fredag, oktober 14, 2005

Flashback

midt på Gothersgade. Pludselig er året 1960 og scenen er Autostrada del Sole for første gang.
Fiat 600 Multipla (MPV!) er fra 1956.foto © webmaster
http://www.microcarmuseum.com/tour/fiat-multipla.html

Og bagerst kom kvinder og pigebørn
Demonstration mod Jyllandspostens Muhammed tegninger. Jeg anslår optoget til 3-5.000 mennesker. Et stærkt deprimerende syn. På den anden side er der vel nogle i disse dage som opdager hvilke forståelses-afgrunde der er skabt i Danmark. Fremtiden ligner en blanding af en tragedie og en parodi. Atter går tankerne til S-R regeringen som vil blive en herostratisk skændsel i Danmarks historien.
Politikens fotos:
http://politiken.dk/VisArtikel.iasp?PageID=402670foto © webmaster

Demonstrerede mod avistegninger af Muhammed
Omkring 3500 muslimer deltog fredag eftermiddag i en demonstration mod Morgenavisen Jyllands-Posten i København.
De protesterede mod, at avisen 30. september bragte 12 bladtegneres fortolkning af, hvordan den muslimske profet Muhammed kan have set ud.
Avisen blev i de følgende dage udsat for trusler via telefon og e-mail, og det fik ledelsen til at hyre et vagtfirma til at passe på redaktionerne i Viby syd for Århus og i København.
Demonstrationen i København, der begyndte på Nørrebro og endte på Rådhuspladsen, forløb fredeligt, oplyser Københavns Politi.
http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2005/10/14/184409.htm

Blågula Frågor brændemærkes ikke mere på Google
Det hjælper åbenbart at klage til Google over de knap så pæne prædikater søgemaskinen tildeler nogle hjemmesider. 17. August skrev jeg om hvordan internetavisen Blågula Frågor lidet flatterende blev kaldt "indvandrerfjendtlig" på Googles søgemaskine. Morten fra bloggen Midtimod som absolut ikke sympatiserer med Blågula Frågor, skrev til Google for at høre hvad nu det var for noget. Det ser nu ud til Google har taget kritikken til sig.
venligst udlånt af http://angantyr.blogspot.com

Tegnere truet til at gå i skjul
Mens 3.500 deltog i fredelig demonstration mod Jyllands-Posten, der har bragt 12 tegninger af profeten Muhammed, måtte to af tegnerne gå under jorden.
To tegnere måtte fredag på opfordring fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) forlade deres bopæl og gå under jorden, fordi der er fremsat dødstrusler imod dem, erfarer Politiken. De to var med i den gruppe af 12 tegnere, der 30. september fremstillede profeten Muhammed i Jyllands-Posten for at markere, at ytringsfriheden står over islams forbud mod at afbilde profeten Muhammed.
*******
Minister rystet
Integrationsminister
Rikke Hvilshøj (V) kalder det »forfærdeligt«, at to tegnere har måttet gå under jorden.»Uanset, hvad man så måtte mene om de her tegninger, så er der ingen, der vil kunne retfærdiggøre, at det kan få dét udkomme. Det viser jo desværre, at nogle har en afgrundsdyb anderledes opfattelse af, hvad det vil sige at leve i et demokratisk samfund med ytringsfrihed. Det gør i hvert fald ikke integrationsprocessen nemmere«, siger hun.
Skærpelse på vej
Regeringen fremsætter om kort tid et lovforslag, der gør det til en skærpende omstændighed, hvis en forbrydelse begås med baggrund i offerets lovlige ytringer i den offentlige debat.Og Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, mener, at denne bestemmelse bør finde anvendelse, når den eftersøgte person findes.
SF's retsordfører, Anne Baastrup, hæfter sig ved, at den eftersøgte efter alt at dømme er sindsforvirret.»Når man går til den slags yderligheder, har man tydeligvis ikke styr på sine tanker. Jeg håber, at politiet snart finder ham, så han kan komme i behandling. Jyllands-Posten har villet provokere, og det skal ytringsfriheden også kunne bruges til«, siger Anne Baastrup.Hverken politiet eller PET ønsker at kommentere sagen.
http://politiken.dk/VisArtikel.iasp?PageID=402705
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net