onsdag, november 09, 2005

Krystalnatten

markeredes igen i år ved Synagogen. I år var jeg venligt inviteret med til gudstjenesten og hvis jeg ikke i forvejen havde vidst hvordan det foregår, var jeg blevet overrasket. Det er en social begivenhed, hvor folk vandrer rundt og taler med hinanden som i søjlegangene til et romersk bad. Men halvdelen er også på hebraisk, hvad en del ikke forstår. - Bagefter fakkelvagt ude på gaden, musik og taler ved blandt andet Jann Sjursen. Det hele var præget af en intim og rar stemning. Jødernes egen manifestation, ikke overrendt af opportunister der lige finder jødernes historie anvendelig denne ene aften.
Kun få politikere fra Kamal Qureshi (SF) til Søren Espersen (DF) samt enkelt kandidater i Borgerrepræsentationen. foto © webmaster


"Humanisternes" markering

Ekspert: Svensker er "Maximus"
- "Maximus" er identisk med den svenske statsborger, der sidder fængslet i Bosnien, fastslår Darko Trifunovic, vicedirektør for Centret for Efterforskning af Terrorisme ved Universitetet i Beograd, den serbiske hovedstad.
Han siger, at Bosnien er blevet et transitsted for folk, der ønsker at føre "hellig krig" mod Vesten. I den forbindelse er Trifunovic særligt bekymret for Danmark.
- Vi har indikationer af, at der er flere radikale grupper, der opererer i Danmark og er parate til at støtte terroristfæller, der kommer fra Bosnien og også Mellemøsten, siger han.
/ritzau/
http://www.jp.dk/indland/artikel:aid=3373548/
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net