tirsdag, oktober 18, 2005

Hetzen mod politiske modstandere fortsætter

Transport utesluter sverigedemokrat
Av Niklas Orrenius
Hur hanterar fackföreningar sverigedemokrater och andra medlemmar med främlingsfientliga åsikter? Transport håller just nu på att utesluta en sd-medlem. Metall, Jusek och Lärarnas Riksförbund låter sd:arna vara kvar. Industrifacket och Kommunal utesluter inte, men petar sverigedemokrater som valts till förtroendeposter.
Sverigedemokrater ska inte få vara med i facket. Det anser Transportarbetareförbundet som håller på att utesluta en medlem i Eskilstuna. I andra fackförbund får sverigedemokrater vara kvar. När 21-årige renhållningsarbetaren Adam Marttinen i Eskilstuna i somras blev Sverigedemokraternas kandidat i kyrkovalet reagerade hans fackförbund. Efter en presentation av Marttinen i Eskilstunatidningen Folket fick han ett ultimatum: hoppa av från sd eller bli utesluten ur Transport. – Sd har en målsättning, policy och politik som inte går ihop med principen om alla människors lika värde, säger Per Winberg, Transports förbundsordförande. Adam Marttinen, som är sd:s distriktsordförande i Södermanland och även sitter i partistyrelsen, bestämde sig för att ställa upp i kyrkovalet. Nu ligger hans uteslutningsärende på förbundsstyrelsens bord och ska avgöras under de närmaste veckorna.
http://sydsvenskan.se/sverige/article123508.ece

Unga män hårdast drabbade av brott
"Tre och en halv procent uppger att de har blivit misshandlade under 2005"
3 1/2 % er altså små 10.000 Malmøboer - ikke særligt beroligende for resten.
Malmös pensionärer oroar sig. De är rädda för att utsättas för brott. Men det är sällan det händer. Istället borde unga studerande män, som bor hos sina föräldrar, oroa sig. De utsätts nämligen för mest brott i Malmö.
Det visar 2005 års trygghetsmätning som polisen genomfört i Malmö. Oron Malmös invånare upplever står inte i proportion till brottsutvecklingen. Åttiotvå procent av tillfrågade Malmöbor uppgav att de kände oro för att utsättas för brott. Men antalet personer som verkligen utsätts för våld och misshandel är konstant. Tre och en halv procent uppger att de har blivit misshandlade under 2005.
– Mest oroliga för att utsättas för brott är pensionärer. Trots att gruppen sällan utsätts för något brott. Unga män som studerar och bor hemma hamnar istället överst på den listan, säger Malmöpolisens Torsten Elofsson, som tvingas avbryta polisens redovsining av 2005 års tryggehetsmätning i Stadshuset, för att avvisa en missnöjd man som hotar spränga byggnaden i luften.
http://sydsvenskan.se/malmo/article123506.ece
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net