tirsdag, maj 09, 2006

Skole - tilvag eller fravalg?

Skoleinspektør Lise Egholm: Drop offerrolle-tænkningen, og fordansk ikke-danske elever…
Lone Nørgaard anmelder i dagens Jyllandsposten skolelinspektør Lise Egholms bog Min blå sofa - om integration i skolen, der udkommer idag. Her en række citater fra bogen, sakset fra artiklen - Lyt til den kvinde.
“De konkrete problemer, som vi oplever i hverdagen, hænger næsten altid sammen med muslimske traditioner og vaner.”
“Ved at tage for mange hensyn og lave særlige vilkår er vi faktisk med til at fremme fundamentalismen.”
“Vi skulle åbenbart bare kridte banen op og sige det meget udanske: Du skal.”
“Om modersmålsundervisning: Urdu er vejen tilbage, og dansk er vejen frem. (citat: en pakistansk mor).”
“De etniske skoler er en skandale for vores samfund, og det skyldes berøringsangst, at vi ikke gør noget ved det… Der skal en debat i gang om det her, men det er ømtåleligt, fordi politikerne selv i meget høj grad vælger privatskole til deres børn.”

Urias- JP
Lise Egholm var i DR Deadline (video) igår - et af de sædvanlige tungen ud af vinduet indslag. Hvor meget "baggrund" kan to interviewofre give på små 8 minutter?
"Religiösa friskolor självklara i en demokrati”
kunne indgå i føljetonén "Venstrefløjens religiøse længsel" - giv dem en religion, en hvilkensomhelst, ellers tør de ikke livet:

De som vill hindra föräldrarnas rätt att välja skola för sina barn är de verkliga fundamentalisterna, skriver Anders Carlberg och Inger Davidson.
DN

"Hvad Fanden skal vi gøre" ?
Ingenting! erfaringerne fra Malmø - hvor det er langt værre - viser at der sådan set ikke er noget at gøre. Jeg skal i al fald overlade til Københavns røde flertal af sinker, at løse de problemer de selv har skabt. Om en generation må råde folk til at pakke deres nelliker og flytte - ligesom svenskerene gør det nu. I Malmø ser man nydelige ældre akademikere med kniv og pebberspray i lommen. De enten kan eller vil ikke flytte. Det er selvfølgelig også slags en løsning. (Se også "Kolde facts")
Mange indvandrere
Tallene viser også at den grove kriminalitet blandt helt unge overvejende bliver begået af unge med anden etnisk baggrund: 60 ud af de 83 unge røvere i 2005 havde anden etnisk baggrund, mens det var tilfældet for 37 ud af 60 voldsmænd.
- Samtidig skal man være opmærksom på, at befolkningen i København med anden etnisk herkomst udgør cirka 25 pprocent af aldersgruppen. Og så ser tallene skrækindjagende ud, siger Torben Randrup, der er politikommisær i Københavns Politis Kriminalpræventive Afdeling.

DR
Berlingske (log in - gratis)

Fra de højere luftlag
(om stadig flere politiske attentater)
»Jeg tror ikke, det her er udtryk for et politisk opgør. Jeg tror, det er et desperat råb fra nogle, der ikke kan finde ud af, hvordan de skal kommunikere i et samfund, der kører afsted med samme hastighed som et lyntog.«
Niels Jørgen Cappelørn, direktør ved Søren Kierkegaard Forskningscenteret
se bare her - det går nok alt for stærkt deroppe under polarcirklen. De kan ikke følge med:
- Imamen i Gävles islamska center överfölls på väg hem från moskén natten till måndagen av två knivbeväpnade och maskerade män. Han fick ett ytligt sticksår i bröstet. Nu beskyller imamen, själv sunnimuslim, angriparna för att var shiamuslimer som attackerade honom av politiska och religiösa skäl"
Expressen
”Shiamuslimerna ville mörda mig”

Demokratiet arbejder
hvis nu alle andre metoder skulle glippe (mødeforbud/chikane, vold, medieudelukkelse, valgsnyd, berufsverbot ("yrkesförbjud") osv.)
Avtal ska stoppa sverigedemokrater
De stora partierna stänger dörren för lokala samarbeten med sverigedemokraterna. Samtidigt vill folkpartiet, socialdemokraterna,vänsterpartiet och centern att partierna ska deklarera redan före valet hur sd ska hanteras.[...]
- Där ska de sju etablerade partierna lova att inte bilda lokala majoriteter med hjälp av sverigedemokraterna eller främlingsfientliga partier.
– Ett rimligt förhållningssätt skulle vara att ett block inte tar makten med hjälp av ett aktivt stöd från ett främlingsfientligt parti om man är mindre än det andra blocket. Den attityden tycker jag att man ska ha, säger Johan Jakobsson.
– Självklart. Sverigedemokraterna har en grumlig människosyn och deras politik cementerar utanförskapet.
Avtal ska stoppa sverigedemokrater

Snällfällan - download
(tack igen, Niels): Se omtalen nedenfor : "Folkpartiet og Venstre"

Självutpakkande arkiv i tre deler - nerspar alla tre til samma katalog.
Kjör programdelen ( .... part1.exe), och wmv-filen utpakkas sen automatiskt. Ca. 2 * 95 MB + 1 * 67 MB utpakkat : 357 MB.
Dokument 1
Dokument 2
Dokument 3
klik "free" og vent et øjeblik

Allotria 1983 & 2006
Sad og rodede i nogle gamle fotos. Her er to taget fra samme sted.
Ikke at jeg var med i BZ pjattet, ren overklassevenstrefløj. Men værtshuset Allotria i Korsgade på Nørrebro - det var et eksotisk sted i 60 erne og 70 erne.
Intimt , åbent til 5 om morgenen, lille orkester, flouruiserende lys, gigantisk bryggeriarbejdere og maddammer der sage"skat" til én. Og enlige mødre på week-end orlov, med på den værste. Faktisk passer Clausen og Pedersens sang af samme navn ret godt på atmosfæren.
Men tænk at der ser sådan ud inde bag pandebrasken på en sosse:
(Weidekamp). (fotos © webmaster)Naser Khader rap -
hele smøreriet gengivet i BT idag. Læs uddrag:
Mordtrusler mod Khader - og en solid gang racisme som gik upåagtet hen…
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net