fredag, november 18, 2005

Børne tøj fra Hizb-ut-Tahrir


Terror-mode
B.T. 18. november 2005,
Opfordring til terrorisme eller et uskyldigt budskab om selvdisciplin?
Af HELEN HAJJAJ
T røjerne er lyserøde og søde, men budskaberne stærkt religiøse. Tøjet er til småbørn - det er teksten ikke. Børnetøj med krigsbudskaber er en helt ny vare på hylderne i visse danske forretninger.
Umiddelbart ser den meget uskyldigt ud - butikken med islamisk kunst på Nørrebro i København. Men pludseligt falder blikket på rækken af trøjer, der hænger udenfor. Der er bittesmå T-shirts i lyserød og hvid med små hjerter og glimmer. Der er tykke lysegrå hættetrøjer til voksne mænd.
Og så er der dén. En sort T-shirt, der med store hvide bogstaver skriger budskabet »Soldier of Allah« - Guds soldat.
Lærer står bag
»Man bevæger sig ud i en gråzone, når man giver børn sådan noget på,« siger islamekspert Jørgen Bæk Simonsen, lektor ved Carsten Niebuhr Instituttet på Københavns Universitet.I tirsdags kunne B.T. fortælle, hvordan børn i Danmark kan se tegnefilm, der forherliger selvmordsbombere på nogle af de arabiske satellitkanaler. En vanvittig brutalitet set med barneøjne.
I København kan børn nu selv bære rundt på de aggressive budskaber.Bag disken inde i butikken er Musa Kronholt, medlem af den omstridte muslimske organisation Hizb ut-Tahrir.
Første gang B.T. skrev om ham var i maj 2004. Dengang var han næsten færdiguddannet som folkeskolelærer, men ingen, som B.T. talte med, var interesseret i at få ham til at undervise. I dag står han så i en butik og sælger alt lige fra store farverige billeder med arabisk skrift til slik uden gelatine. Og så et hav af forskellige trøjer og t-shirts, der alle indeholder et eller andet islamisk budskab.
Ikke helt bogstaveligt
På bluserne til piger står der f.eks. »Når jeg bliver stor vil jeg være som Khadijah« (profeten Mohameds første kone, red.) eller »Der er kun Gud at frygte«.Men på drengenes tøj er det et helt andet mere råt budskab. »Guds soldat«. Ifølge Musa Kronholt skal man dog ikke tage ordene helt bogstaveligt.

Elisabeth Schemla
Interview: På kanten af det anstændige
Jyllands-Posten 18. november 2005, kulturweekend
Den franske chefredaktør Elisabeth Schemla frygter, at de tolerante og åbne vestlige samfund ikke kan forsvare sig mod den yderligtgående islam.

Af JØRGEN ULLERUP, Jyllands-Postens korrespondent
ParisHun er en af Frankrigs skarpeste penne. I 16 år var hun chefredaktør for det franske ugemagasin Le Nouvel Observateur, men hun har også været redaktør på konkurrenten L'Express og har skrevet fire bøger.
I dag er den 57-årige prisbelønnede journalist Elisabeth Schemla i fuld gang med at relancere sin netavis www.Proche-Orient.info, der beskæftiger sig med Mellemøsten og den muslimske verden. På konferencen om ytringsfrihed i København i morgen vil hun fortælle om, hvorfor hun ser pessimistisk på de vestlige samfunds evne til at absorbere store muslimske grupper.
*******
Vi er i defensiven
Elisabeth Schemla er ellers kendt for sine barske holdninger i indvandringsdebatten, der i øjeblikket raser med fuld styrke i Frankrig efter optøjerne i betonforstæderne. Oprøret havde dog intet med religion at gøre.
»De yderligtgående islamister er en fare for Frankrig i dag. Ikke så meget i sig selv, men fordi franskmændene ikke forstår, hvad de står for og derfor udviser stor tolerance over for dem. Bare gå en tur på Champs Elysées i Paris og se, hvor mange kvinder som går med hijab,« siger hun og fortsætter:»
Vi er på vej mod et kultursammenstød.
Islam er ved at brede sig ud over Europa. Vi er i defensiven, for vores tolerante samfund kan ikke sameksistere med radikale islamiske grupper. Vores samfund har ikke noget immunforsvar og mangler en bevidsthed om, hvad der står på spil. Jeg tror desværre, at det er for sent. Alt er tilladt i vores samfund, og vi dyrker individet til det ekstreme, selv om det fører til egoisme overalt. Derfor accepterer vi også hele denne muslimske befolkning og taler om integration, mens vi ingen rettigheder har i stort set hele den muslimske verden«. word dok.:
http://files.upl.silentwhisper.net/upload8/schemla.doc
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net