mandag, oktober 10, 2005

Ramadanen

har givet udtrykket "Sultens Slavehær" en helt ny betydning. På bordet et glas vand og en banan der venter på solnedgang. Endnu 2 1/2 time.
(Københavns Hovedbibliotek, iøvrigt Synagogen i baggrunden)


foto © webmasterSMS-kæde: Stem nej på Internetavisen
Stem nej, lyder opfordringen i en sms-kæde, som er sat i gang i dag.
Årsagen er, at Internetavisen Jyllands-Posten i sin daglige afstemning i dag har bedt læserne om at tage stilling til, om det er i orden, at avisen har bragt tegninger af profeten Muhammed.
"Jyllandsposten har med 12 tegninger afbildet Profeten Mohamed sws. og nedgjort islam, gå ind på www.jp.dk og stem nej til deres afstemning omkring de tegninger som vi forlanger de skal trække tilbage. Send videre... Fra Dirawi..." hedder det i sms'en.
Det har haft en vis effekt på afstemningen.
Flere end normalt, over 6.000, havde kl. 15 deltaget i afstemningen, og i løbet af få timer steg nej-sigerne markant - fra godt 7 procent til 27. Stadig stemte 71 procent dog ja til, at avisen kunne bringe tegningerne, 3 procent stemte ved ikke.
Afstemningen finder du øverst til højre på forsiden af www.jp.dk, hvor du kan se det seneste afstemnings-resultat.
http://www.jp.dk/

SVT, demokrati & mångfald
jeg kan tilføje : Da SD´s formand Åkesson var i TV for nogle måneder siden, var det i SVT 24 - kl 02 om natten! Et rent alibi interview. En svensker skriver til SVT´s "Debatten":

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=40356
TV programmet "Debatt" vill ha förslag på ämnen att ta upp och diskutera...Jag kontaktade redaktionen för debatt med följande brev:

Jag skulle vilja ha en förklaring till varför de etablerade politiska partierna, samt i princip all media, ignorerar det parti utanför riksdagen som är det största. Sverigedemokraterna näms ALDRIG i opinionsundersökningar och de bjuds inte in till debatter, men partier som i princip aldrig ställt upp i riksdagsval pratas och skrivs det friskt om.De får dessutom tid i televisionen på bästa sändningstid för att föra ut sitt budskap...Det luktar illa om svensk demokrati om det är så att vissa politiska budskap inte får föras ut till allmännheten, att vissa saker är tabu att tala om.
Nu tror jag ändå att SD kommer att göra ett kanonval, se bara på kyrkovalet, där man ökade sin röstandel med ~100% fastän många medlemmar gått ur Svenska Kyrkan i protest mot att kyrkan
alltmer blir vänsterpolitiskt styrd.Jag tycker det är en styrkedemonstration utan dess like att få nästan 2% av rösterna, fastän ni i media demoniserar partiet.
Ska det vara så här, år 2006, att man i Sverige inte skall kunna
fritt föra ut sitt politiska budskap??

Proletariseringen

Allt färre har råd att gå till tandläkaren

Varannan låginkomsttagare har inte råd att gå till tandläkaren. Bland de yngre är gruppen som skippar tandläkarbesöken ännu större, enligt en undersökning gjord av Statistiska centralbyrån för Folkhälsoinstitutet.Enkäten som genomförts i år och förra året och besvarats av mellan 30 000 och 40 000 personer visar också att de som inte anser sig ha råd att sköta sina tänder blir allt fler.Enligt institutet är risken för dålig tandhälsa sex gånger större bland människor med låg inkomst än bland dem med god ekonomi.Enkäten presenteras på Dagens Nyheters debattsida.
Av TT

http://expressen.se/index.jsp?a=449763

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net