledningen?
- Vår demokratigrupp utom Sverigedemokraterna försöker vidga debatten och analysera vad som är rasism och främlingsfientlighet. Och dess orsaker.
Hur gick mötet i Centralskolan?- Det var fullsatt, över 400 högstadie- och gymnasieelever lyssnade på föredrag om rasism och historia och på en ung mans dramatiska berättelse om hur han hoppat av från en nazistisk grupp. Senare på kvällen hade vi mötet för allmänheten. Det kom bara tre, och det är jag besviken på.
Förklara varför du ser samband mellan en gryende rasism och att ungdomar från Svedala blir rånade på regionkort och mobiltelefoner i Malmö.
- Det är två problem. Men de hänger ihop. Flera unga från Svedala har blivit överfallna och rånade i Malmö. Och tyvärr av stora gäng av ungdomar med invandrarbakgrund. Det skapar en attityd bland våra unga som vi vuxna måste motarbeta. En ny undersökning bland 16-åringar i Sverige visade en skrämmande intolerans mot judar, muslimer och homosexuella. Därför har vi en stor uppgift att informera om våra demokratiska värderingar.
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net