torsdag, februar 23, 2006

Därför läser vi Jyllandsposten

Al ære værd at Expressen prøver at formidle billedet af en ganske almindelig, stor alsidig morgenavis. Det kan blive svært. Og så fik JP Årets Viktor af EB igår. Godt gået, Hans Engell ! (foto © webmaster)
Den numera världsberömda danska tidningen Jyllands-Posten beskrivs ofta i svensk debatt som främlingsfientlig och hård mot muslimer.Vi kontaktade det danska paret Lisbet Sefton och Arne Fribo, en vanlig familj på Jylland, och frågade dem om deras syn på sin tidning.
»Tidningen Expressen i Stockholm har bett oss att ge vår syn på tidningen Jyllands-Posten, som vi har prenumererat på i 15 år.Vi kan självklart inte stå som garanter för Jyllands-Postens redaktionella kvaliteter, men som prenumeranter har vi under alla åren upplevt tidningen som ett seriöst nyhetsmedium som arbetar med aktuella ämnen.«
*********
»Vi uppfattar inte Jyllands-Posten som främlingsfientlig. Då hade vi inte prenumererat på den! Det är vår uppfattning att tidningen seriöst deltar i den offentliga debatten och belyser problemställningar från flera sidor.Med hänsyn till den aktuella debatten anser vi att muslimer löpande kommer till tals i tidningens spalter på samma sätt och på samma villkor som andra i det danska samhället.«
http://expressen.se/index.jsp?d=1180&a=532542

Dagens citater:
"För inte särskilt länge sedan innebar tryckfriheten att pressen valde vad som skulle komma till allmänhetens kännedom."
Maria Schottenius/DN

ja, det var tider for enhver amatør-folkeoplyser. Synd de varer ved. Hvornår får Medelsvensson besked om omkostningerne for den fremmepolitik, som ingen nogensinde har ønsket sig ?:
MISSLYCKAD INTEGRATION – GIGANTISKA BELOPP
"225 miljarder = ca 17,5% av Sveriges samlade skatteintäkter år 2004." http://skattesankarna.se/pdfer/artikel004.pdf

"Rätten att häda"
"När vi söker en tradition av stöd för det fria ordet, när vi letar på det i texter, i valfrändskaper och affiniteter som är djupt personliga avslöjar vi också karaktären av vårt eget engagemang. Själv har jag inte precis hittat någon frälsningsväg. Det skeptiska förnuftets humanism har aldrig gett sina anhängare mycket lycka."
Kerstin Ekman, essay, 1994

Abdul Helveg Petersen
holdt møde, mens Marianne Jelved i Deadline krævede en undersøgelse af "hvordan vi er havnet i denne absurde situation".(http://makeashorterlink.com/?A2D3322BC)
Jeg har undersøgt sagen for Jelved, og er kommet til det resultat, at det skyldes at hendes parti har inviteret en lille halv million udlændinge til landet, og gerne ville være forsat med at invitere ad absurdum, indtil vi havde svenske tilstande. Sådan er vi havnet der. Undersøgningsresultatet kan bruges kvit og frit. Embedsmændene kan gå videre til næste punkt på dagsordenen:
Helveg kritiserede Danmark under imam-møde
Af LARS NØRGAARD PEDERSEN
Selv om der er bred enighed i Folketinget om at holde de dansk-muslimske imamer uden for Muhammed-krisen, afholdt tidl. udenrigsminister, folketingsmedlem Niels Helveg Petersen (R) forleden et personligt møde med imamer og repræsentanter for de dansk-muslimske organisationer, som har spredt falske oplysninger om Danmark under rejser i Mellemøsten.
- Under et halvanden time langt møde torsdag den 16. februar i Odense, som bl.a. talte den hårdt kritiserede imam Ahmad Akkari, angreb Helveg Petersen både den danske tone i indvandrerdebatten og dansk udlændingepolitik.
Den saudiarabiske avis Al Watan omtalte mødet søndag. I artiklen er Helveg bl.a. refereret for, at
»der i de seneste fem år har eksisteret et ondsindet angreb imod muslimerne«, og at »disse forsmædelige tegninger imod islam er et led i dette angreb«.
http://www.jp.dk/indland/artikel:aid=3576648/

Surprise, surprise
Tyrkiet har mæglet. Genialt og ræsonement :
Tyrkiet kræver dansk undskyldning
Den danske regering må tage afstand fra Jyllands-Postens Muhammed-tegninger og sige undskyld for det, som er sket. Ellers kan det ikke lade sig gøre at bygge bro mellem Danmark og den islamiske verden.
http://www.bt.dk/nyheder/artikel:aid=423016:fid=100300456

"Sandheden er nyttig........
... men ikke for den, der siger den."
Der er vel ikke én kritiker af asylindvandringen - og modstander af islamiseringen af Europa, der ikke har fået skudt en række fantasifulde motiver i skoene. Som oftest fornærmende. Som årene går og tiden bekræfter ens bange anelser, lærer man at tage sig det lettere. Helle Brix fortæller om at være noget katten har slæbt ind:
foto © webmaster
Fem år med Muhammed
Af Helle Merete Brix, redaktør af sappho.dk
Forleden fik jeg en vred email fra en eks-kæreste, der har kristen baggrund og er født og opvokset i Nigeria. Han har boet ti år i Europa, og lige nu bor han i London. Trods vore politiske uenigheder har vi bevaret et venskab igennem 8 år. I forbindelse med Muhammed-tegningerne ville han lige fortælle mig, at danskerne havde ødelagt deres land. Jeg var naturligvis ikke enig. Pludselig syntes det ene forbitrede ord at tage det andet. For det her drejede sig ikke om ytringsfrihed, sådan som han så det. Jeg modtog en email, der sluttede med ordene: ”Held og lykke med dit arbejde, når bare det ikke drejer sig om at smide alle mørkhudede folk ud af landet”.
Jeg har oplevet, at folk, der har kendt mig i årevis ikke længere hilser, når vi træffer sammen til diverse arrangementer. Ligesom jeg møder folk, der har kendt mig i årevis og som stadig hilser, men på en men på en måde, så jeg ville ønske, de ikke havde gjort det!

*********
Man kan måske af alt et her konkludere, at nogen mennesker må gå foran i et samfund og tage de øretæver, man får, når man er første hold på banen med uhyre dårlige nyheder. Det bør i det mindste lære en at holde hovedet koldt, ikke tage ting for personligt og bevare en venlig indstilling til ens medmennesker. Selv de mest uklart tænkende.
http://www.rights.no/hrs_skrib_gen/siste/hrs_65.30_050405_101.htm
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net