lørdag, marts 25, 2006

”Inget land är multikulturellt”

Samtal Stockholm har drabbats av internationellt storfrämmande under integrationskonferensen på Moderna museet. SvD sammanförde filosofen Alain Finkielkraut och historikern Diana Pinto för ett samtal om situationen i dagens Europa.
När de får höra om den svenska regeringens mångkulturår suckar de och tar sig, bokstavligen, för pannan.

Finkielkrauts verklighetsbeskrivning är inte direkt munter.– Jag har en känsla av att ingenting fungerar i dag. Det är kris överallt. Den multikulturella modellen är utmattad, eller så kanske den rentav dödades med mordet på nederländske filmaren Theo van Gogh. Den franska integrationsmodellen fungerar inte. Somliga – en minoritet av människorna – vill inte integreras, och Frankrike blir ett allt mer desintegrerat samhälle.
Svanska Dagbladet

Hjemme hos jer selv ?
hvordan ser der egentlig ud i lade lande, der vover at stille disse krav til EU ? Læs DN´s fhv. chefredaktør Bergstrøm:

1. Antagande av nya europeiska lagar mot "islamofobi".
2. EU-stöd i FN för ett resolutionsförslag från de muslimska länderna för att "förbjuda hädelse av alla profeter och religioner".
3. Antagande av en etisk kod för europeiska medier.
4. EU-stöd i FN för en "International Communication Media Order", som reglerar yttrandefrihetens innebörd i förhållande till religiösa symboler.
5. EU-stöd för att inkludera "en operativ paragraf" som förbjuder
gudsförnekelse och hädelse i texten för FN:s nyinrättade Human Rights Council.
Europa bör sluta krypa för mans- och prästvälden
Verdens tættest befolkede kontinent
Europa, skal iflg. Kornøe Rasmussen øge indvandringen, for at forblive lige så tæt befolket som idag. Og det til trods for, at der er millioner af ledige hoveder og hænder i arbejdsfør alder, og ingen aner hvor mange der er brug for om 30 år. Endsige hvad de skal kunne. Det interesserer tilsyneladende ikke Kornøe Rasmussen, at 60 % (!) af unge indvandrere mellem 16 og 25, ingen uddennelse får. Og at netop den gruppe tredobles de næste ti år. Hvad skal de lave ? Gå i moské eller fængsel? Emigrere? Pensioneres?
Sociale spændinger og kriminalitet er heller ikke interessant. Tilsyneladende kun dette: at vi bliver ludfattige, hvis vi ikke opretholder et EU med 454.900 mio mennesker.
Kornøe Rasmussen minder mig om den gamle historie: Et årti efter WW 2 kom der gang i Frankrigs og Japans industri. Frankmændene hentede arbejdskraft i de gamle kolonier. Japan opfandt ...... industri-robotten.
Hans bog er iøvrigt anmeldt i weekendavisen af Frede Vestergaard.
Vrøvl at sammenhængskraften er truet
INTERVIEW: Øget indvandring en del af løsningen, hvis Europa skal bevare velfærden. Det er et af budskaberne i forfatter Hans Kornø Rasmussens nye bog. Men hvordan kan han mene det i en tid, hvor indvandringen først og fremmest ses som et problem?
- Kan du forklare, hvordan indvandring kan være løsningen på problemet med befolkningssammensætningen, når alle EU-landene i dag kæmper med høj arbejdsløshed netop blandt indvandrere på grund af den dårlige integration?
– Sådan kan du ikke sætte det op. Den kan vendes på mange måder, men i Europa taler vi om indvandring som om, at det netop stadig drejer sig om de tyrkere, pakistanere og folk fra Balkan, der kom herop for 30 siden og senere blev gift med deres fætre og kusiner, der så også kom herop. Men i virkeligheden finder der hele tiden en enorm vandring sted ud og ind af Europa. Prøv bare at gå til en fodboldkamp i Superligaen og sig mig så, hvad den ville være uden de udenlandske spillere fra for eksempel Afrika og Sydamerika? (sic!)

Mon Kornøe Rasmussen kender det milliardbeløb indvandringseventyret allerede koster os hvert år?
Øget indvandring er løsningen

En ghettho = »Ett utanförskapsområde«
og når den eufemisme er slidt op, kan man jo altid kalde det et "semesterparadis". Siden Rojas et al for 1 1/2 år siden slog alarm, er antallet ghettoer øget nærmest eksponentielt. Landet falder simpelthen fra hinanden - en katastrofe som Kornøe Rasmussener næppe ville genkende, om den så landede i hans tulipanbed. (foto © webmaster)

"Allt fler får det allt sämre i utsatta bostadsområden"
Ny folkpartirapport: Fyra av tio är fattiga, skolresultaten försämras dramatiskt, skadegörelsebrotten bara ökar. Antalet personer som bor i starkt utsatta områden, så kallade utanförskapsområden, har ökat med 25 procent på två år. 44 procent av de vuxna i dessa områden är fattiga. Bara fyra av tio elever klarar utbildningskraven i nionde klass. Skadegörelsebrotten, som bara ökat marginellt i landet som helhet, ökar här med 96 procent i ett utsatt område i Göteborg och med hela 176 procent i Hyllie i Malmö.
***********
År 1990 kunde bara tre områden klassas som utanförskapsområden. År 2002 var det 130 stycken som kunde definieras så. Bakom denna utveckling låg ett formligt sysselsättningssammanbrott. År 1990 fanns det bara 9 områden där sysselsättningen låg under 50 procent för befolkningen 20-64 år. År 2002 fanns det 91 områden i en sådan belägenhet och 2004 var det 104 stycken
- Antalet utanförskapsområden har nått nya rekordnivåer och ökar från 130 till 157 stycken mellan 2002 och 2004. Antalet personer som bor i utanförskapsområden växer i sin tur med 25 procent, från 402 000 till 503 000 individer under dessa två år.
"Utanförskapets karta 2006"

»En retssal er en teaterscene«

det er Dantes Guddomelige Komedie, kom og se på « sagde en advokat ven engang til mig. Hvad Lundgren her har bevidnet i et Kalmar "æresmord", ved jeg nu ikke hvad jeg skal kalde:

Abbas mördare sover och slafsar

Respekten för det svenska domstolsväsendet tycks vara nere på nollpunkten och långt därunder. Jag sökte mig under fredagen till de rättegångsförhandlingar som pågår i Kalmar mot den 18-åring från Afghanistan, som högg ner sin systers fästman, den 18-årige Abbas. Jag bevistade rättegången i drygt två timmar och blev chockad över det jag fick uppleva.

-Den mordåtalade 18-åringen slafsar på tuggummi, han bläddrar i papper och förefaller helt ointresserad. Ibland ler han opåkallat. Under uppspelningen av en viderekonstruktion av mordet i Högsby ligger

han framstupa över bordet i rättegångssalen och sover med armarna om huvudet så att det hörs sex bänkrader bakom där jag sitter; detta pågår en timme. Han får ingen tillsägelse av domaren och inte heller av åklagaren eller det halva dussinet jurister som finns i rättssalen; det är en domstolsförakt som i varje annat land lett till att rättegången avbrutits; I England heter det contempt of the court och det är ett mycket allvarligt brott; i USA hade beteendet varit fullständigt otänkbart.Men i Kalmar väcker det inte ens uppmärksamhet..............................................:Rena rama talebanmassakren

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net