mandag, oktober 17, 2005

PM Nilsson: Demokratiens fiender

Når den dag kommer, blir Expressen antagelig den første store avis, der gør op med Islamofascismen. Og indser at det ikke udelukkende drejer sig om en lille skare der perverterer "Koranens fredelige budskab".

För några veckor sedan skrev imamen vid Stockholmsmoskén Hassan Moussa på Sidan 4 om vad som hände sedan han tog avstånd från terrorbomberna i London.I sin fredagspredikan den 7 juli fördömde han dåden oreserverat. Han bestämde sig för att utesluta ordet "men" i predikan. Han ville inte höra fler ursäkter. Han ville inte höra "men offren i Irak" eller "men tänk på vad USA gör" eller "men tänk på segregeringen".
Han var tydlig i sitt avståndstagande från den hatideologi som självmordsbombarna omvandlar till massmord på civila.

Efter bönen, i sin egen moské, blev han omedelbart hotad av personer som ansåg att muslimska ledare inte ska gråta för engelska barn. Dagen efter blev han uppsökt av en man som hotade honom till livet. Och hoten har fortsatt.
Imam Al Haqq Kielan i Uppsala tog också tydligt avstånd från bombdåden. Även han blev hotad och smutskastad av svenska muslimer i arabisk press.
- Efter Londondåden och efter varje terrordåd brukar västliga ledare säga att detta handlar inte om islam utan om terrorism. New York Times klarsynte krönikör Thomas L Friedman skrev i torsdags apropå bilbombsvågen i Irak att det är dags att sluta med denna ordlek. "Det handlar i allra högsta grad om islam. Det handlar om ett krig inom islam, mellan en jihad-fascistisk minoritet som begår brott mot mänskligheten i islams namn och en passiv tyst sunnitisk majoritet som är för rädd för att säga ifrån."
Den brittisk-muslimske författaren Ziauddin Sardar gjorde en liknande analys i juli i vänstertidningen New Statesman, "Kampen om islams själ".
Situationen i Irak är minst sagt komplicerad, men i ett avseende är den kristallklar. Den demokratiska processen, vars styrka i går återigen bekräftades av folkomröstningen om konstitutionen, står mot fascisterna och deras bilbomber.
Här finns inte några "men", för att tala med Moussa. Det går inte att skylla våldet mot shiamuslimska civila på USA, på fattigdom, på förtryck eller på mindre vältänkta paragrafer i konstitutionen. Det går inte att adla massakrer på arbetssökande irakier till "uppror mot ockupationsmakten", som jihadvänstern på Aftonbladet ständigt gör.
**********
I denna idékamp är vänstern fullständigt opålitlig, vilket den gamle Nixonätaren och vänstermannen Christopher Hitchens påminde om på Sidan 4 i tisdags. Acceptansen för det islamofascistiska våldet är häpnadsväckande, liksom det öppna föraktet för den demokratiska processen i Irak.
Nordens största vänstertidning, Aftonbladet, publicerar varje vecka inlägg som hånar den politiska processen i Irak eller direkt stödjer självmordsbombningarna.
Röster som Åsa Linderborg och Jan Guillou är just nu de demokratiska muslimernas värsta fiender.
Hos regeringspartiet är det tyst och inte heller inom borgerligheten är stödet för ett fritt Irak och för en modern euroislam ett viktigt ämne. Moderaterna har inget särskilt att säga om vår tids stora ideologiska fråga. De liberala tidningarnas beröringsskräck för Bushadministrationens konservativa anspråk grumlar synen.
Hassan Moussa, som har unika insikter om det svenska muslimska samhället, skriver att "situationen är mycket allvarlig" och han vädjar om att "vi måste gemensamt vidta åtgärder mot dem som utgör ett hot mot oss alla". Det är en skam att han är så ensam.
Av PM NILSSON
pm.nilsson@expressen.se
http://expressen.se/index.jsp?a=453298

SIDA* inviterer somalisk folkemorder
02.25 i natt - polisen slog till på hotell i Lund
Här grips den misstänkte massmördaren från Somalia på ett hotell i Lund. Abdi Qeybdiid kan ha tusentals liv på sitt samvete. Svenska staten finansierade hans besök i Sverige. Nu väntar åtal för folkmord.
Abdi Qeybdiid greps klockan 02.25 av specialpolis på Hotel Concordia i lund. Polisen slog till mot ett av hotellets rum. En yrvaken Abdi Qeybdiid fick identifiera sig. Och packa resväskan som en av poliserna bar ut till den väntande bilen utanför hotellet.
*(Styrelsen för internationellt Utvecklingssamarbete)
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/utskrift/0,3258,714513,00.html

Taxi maffiaen
boykot disse mord-medskyldige mørkemænd. Kør ikke med dem.
Taxi-spioner førte morder til målet
Achtar Abbas hustru lå i barselssengen, da en sms tikkede ind på hans mobiltelefon. Beskeden var kort, men præcis: - Din søster befinder sig i Slagelse. Et netværk af pakistanske taxichauffører og et familiemedlem havde med sikkerhed sporet Ghazala og hendes mand til Slagelse Banegård. Det nygifte par var på desperat flugt.
Ghazala havde forladt sin familie på Amager for at gifte sig med den 27-årige afghaner Emal Khan. Parret var taget til Jylland, hvor de i hemmelighed lod sig vie på et rådhus. Da Ghazala betroede en kvinde i familien, at hun havde giftet sig i trods, begyndte en regulær menneskejagt.
Efterlyste søster hos taxi-mafiaen
Gennem en række kilder er det lykkedes B.T. at trænge ind i det meget lukkede pakistanske taximiljø. Her bekræfter man, at Achtar havde rundkastet en efterlysning af søsteren........................................................
http://www.bt.dk/krimi/artikel:aid=395316

Jyllands-Posten savner holdånd
Nogle kønne skrivebordshelte når det kommer til den praktiske side af forsvaret for ytringsfriheden. Er journalistik blevet en funktionær-job for tryghedsnarkomaner? Er det ånden fra Oluf Palmesgade i Århus ?

Jyllands-Posten føler sig som Palle alene i verden i striden mellem avisen og en stor gruppe herboende muslimer. Avisen savner opbakning fra de andre aviser.

Den store jyske morgenavis er i åben krig med muslimer her i landet efter avisen bragte 12 tegninger af profeten Muhammeds ansigt. Navngivne journalister og redaktører har blandt andet fået dødstrusler.
Jyllands-Postens chefredaktør Carsten Juste savner opbakning fra landets øvrige aviser. I andre lande er pressen vant til at stå sammen. Det oplever avisen ikke er sket.
Ifølge chefredaktør Carsten Juste skulle der gå 14 dage, inden andre medier for alvor tog sagen op.
- Det er tankevækkende. I andre lande, hvor man har haft tilsvarende problemer, er pressen vant til at stå sammen. Et anslag mod ét medie er et anslag mod samtlige medier, og det er en selvfølge, at man stiller sig solidarisk med det medie, der er i problemer. Det har vi ikke ligefrem oplevet, og jeg havde gerne set, at andre medier var gået ind i sagen på et langt tidligere tidspunkt, siger Carsten Juste til Ritzau.
http://www.bt.dk/nyheder/artikel:aid=395416/
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net