mandag, maj 15, 2006

Eva Smith - den intuitive jurist

Tamm - selv jurist, skriver bla. om Smith, som er formand for Europarådets racismekomité bla. :
- "I et interview i Jyllands-Posten kan professor Eva Smith nemlig oplyse, at det ikke er sådan, at rapporten bygger på studier af danske dommeres faktiske adfærd, men siger fru Smith om det med diskriminationen, at rapportørerne »har hørt det«, og hun tilføjer: »man kan ikke med sikkerhed sige, at der ikke er en eneste dommer i dette land, der ikke er fremkommet med en diskriminerende udtalelse«.
- Jyllands-Posten undrer sig over, at sådan noget siges af en, som skulle være »garant for den højeste juridiske ekspertise«. Her i Groft sagt er vi ikke så forundrede. Vi vil vove den påstand, at professor Eva Smith har vist mod til at hæve sig over en tung gammeldags form for mandsdomineret juridisk metode, som i alt for høj grad kræver dokumentation og logisk sammenhæng, og som dermed har hæmmet udviklingen af en fri juridisk fortælletradition, hvor man mere ubesværet kan nå frem til ønskede resultater. Det er det, Jyllands-Posten kalder »Alternativ jura«. En og anden jurist vil nok mene, at vi her hverken har at gøre med noget alternativt eller overhovedet med jura, men vi forstår dog godt, at den internationale avis er forsigtig."
Ditlev Tamm, Groft Sagt
Til Eva Schmidts udokumenterede rapport
siger Jens Rohde , Venstre
»Vi har en god tradition i landet for at sige tingene ligeud. Til gengæld står vi ikke og kaster molotovcocktails ind af vinduerne på flygtningecentre, som man gjorde i 80´erne«, siger han.»Rapporten er fuldstændig utroværdig og uvidenskabelig. Den har bevidst udeholdt vigtige informationer om, hvilke positive effekter regeringens politik har haft for indvandrere. Det er fuldstændigt uacceptabelt«, siger Jens Rohde
DR Online
Rapporten her , hvis nogen skulle gide EU´s ævl.

Folkevandringens interesseorganisation
ECRI betyder skrevet. CRIE betyder skreget. Måske skulle "European Commission agains Racism and Intolerance" have valgt sidstnævnte navn, for når man læser i deres Tredje rapport om Danmark, så forstår man - hvis man ikke forstod det i forvejen, og det gjorde jeg ikke - at ECRI er en interesseorganisation for den samlede folkevandrerbevægelse.
Ulla Nørtoft Thomsen

Den ryger lodret i papirkurven
Det er, hvad statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) har tænkt sig at gøre med den rapport fra Europarådets kommission mod racisme og intolerance, ECRI, som blev offentliggjort tirsdag.
- ECRI laver sin rapport på grundlag af von hørensagen, hvor man hører lidt der og lidt her, og så fører det ind i rapporten. Det kan vi ikke tage alvorligt, sagde statsministeren på sit ugentlige pressemøde.
Han kritiserer rapporten for at være fyldt med fejl og siger, at regeringen har fundet 20 faktuelle fejl og mere end 20 udokumenterede påstande.

Ekstrabladet

Neutralitetsteatret
man kunne vel sammenligne Sverige forhold til NATO, med Norges til EU: Med men ikke med. Og så er neutralitetstanken vel også en psykologisk tilstand. Hold mig udenfor - men ikke helt.
-" Sweden is a little unique in the sense that we have had a long period of peace, some 200 years without a war. So many people associate that period of peace with the fact that we have not been part of a military alliance,” he said.
”But there is also a strong skepticism towards U.S. foreign policy. Swedes don’t want to be closely affiliated with U.S. foreign policy beccause that could make us a target,” he said, noting that that sentiment had increased under U.S. President George W. Bush’s time in office."
Swedes Still Opposed to NATO Membership: Poll


Folkhemsantisemitten inspireret af et visse svenske debatfora, der paraderer nogle antisemitter vi bare her set i Danmark efter masseintroduktionen af islam de seneste 20 år. I Sverige er det - guderne må vide hvorfor - ikke helt så enkelt og lykkeligt et samliv med landets kun 20.000 jøder. - Det er kvalmende, men man vænner sig næsten til det. De politiske analfabeter er selvfølgelig med til at legitimere at indvandringskritikere fortsat er "antidemokratiske racister" , og de er derfor særdeles nyttige for hele godheds- og retfærdighedsindustrien, hvilket de ikke selv helt forstår. De har stort set samme synspunkter som rabiate islamister, hvilket de heller ikke forstår.Man må tilskrive det en særlig svensk, politisk analfebetisme, fremkommet måske gennem årevis af autoritær, politisk top styring. Lammet af 70 års socialdemokratisme.
- Mens det står på, myldrer der 21.000 "familiesammenførte" ind hvert år, og den muslimske befolkning er i nærheden af en halv mio nu. 60.000 får ophold om året. Flere søger asyl i Sverige om måneden end i Damark om året.
Lidt komisk og meget tragisk. Hvis politisk idioti var en sportsgren, ville den have flere verdensmestre end professionel boksning.

Nazism och antisemitism

”Jag erkänner gärna, herr talman, utan att blygas att idag är jag antisemit … Låt svenskt arbete förbehållas svenskarna och låt oss hålla det svenska blodet rent.”Så sa Otto Wallén, riksdagsledamot för Bondeförbundet (nuvarande C) i en riksdagsdebatt om flyktingfrågan år 1939.Samma år började andra världskriget.Sverige var som land neutralt, men det gällde inte alla svenskar.

http://www.ur.se/ramp/historia3/nazism.php


SUT: Den uforskyldte nåde

Deadline 2. sektion igår. Med Søren Ulrik Thomsen er man i udsøgt selskab, også som ikke troende. Navnlig den anden halvdel af udsendelsen handler om forholdet mellem politik og religion. En lise for ens - efter weekenden - stærkt plagede øren.
Se det.- Se det! (er nok online i løbet af idag - ellers genudsendes det i morgen tirsdag 23.50. Det kan også podcastes). Jes Stein Petersen er også journalist af en sjælden kvalitet. Så godt kan fjernsyn være. (Online nu mandag 23.00)
Deadline 2. sektion

Forfølgelse eller faktisk overrepræsentation

den svenske skyggeboksning fortsætter. Det står dog fats at under 1/10 af de anmeldte voldtægtmænd kommer for en dommer. Og af dem dømmes mange ikke. Voldtægt er de facto gratis i det statsfeministiske Sverige, når man også tillægger at mange slet ikke anmelder.

Vissa åtalas oftare
Vissa grupper har betydligt sämre trovärdighet än andra.- Dömda, arbetslösa, alkoholister och invandrare löper större risk att åtalas, säger Christian Diesen. Vissa år har två tredjedelar av dem som åtalats för våldtäkt varit invandrare från länder utanför Västeuropa. I dag har den siffran sjunkit till 50 procent.
"Andra länder är tuffare mot misstänkta våldtäktsmän"

Spildt ironi
der rammer Politikens læsere som en boomerang. For det er rent faktisk dem, der i stort tal gør alle krumspring for at undgå at bo eller gå i skole med det Babelstårn af mennesker, de har skaffet til landet. (Muligvis har Politikens læsere ikke helt så dyre huse).
(annonce i Søndagsavisen)


Folkestyret arbejder III
der er tradition for at partierne besøger gymnasierne. Men man har ikke taget højde for "antidemokratiske partier" (= indvandringskritiske) - og så er der kun censur tilbage, selvom det ikke er lovligt. Og det er meget bekvemt for Riksdagspartierne i år, da antallet førstegangsvælgere ikke har været større i årtier:
- "Mer än varannan gymnasiechef i Stockholms län nekar sverigedemokraterna och nationaldemokraterna att komma in på skolorna i val-rörelsen. Detta trots att Justitieombudsmannen slagit fast att inget parti får stängas ute på grund av sina åsikter. Partiernas människosyn strider mot skolornas, anser rektorer.
Varannan skolchef nobbar sd och nd

Beirut i Gävle
og andre af dagens hændelser af "ultra violence" - her henvises som sædvanligt til det personlige initiativ, da jeg eller ville drukne i kriminalitet. Jeg skal dog se på den store menneskesmuglerhistorie. 1000 indsmuglede i paradiset Sverige.

Frontalkollision
med over 100 års ligestillingslandvindinger. Der skal kæmpes helt forfra uden umiddelbar udsigt til sejr. Stor tak til de "gode og progressive" for hvad vi er påført:
– "Det är skrämmande vilka attityder vi stöter på i skolorna. En kille pratade om hur man ska knulla sönder tjejerna tills de blöder, säger Ylva Törnlund."
Skrämmande hård jargong i skolorna


Genofobi ?
Konferencen om Islamofobi i Bellacentret i København adskilte mænd og kvinder. Mændene gik ind af den ene dør. Kvinderne af den anden. Der var dog også adgang for familier.
- Det helt utrolig, at vi skal finde os i det. Det ligner ikke noget, siger Jette Plesner Dali, næstformand for Kvinder for Frihed til DR-Nyheder Online.
Klart overgreb

Foreningen mener, opdelingen er et klart overgreb mod ligeværd mellem kønnene - og udgør en trussel mod vestlige, demokratiske værdier - herunder kvinders rettigheder.
- De voksne kvinder er ansvarlige for sig selv. Men hvem skal støtte op om de børn og piger, som ser dette, spørger Jette Plesner Dali.

Kønsopdelt konference

IMAM-PRÆDIKEN: Jeg har medlidenhed, siger Abu Laban
Hvis 20 % af danskerne er dumme, som Laban siger, så må det vel dreje sig om dem der endnu ikke har forstået at man aldrig skal tage Labans på doublespeak for pålydende. Og så får vi en helt ny hjemmestrikket definition på ordet "fobi". Interessant nyskabelse:
Dovne, uvidende og fremmedangste. Den beskrivelse gælder en femtedel af den danske befolkning, mener imam Abu Laban -og det var en af de centrale pointer i hans timelange tale til menigheden i Islamisk Trossamfunds moské i Københavns nordvestkvarter, hvor han som altid ledede fredagsbønnen i går.
Han benyttede lejligheden til at kalde danskere ignorante, u-uddannede og blindt styrede af medier.
- Hvis du synes, at uddannelse er dyr, så prøv at være ignorant. At leve som ignorant er dyrt. Jeg har medlidenhed med den femtedel af danskerne, som passer ind i den beskrivelse. De lader medierne danne deres holdninger, tordnede Abu Laban på gebrokkent engelsk fra sin talerstol, mens en stopfyldt sal andægtigt lyttede med.
Dovne danskere

Den omstridte leder af trossamfundet mener, at danskernes manglende uddannelse og viden har ført til fremmedangst og islamofobi.
- At have en fobi skyldes manglende viden. Folk, der har en fobi, er dovne. De har ikke søgt efter viden, forklarede imamen, der ikke bekymrer sig for, om hans udtalelser støder nogen.

- Jeg er en udfarende mand, jeg er ikke bange for nogen, buldrede han, inden han begyndte at kritisere de danske medier for at fokusere for meget på personspørgsmål i stedet for at tale om islams budskab.
- Medierne har igen ladet mig være centrum for deres opmærksomhed. Det er jeg ikke glad for, sagde Laban med direkte adresse til de seneste dages historier, hvor han først fortalte, han ville forlade landet, men siden ændrede mening og sagde, at han ville blive.

Hver femte dansker er dum

Sveriges Abu Laban
Mahmoud Aldebe, har heller ikke forstået et fløjtende suk af det hele: At religion er til indvortes brug, som Søren Thomsen sagde i aftenes uhyre seværdige Daedline 2.sektion. (Kommer online. Se den!) Uhyggelige røster der er fremme - det ligner opskriften på helt uundgåelig konflikt og tragedie, at nogen vil løfte religionen ind i det politiske:
- " När praktiserande muslimer försöker föra offentliga samtal om hur man ska leva som en god muslim i ett demokratiskt land som Sverige, kommer liberala och sekulariserade grupper och saboterar alla försök till dialog med praktiserande muslimer. Kravet som lyfts upp är att praktiserande muslimer skall assimileras för att kunna leva som medborgare i samhället.
- När jag ville synliggöra den muslimska minoritetens problem och krävde skydd för dess etniska, religiösa, kulturella, sociala och sexuella läggning, möttes jag av en häxjakt från våra valda politiker, journalister och allmänheten. Jag tvingades till reträtt av vissa muslimska företrädare som inte vågade stå för muslimernas sak i Sverige.

"De bedriver en häxjakt på mig"

Infødsretten
Af Søren Krarup, folketingsmedlem for Dansk Folkeparti
"At tale om rettigheder for "alle mennesker" er dels meningsløst, dels totalitarismens begyndelse. Det er begyndelsen på Stalin, skriver kronikøren i det, han karakteriserer som et opgør med menneskerettighedstænkningen."

"Jeg fristes i første omgang til at spørge: Hvad er i grunden en fordom? Eller mere direkte: Findes der mennesker uden fordomme? En fordom er, som ordet siger, en dom, der er fældet på forhånd, og om ethvert levende menneske gælder naturligvis, at vi lever i fordomme - dvs. i givne sympatier og antipatier. Jeg lider f.eks. af den fordom, at jeg er nærmere knyttet til min familie end til fremmede.
Ethvert menneske nærer fordomme vedrørende sin historisk givne eksistens, og uden fordomme ingen eksistens, kun ideologi. Som den engelske politiker og forfatter Edmund Burke skriver i sin klassiske bog fra 1790 "Reflections on the Revolution in France":
»Fordommen er hurtigt rede til hjælp i nøden, den fastholder på forhånd sindet på visdommens og moralens støtte kurs og lader ikke mennesket stå tøvende, skeptisk, forvirret og ubeslutsomt i afgørelsens øjeblik. Fordommen gør retskaffenheden til vane for mennesket og ikke til en række handlinger uden sammenhæng, den gør pligten til en del af hans natur".
Kronik: Indfødsrettens mening
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net