lørdag, oktober 15, 2005

"Islam er fred"


foto © webmaster
Jeg noterede mig at Politiken udelukkende viste nærbilleder fra demonstrationen, ganske sikkert for at skåne deres følsomme læsere.

Det kan jeg godt forstå, når jeg tænker på det skræmmende syn de 3- 4000 udgjorde da de passerede mine vinduer. Og der har været mange mere eller mindre slet skjulte, muslimske trusler i luften. De der ikke behersker tanken og sproget har et sprogligt alternativ: vold. Og det er hvad man med god grund kan frygte. Kvinderne råbte "Vi elsker fred" - ganske vist på en lidt for insisterende måde, men jeg troede først der var tale om en glædesmanifestation over det irakiske valg idag. Men,ak, alas.........................................

3.000 muslimer demonstrerede
På Rådhuspladsen blev demonstrationen indledt med, at Sheik Amir Khan fra det pakistanske samfund citerede koranvers, mens demonstranterne lyttede i dyb stilhed.
Nørrebro og Københavns Indre By gjaldede i går eftermiddag af arabiske råb, da godt 3.000 demonstranter fra det muslimske miljø gik fra fredagsbøn til protestdemonstration mod mediernes behandling af muslimerne i almindelighed og mod Morgenavisen Jyllands-Posten i særdeleshed.
**********
Vold og ekstremisme
»Vi frygter, at det her fører til vold og ekstremisme, og at unge kan finde på at udføre ekstremistiske handlinger. Vi opfordrer regeringen til at forbyde nedværdigelser af religioner og håber, at Morgenavisen Jyllands-Posten tager saglig kritik til sig,« sagde den danske muslim Katja Hansen på vegne af imam Fouad Al-Barazi fra moskeen på Hejrevej.
Han havde kort forinden holdt tale på arabisk, som blev sluttet med bifaldende råb fra de demonstrerende.
Den engelsktalende sheik Mohammed Khalid kaldte til fordømmelse:
»Vi er civiliserede mennesker. Islam er lig med fred, men vi skal fordømme og protestere mod offentliggørelsen af de tegninger.«
Avischef overrasket
Ansvarhavende chefredaktør Carsten Juste, Morgenavisen Jyllands-Posten, siger om demonstrationen, der i høj grad var vendt mod avisen:
»Jeg finder det helt i orden, at de demonstrerer, også selv om den rammer Morgenavisen Jyllands-Posten. Demonstrationer er også en demokratisk ret og en side af ytringsfriheden. Men der er åbenbart nogle af de demonstrerende, der opfatter det, avisen har gjort, som en provokation. Sådan var det aldrig tænkt. Det var fra begyndelsen et journalistisk projekt, der gik ud på at undersøge, i hvor høj grad selvcensur fandt sted i dette land. Hvor mange der lader sig intimidere i det offentlige rum. Det har aldrig været vores hensigt at krænke nogle på deres religiøse følelser. Det har overrasket os meget, at vi har fået så mange protester.«
http://www.jp.dk/kbh/artikel:aid=3323932/

22 bombhot i Jönköpings län i år
Sent på fredagkvällen kom ett anonymt telefonhot till polisen i Jönköping om att hela polishuset skulle sprängas inom en halvtimme. Polishuet skulle utrymmas men alla poliser hann inte ut inom tidsramen för hotet. Men någon bom sprängdes aldrig,-
Det är inte första gången polishuset i Jönköping bombhotas, senast skedde det i slutet på augusti. Och enligt polisen så har antalet bombhot ökat, redan i år har det i Jönköpings län varit 22 bombhot, under hela förra året var det 19.- Vi vet inte varför det ökar men vi ser mycket allvarligt på detta, man vet aldrig om det ligger allvar bakom hoten, säger Bo Gunnarsson.Polisen ska nu analysera telefonsamtalet och försöka säkra spår.
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=33731&a=469439&lid=puff_469439&lpos=lasMer

Säpo räknar med attack av terrorister mot Sverige
Det finns en betydande risk för att ett terrordåd kan drabba Sverige. Det går inte att utesluta en attack av självmordsbombare. – Vi utgår från att den typen av terrorattacker kan förekomma i Sverige. Det vore naivt att inte tro det, säger Säpochefen Klas Bergenstrand.
http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_10761831.asp

How can a country that victimises its greatest living writer also join the EU?
Salman Rushdie
THE WORK ROOM of the writer Orhan Pamuk looks out over the Bosphorus, that fabled strip of water which, depending on how you see these things, separates or unites — or, perhaps, separates and unites — the worlds of Europe and Asia. There could be no more appropriate setting for a novelist whose work does much the same thing.
***********
An unprincipled Europe, which turns its back on great artists and fighters for freedom, will continue to alienate its citizens, whose disenchantment has already been widely demonstrated by the votes against the proposed new constitution. So the West is being tested as well as the East. On both sides of the Bosphorus, the Pamuk case matters.
http://www.timesonline.co.uk/article/0,,1072-1824869,00.html
via Angantyr
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net