onsdag, oktober 19, 2005

"Roskilde er stærkt hærget"

Ekstra Bladet 19. oktober 2005
Af Anton Rasmussen
To drenge i 15-17-årsalderen sidder i øjeblikket varetægtsfængslet i Roskilde på sigtelser for en halv snes gaderøverier. De står i værste fald til langvarige fængselsstraffe, selv om det samlede udbytte ved røverierne er sparsomt.
- Ofte ser vi, at drengene ikke selv forstår rækkevidden af det, de sigtes for. Som om de selv opfatter røverierne som bagateller, der ikke tæller. Men det er ramme alvor, og det gælder bestemt også for deres ofre. Det er bestemt ikke nogen behagelig oplevelse at blive passet op og truet til at aflevere sin mobiltelefon og sine lommepenge og eventuelt at få et par knytnæveslag eller spark i tilgift, siger kriminalkommissær Niels Brodersen, Roskilde.
Tre i varetægt- Derfor går vi også målrettet efter røverne.
I denne omgang koncentrerer vi os om et begrænset område nede ved Solrød Strand. Her har vi registreret ni røverier på mindre end et par uger i løbet af september. I alt ni drenge i alderen fra 15 til 18 år sigtes i sagen. Nogle af dem sættes i forbindelse med samtlige røverier. Andre mistænkes kun for at have deltaget i enkelte, fortæller Brodersen.
**********
Fremtiden på spil
Der er danske drenge i de grupper, der med varierende styrke opererer i Roskilde-kredsen. Det normale billede er dog, at langt størsteparten af gaderøverne er af udenlandsk herkomst. De fleste røverier giver i øvrigt et stærkt begrænset udbytte. Man går hovedsageligt efter ofrenes mobiltelefoner, halskæder, mp3-afspillere og lommepenge.
- Men du får ikke mig til at byde på, hvorfor disse unge sætter deres fremtid på spil for at stjæle en telefon og lidt lommepenge, siger Niels Brodersen.

Nøgne kvinder ?
hvem har dog foreslået det ? Burka på prædikestolen ? Den går nok ikke med biskoppen og kirkeministeren. det er ikke gået op for Pless, at disse år er damage control på al den ravage han og ligesindede har afstedkommet i en lille menneskealder. Ved Pless ikke at der er 15-30.000 kvinder der lever i regulær muslismsk stuearrest i Danmark ?
"I det øjeblik, man forbyder burkaer og nøgne kvinder, så har vi overtrådt en grænse, der gør det muligt at forbyde alt. Det er et fuldkomment uacceptabelt indgreb i den personlige integritet. Det er starten på en politistat," siger han.
"Jeg har slet ikke fantasi til at forestille mig, hvad det næste kan
blive. Ulovlige tanker," spørger Pless. Når man laver en lov, laver man den som oftest for at beskytte nogen. "Men der er ingen, der bliver skadet af en burka - så dette er et horribelt grundlag at lovgive på," siger han og mener, at Rikke Hvilshøj og hendes burkaforbud i den grad er en misforståelse. "Integration handler om socialisering og beskæftigelse - den skal ikke være et tøjpoliti eller et meningspoliti" siger Pless. Hvis integrationsministerens påfund med burkaforbud munder ud i et lovforslag, vil Pless demonstrere, at der bor masser af fornuftige, velintegrerede og burkaklædte folk i Danmark.
"Så skal jeg da være den første til at gå rundt i en burka på gader og stræder og i min kirke," lover han."
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net