tirsdag, marts 28, 2006

Islam forskønnelsen på Malmø Høgskola

Jag har aldrig sagt att de fundamentalistiska åsikterna delas av alla muslimer, men vi kan inte förneka att nästan alla terrorister i dag är muslimer, skriver Lars Berglund som svar på inlägg av Per Giertz den 17 mars.
Lars Berglund, docent i konstvetenskap. Specialiserad på utomeuropeisk konst och kultur. (foto © webmaster)
Bör rannsaka sitt förflutna
- I min artikel (SkD 04-03-06) kritiserade jag att lärare vid Malmö Högskola sprider romantiska 1800-talsmyter om att kalifatet i Cordoba i södra Spanien var ett underverk av kulturell förfining och tolerans mot judar och kristna under medeltiden. Ty, den moderna forskningen har dragit helt andra historiska slutsatser när det gäller muslimernas medeltida försök att erövra Europa och deras skoningslösa härjningar mot oliktänkande i Spanien, Frankrike och på många andra platser längs de europeiska kusterna. Om Per Giertz väljer att tro på myterna så är det hans ensak. Men jag väljer att stödja mig på den senaste forskningen på området.
***********
Det gick inte att föra någon dialog med varken nazister eller kommunister och det går inte heller med islamister. Och det är knappast fråga om ”tolerans” när svenska regeringen för dialog med medlemmar i det Muslimska Brödraskapet, vilket är en radikal, islamistisk organisation som stödjer terrorism. När rädslan för våld kallas "tolerans” då måste vi säga ifrån!
Skånska Dagbladet, 28 marts word dokument

Den værste landsforrædder i moderne tid?
tiderne gør at et spørgsmålstegn er fristende. Af dem der husker Stig Wennerström, vil det nok undre en del at han først dør nu:
Spionen Stig Wennerström död Storspionen Stig Wennerström är död. Han avled i förra veckan på ett äldre- boende norr om Stockholm, uppger Aftonbladet. Han blev 99 år gammal. Flygöversten greps 1963 och dömdes året därpå till livstids straffarbete för grovt spioneri för Sovjetunionens räkning. Domen omvandlades senare till 20 års straffarbete, och han benådades 1974. Stig Wennerström sålde ut stora delar av det svenska försvaret och räknas som den värsta svenske lands- förrädaren i modern tid.
Det var dagen före midsommerafton 1963 lille uddrag af bogen "Fallet Wennerström" - word dok.

Vi bliver klogere, desværre
»De er ikke bombemænd - de er værre«
I Sifaouis verdensbillede er der ikke skyggen af tvivl om, at danske imamer som Ahmed Akkari og Abu Laban er netop ekstremister, forklædt som moderate.
-»Faktisk lod jeg mig den første dag selv forføre lidt af Abu Laban, som virkede både venlig og tolerant. Men det var heldigt, at jeg blev sammen med dem nogle flere dage, for så kom hele den ekstremistiske ideologi frem«,
»PET er naive« *
En højtstående chef fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) har udtalt, at imamerne tværtimod ofte har været til hjælp?

»Det får mig til at smile. Så er det enten lykkedes imamerne i Danmark at føre PET bag lyset, og i så fald er efterretningstjenesten meget naiv. Eller også - og det tror jeg snarere - så vil PET berolige gemytterne, selv om de godt ved, at der er en anden sandhed«.
Hvorfor skulle vi danskere tro på din udlægning af det her - en fransk journalist med en dagsorden, en mand, der ikke kender Danmark?
»Britiske journalister plejede altid at stille mig det samme spørgsmål, lige indtil terrorbomberne i London i juli 2005.

Mohamed Sifaoui i Politiken
*danska Säpo

En dyd af nødvendigheden

må man gøre, når man er sosse og studerer politisk psykologi og kommunikation og elsker alt som ender på Kennedy:
»Vi feminister måste bryta “våldtäktsmanuset”. En våldtäkt är inte “det värsta som kan hända”. Våld är hemskt, det är hemskt att bli våldtagen, det är hemskt att bli rånad, det är hemskt att bli överkörd av en bil. Hemska saker händer. Att våldtäkten per se skulle vara värre än allt det andra är en kvarleva från när våldtäkt ansågs vara ett brott mot den man som kvinnan tillhörde. Rädslan som vi kvinnor känner är oproportionell och den ökar risken för våldtäkter, den ökar risken för att vi inte kommer kunna ta oss ur en hotfull situation. Rädslan våldtar oss innan någon man kommer åt.«
Svenske Katrine i USA

»Et statsborgerskab skal man ikke skalte og valte med.«
Marianne Jelved i TV 2 -
i debat med Pia Kjærsgaard og Abdul Petersen - mest om kunsten at smide imamer ud

Folkestyret har det fint
foto © webmaster
»Og endelig er der Politiken og dens chefredaktør, som engang var et forstandigt menneske. Han er også blevet en del af den finere fåreflok. I en leder forleden (22/3) beskrives Dansk Folkeparti som roden til alt ondt - nogenlunde på samme måde som imamerne stempler jøderne.
Helt imamisk opremses den ene katastrofe efter den anden, som skyldes dette forfærdelige parti - lige fra krænkelse af menneskerettigheder over dansk deltagelse i Irak-missionen til folkestyrets "stadig dybere krise". Den avis er længe i folkemunde blevet kaldt Sharia-Posten. Bygningen på Rådhuspladsen burde forsynes med en minaret oven på hjørnekontoret.
Når fårene taler om krise og de uanstændige, mener de i virkeligheden, at det er skandaløst og uanstændigt, at de ikke selv er ved magten.
De er dybt fornærmede over, at befolkningen ved to demokratiske valg har fravalgt dem, der mener, at de har en særlig ret til at regere, fordi de er de klogeste, de godeste og - ja, de anstændigste. Og de harmes afmægtigt over, at flere og flere forlader fåreflokkens selvgode hørm og selvglade hyrder for at gå over til bukkene, hvor luften er friskere. Folkestyret har det fint.«
Bent Jensen i JP
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net