fredag, oktober 21, 2005

Propsect & Foreign Policys Top 100 Public Intellectuals


mange interessante navne. Få kvinder og få under 50 år. Men Noam Chomsky ?
Prospect/FP Top 100 Public Intellectuals Results
FP and Britain’s Prospect magazine asked readers to vote for the top five public intellectuals from our Top 100. The results are in. See who came out on top and what the results say about the world’s leading minds.
http://www.foreignpolicy.com/story/cms.php?story_id=3260&print=1
hele listen:
http://www.prospect-magazine.co.uk/intellectuals/results.htm

Mördarnas paradis
det er selvfølgelig ilde nok at der kan findes 1500 folkemordere i Sverige, men for svenskerene selv spiller det sikkert en større rolle at opklaringsprocenten for mord og drab er så lav som 74 %. Med andre ord: I 2004 kom 155 mennesker af med livet uden at nogen kunne dømmes for det (!)

Sverige ligger ändå långt, långt efter andra länder på detta område.
I går släpptes den somaliske polischefen Abdi Qeybdiid, tidigare misstänkt för folkmord. Bevisningen bestod huvudsakligen av en videofilm som sägs visa hur han deltog i ett blodbad i en somalisk kuststad år 1991 och bland annat beordrade mordet på två pojkar.Det är förstås svårt att bedöma de juridiska grundvalarna för frisläppandet, men det faller alltför väl in i ett mönster som å det snaraste måste brytas. *****
Visserligen pågår det för närvarande omkring 25 förundersökningar mot personer som misstänks för folkmord eller andra krigsförbrytelser, men Sverige ligger ändå långt, långt efter andra länder på detta område. Inte ett enda åtal har hittills väckts.Enligt rikskriminalens krigsbrottskommission vistas runt 1500 misstänkta krigsförbrytare i landet och Sverige sägs ha blivit en attraktiv tillflyktsort för personer på flykt undan rättvisan.
http://expressen.se/index.jsp?a=456478

Fullbordat mord och dråp samt misshandel med dödlig utgång:
Uopklaret 2004: 155
opklaringsprocent: 74 %

BRÅ.SE:
http://makeashorterlink.com/?P45B1260C


Interessant indblik i hvordan Tunesien lever og overlever med Islam - i det store hele ved at stække den:
Slørforbud i et muslimsk land
Bjørn H. Grinde Honorær Konsul for Tunisia til Norge Mandag
TUNISIA HAR har hatt slørforbud i offentlige stillinger i snart 40 år, og kan vise til et forbløffende positivt resultat på de aller fleste områder innen utdanning, likestilling og arbeidssituasjon for begge kjønn.
Skal en oppnå likestilling kreves det en sterk offentlig politikk, som også omfatter slør, utdanning, ekteskapsregler og andre kvinnerelaterte samfunnsområder. De konservative elementene er ikke positive til likestilling, noe som Tunisias ledelse skjønte for lenge siden, og som den gjorde noe med. Tunisia er et eksempel på at en likestillingspolitikk er mulig i et muslimsk land.
Mediene i Vesten har i lang tid vært opptatt av islam, og da med negativt fortegn. Det snakkes og skrives om ekstremister og kvinnenes stilling i disse landene. Muslimske kvinner fremstilles ofte som undertrykte, tildekte og usynlige vesen i det sosiale samfunnslivet, uten rettigheter og fullstendig under mannens makt. I mange tilfeller er dette dessverre en realitet.
http://www.dagbladet.no/kultur/2005/10/10/445844.html
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net