fredag, marts 31, 2006

P r e s s e t e l e g r a m m e r

København den 1. april 2006
Talsmanden for de ledende imamer i Danmark, Ahmed Akkari, meddeler her til morgen, at den omfattende muslimske boykot af Danmark skal udvides. Det er besluttet, at beordre boykot af de danske bistandskontorer, idet pengene til bistandshjælpen i betydelig udstrækning stammer fra indtægterne af Danmarks store eksport af svinekød. Svin er ifølge islam et urent dyr. Det meddeles, at boykotten først vil blive ophævet, når den danske regering giver muslimerne en undskyldning, og lover, at pengene til bistandshjælp til muslimer for fremtiden aldrig stammer fra salg af svinekød.
/ritzau/


Uffe Ellemann er blevet muslim
EKSTRA BLADET AFSLØRER: Danmarks tidligere udenrigsminister har konverteret i al hemmelighed
Ekstra Bladet kan i dag afsløre, hvad der hidtil kun har været kendt i en meget snæver kreds:
Fhv. udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen konverterede i august 2005 til islam. Ekstra Bladet fik endelig bekræftelse på denne kendsgerning i går.
Efter en rejse til Bahrain i slutningen af april 2005, hvor han blandt andet holdt møder med flere imamer, begyndte Uffe Ellemann i al ubemærkethed at gå til undervisning hos den moderate danske imam Ibn Fa-la-Fehl.

- Hvad er det, som islam kan give dig?
Et øjeblik bliver Uffe Ellemann næsten blød i mælet:
- Jeg kan faktisk ikke sætte ord på det. Den giver mig blot en fred i sindet, som jeg ellers kun har oplevet, når jeg fisker laks i de norske elve.


Carl I. Hagen vender seg mot Mekka

Nu svider sandheden i Sverige

Det tjener Politiken til ære at de åbner spalterne for én af de mange, der har vanskeligheder ved at imødegå Gustav Fridolin på hjemmebane. Gid flere svenske ville skrive kronikker i danske aviser op til deres valg i september (debat@pol.dk , debat@jp.dk , debat@berlingske.dk - man skriver på svensk, det oversættes.)
Her ingeniøren med pseudonymet "Skalman". Desværre nødvendigt for visse i Sverige med anonymitet.
SOM SVAR på Gustav Fridolins (Miljøpartiet i Sverige, red.) debatindlæg om Danmark kan jeg som svensker ikke forholde mig tavs og lade ham tale på mine og en stor del af svenskernes vegne. Jeg er som han opvokset i Skåne, og Danmark har altid været et land, der har forsynet mig med tanker og muligheder, som ikke fandtes i Sverige, og sådan er det desværre stadig
**********
- MED POLITIKERE som Fridolin og hans kolleger vil det fortsat gå den forkerte vej, og vi vil ikke se nogen begrænsning af racismen inden for en overskuelig fremtid, medmindre der sker noget drastisk. I modsætning til Fridolin mener jeg, at der er enorm forskel på problemerne i Sverige og Danmark. Man har større problemer i Sverige og samtidig politikere, der er dårligere til at håndtere dem. Jeg er overbevist om, at den danske måde at gribe problemerne an på vil vise sig at være rigtigere. Det kan man allerede forvisse sig om i dag ved for eksempel at kigge på statistikkerne for den økonomiske udvikling og kriminaliteten i de to lande.
**********
- ENDELIG VIL jeg beklage, at denne debat føres i danske medier. Rettelig burde den være ført i svenske medier, men det er desværre umuligt, da man i Sverige ville bruge alle tænkelige argumenter for at nægte at bringe et indlæg som dette. Det kan sikkert bekræftes af en hel del danskere, der har gjort forsøget.*«
**********
"Som ett svar på Gustav Fridolins debattinlägg om Danmark kan jag såsom svensk inte bara sitta tyst och låta honom tala för mig och en stor andel av svenskarna.
Nu svider sandheden - dansk og svensk
Politiken 31 marts
* kan bekræftes af undertegnede. Den behandling man får, synes være beregnet på at man skal give op og holde sin kæft.

Sista bönen i moskén
Miljöpartisten var til fredagsbøn idag. Man må håbe det havde effekt:
RINKEBY. Källarmoskén i Rinkeby håller sin sistabön i dag. Den islamiska kulturföreningen har blivit
vräkt av fastighetsägaren.
– Det luktar diskriminering, säger riksdagsledamoten Gustav Fridolin, mp.
Föreningen har vänt sig till en antidiskrimineringsbyrå och funderar på att
göra en polisanmälan. Gustav Fridolin hoppas kunna delta i fredagsbönen i dag tillsammans med andraengagerade politiker. – Det behövs en moské i området, säger han. pdf. s. 4
Rinkeby vräks efter 14 år

Hauge, Hedegaard og Kastholm
Tænk at det netop er i Information de skal mødes. Om en uenighed der sætter ven- og ægteskaber på en hård prøve:
»Han (Kastholm) ved godt, at det er forkert, og at han burde kæmpe imod. Men for Berlingske Tidendes klummeskribent Claes Kastholm har Muhammed-debatten betydet, at han er blevet uforsonlig. Og det er kommet bag på ham, forsikrer han. "Jeg er overrasket over min egen reaktion, det kan jeg lige så godt være ærlig og sige. Jeg har hidtil levet med den opfattelse, at vi her i landet godt kan skælde hinanden ud og være uenige og så alligevel mødes om det samme bord til sidst. Men jeg må konstatere, at der er mennesker, jeg ikke længere ønsker at tale med, fordi vi ikke har noget at tale om," siger Claes Kastholm.«
**************
»Ifølge Hans Hauge er den største konflikt, som Muhammed-krisen har blotlagt, imidlertid ikke den imellem 'os' og 'dem', imellem Vesten og resten. De største modsætninger finder man i den hjemlige debat, hvor offentligheden er blevet revet midt over i en grad, så vi knapt nok længere "taler det samme sprog". Midt i den uforsonlige debat har Muhammed-krisen dog medført mindst én ting, der er værd at glæde sig over, mener han. Krisen har nemlig gjort, at den nationale identitet gradvist må omdefineres, og det er slet ikke så dårligt endda, siger Hans Hauge.
- "Nu skal vi danskere prøve, hvordan det er ikke rigtigt at kunne sige, hvor vi kommer fra, når vi er i udlandet. Hvor vi hidtil har været af den overbevisning, at alle elskede os, har vi nu fundet ud af, at der faktisk er nogen, der synes, at vi er nogle dumme svin. Vi skal prøve at være jøder, og det er en sund læreproces. Før gik vi med palæstinensertørklæder, nu skal vi prøve at gå med jødehatte.«
De uforsonlige

Stemmekvæg / Valboskap

Helt rigtigt set af sosserna. Får de mobiliseret dem, kan de aldrig mere tabe et valg. Ikke at det er sket ret tit*, men det er altid rart at få cementeret magthegemoniet endeligt.
Invandrare i Stockholms förorter erbjuds 1 920 kronor - skattefritt - för att gå en "demokratikurs" i ABF:s regi.
I kursen ingår ett studiebesök i riksdagen med socialdemokraten Maria Hassan som guide.De borgerliga politikerna nobbas - men skattebetalarna står för notan, kan Expressen avslöja.
"Skattefritt"
"Du som är mellan 20-64 år och deltar i utbildningen har möjlighet att få ett skattefritt studiebidrag på 80 kronor per studietimme."Inte med ett ord nämns att det är statliga pengar, som fördelats av LO - eller att enbart socialdemokraterna kommer att få besök.Folkpartiets integrationssamordnare Gulan Avci fick erbjudandet:- Jag ringde och frågade var kursen gick ut på, och fick veta att man bara skulle besöka socialdemokraterna i riksdagen. Det är skandal att de försöker köpa invandrarröster, säger hon.Kursledaren Massoud Masam hävdar att syftet med kursen är att få fler invandrare att lära sig om demokratin.

*Sossarna har dessutom innehaft makten 12 år i rad, och i hela 65 av de senaste 74 åren. Ett sådant maktinnehav är unikt i den demokratiska världen, och förtjänar faktiskt en unik granskning.
Håkon Jakobson

"Den som är satt i skuld är icke fri"
För första gången sedan andra världskriget har Danmark inte längre någon utlandsskuld, enligt uppgifter på fredagen från den danska centralbanken, Nationalbanken. Enligt Steen Bocian, chefanalytiker på bankkoncernen Danske Bank, är förklaringen de senaste decenniernas förnuftiga ekonomiska politik."Danmark saknar utlandsskuld"
Den danske udlandsgæld er pist væk!
Pressefrihed
faktisk er der en vis korrelation mellem pressefrihed og økonomisk velfærd. Ikke udelukkende, naturligvis (Singapore !), men ofte.
Leading the Index once again are northern European countries Denmark, Finland, Ireland, Iceland, Norway and the Netherlands, where robust press freedom is alive and well. The top 10 are all European. The highest-ranking countries in other continents are New Zealand (12th), Trinidad and Tobago (12th), Benin (25th) and South Korea (34th).
The 2005 World Press Freedom Index


Trusselsbilledet / Hotbilden
set før, men sød er hun ! Måtte godt true mig lidt :-)
via Filtrat, Harry´s Place og The nordic Portal

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net