onsdag, februar 15, 2006

"Tegning ikke ulovlig"

at tænke sig. Bare "olämplig", hvad der jo ikke er helt det samme. Hvem der til syvende og sidst lukkede den, står tilbage at se:
Justitiekanslern: SD-Kurirens Muhammedbild inte olaglig
Efter anmälan från Sverigedemokraternas partisekretare Björn Söder har JK granskat den Muhammedbild som tidigare publicerats i SD-Kurirens nätupplaga och kommit fram till att bilden inte var olaglig.
Läs JK:s beslut som pdf här
http://www.sdkuriren.se/

”Olämpligt att UD-man agerade mot Sverigedemokraternas internetsida”
Statsminister Göran Persson anser att det var olämpligt att en anställd på UD agerade för att få en av Sverigedemokraternas hemsidor stängd. På sidan fanns en teckning av profeten Muhammed.
”Ibland är viljan större än omdömet”

Olämplig eller olaglig ?
Hvad siger Persson om denne ? (fås i XX-large)


http://makeashorterlink.com/?D19A235AC

Chefredaktør advarer mod særbehandling af muslimer
Jyllands-Postens ansvarshavende chefredaktør Carsten Juste advarer imod, at muslimer får særrettigheder som følge af krisen.
- Det har vist sig, at ytringsfriheden krakelerer meget hurtigere, end jeg havde troet. Og jeg må nok erkende, at det i øjeblikket ser ud til, at man er ved at indføre global begrænsning af ytringsfriheden, hvor muslimer får nogle særrettigheder, siger han i et interview til Kristeligt Dagblad.
- Konsekvenserne vil være, at de får udbygget deres særrettigheder. Jeg er meget utryg ved det, der foregår for øjeblikket, siger Carsten Juste til avisen i det første interview om sagen, siden han i sidste uge sendte avisens kulturredaktør på rekreation og selv blev opfordret til at gå af som chefredaktør af tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen (V).
I lyset af Muhammed-sagen tager Jyllands-Postens chefredaktør skarpt afstand fra den rolle, som religionen har indtaget i Danmark.
- Der er blevet for meget religion i vores samfund. Det maser sig frem fra revner og sprækker, og det er, fordi vi har fået besøg af en meget stærk religion, islam. Det er en ulykkelig udvikling. Religion skal være et privat anliggende, men jeg møder religion i det offentlige rum, som jeg ikke har gjort tidligere.
- Pludselig skal du tage stilling til ting, du ikke tidligere har drømt om at skulle tage stilling til. For eksempel blodpenge, kvindeundertrykkelse og den islamistiske organisation Hizb-ut Tahrirs uhyrlige begrebsverden, siger Carsten Juste, der tror, at man har set den sidste satiriske tegning af Muhammed i noget land. Efter næsten en uges medietavshed går chefredaktøren til modangreb på den kritik, som fra flere sider - herhjemme såvel som i den store verden - er haglet ned over avisens beslutning om at offentliggøre de 12 tegninger, der har krænket muslimer over hele verden.(log in - gratis)
http://www.berlingske.dk/indland/artikel:aid=696836
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net