fredag, maj 05, 2006

Politikens "vinkel"

er bøjet helt over gevind for tiden. De glemmer at fortælle, at det var MP og VP der pressede socialdemokraterne til amnestien, og at de to (i asylsammenhæng) ekstreme partier, ikke har bestilt andet siden, end at brokke sig over at for få ender med at få asyl. Men Politiken nøjes med at bruge deres hotline til miljøpartisten Gustav Fridolin (MP).
Og viderebefordrer nu de er i gang, den forlængt afslørede apati skrøne sat i scene af russiske "rejsebureauer".
Sverige revurderer 30.000 asylansøgere
Tusinder af afviste asylansøgere i Sverige får i disse måneder en helt ny chance. Tre ud af fire ender med at få bevilget asyl.

»Vi kunne ikke have en situation, hvor 30.000 mennesker lever i et limbo: De kunne ikke få ophold, men heller ikke rejse hjem. Vi måtte løse situationen for dem - både for integrationens skyld, men også af humane årsager«, siger medlem af Riksdagen for Miljöpartiet, Gustav Fridolin.
Langballe bemærker:
»I Danmark har vi nok af politikere, der i godhedens navn foreslår alt muligt umuligt. Men i Sverige er der så mange af den slags politikere, at man kunne fodre svin med dem«.
Jeg tror faktisk også jeg vil fodre mine svin med Politiken, hvis de vil æde den.
Sverige revurderer 30.000 asylansøgere

"Oacceptabelt Hamasbesök i Malmö"
Hamasmedlemmen och den palestinske flyktingministern Atef Adwan har, med sju assistenter, fått visum till Sverige och skall idag medverka i en antiisraelisk konferens i Malmö. Han har en väldokumenterad terroristbakgrund och har bla varit politisk rådgivare åt den förre Hamasledaren shejk Ahmed Yassin.
Syydsvenskan

Ritt Bjerregaard: Mine skolereformer gik for vidt
det siger du ikke? At afskaffe viden og "kompetencer" - det er vel snarere ikke at gide gå langt nok? At være uambitiøs på børns vegne. Som Palle Nielsen siger i Jytte Rex´ film : "At spilde unge menneskers tid - det er en færfærdelig forbrydelse". (Han taler om sin tid som underviser på Kunstakademiet)
De skolereformer, hun var med til at gennemføre som undervisningsminister i 1970erne, gik for vidt og har bidraget til, at elevernes faglige kundskaber er blevet for ringe. Det siger Ritt Bjerregaard nu selv. [..]
Undervisningsminister Bertel Haarder (V) har sat sig for at bekæmpe den skole, som Ritt Bjerregaard stod for, og han er glad for hendes nye holdninger i skolepolitikken.
»Hun har totalt ændret syn på skolen. Det er en ærlig sag at indrømme, at man tog fejl. Hun stod i spidsen for de ulykker, vi i dag prøver at rette op på. Hun interesserede sig ikke for skolens indhold, men så den som et redskab for samfundsforandringer,« mener Bertel Haarder.

»Råddenskaben, syndefaldet, for den danske folkeskole kan tidsfæstes til 1975.« (Elisabeth K. Jensen)
Berlingske - log in, men gratis

Er en ildsjæl nok ?
Er inspektøren fra Rådmansgade Skole. Beundringsværdig. Men man kan godt være meget urolig for, om der virkelig er ildsjæle nok - og om opgaven kan løses. Jeg har hørt hende fortælle om problemernes størrelse i radioen. Efter det mer end tvivler jeg.
Den "elite" der har plantet disse problemer, og nu render fra ansvaret, mangler formentlig fantasi til at forestille sig, hvad de har beredt deres børn og børnebørn.
Fra WA om hendes nye bog:
- I bogen spørger Egholm, hvorfor der ikke er langt flere indvandrere, der bryder den sociale arv, og kommer med eksempler på, at mønsterbrydningen i mange tilfælde ligefrem går baglæns.
Det giver hun blandt andet de mange etniske privatskoler skylden for - hun mener de er en skandale for samfundet og at det skyldes berøringsangst, at der ikke er blevet gjort noget ved dem. På samme måde mener hun, at de hvide, danske privatskoler er et problem. Som hun skriver:»Der skal en debat i gang om det her, men det er ømtåleligt, fordi politikerne selv i meget høj grad vælger privatskole til deres børn.«
- Men hvordan integrerer man bedst muligt? Lise Egholm peger tilstande ud, der skal forandres: der skal ikke bo 94 procent to-sprogede i et kvarter (Mjølnerparken), familiers lange ferierejser til hjemlandet skal stoppes, børn skal spredes på flere skoler (selvom det indebærer nye problemer), der skal et kvindeoprør til hos indvandrerne, succeshistorierne skal fortælles ’jeg tror på, at virkeligheden ofte bliver som de historier, der fortælles’, der skal flere danske børn i klasserne, og ’vi skal kalde tingene ved deres rette navn, for ellers flytter det ikke noget’, som skolelederen skriver.
Udvisning
Men. For der er et stort men:»I bund og grund handler hele diskussionen om islam. Hele kernen i problemfelterne er forhold omkring troen. Det er meget problematisk, at der findes adskillige imamer, der til fredagsbøn og ved andre lejligheder lufter fjendtlige holdninger over for det bestående samfund.
- At tale nedsættende om det land, man bor i, er ikke høfligt og bestemt ikke fremmende for integrationen,« skriver hun og slår samtidig fast, at vi skal værne om vores ytringsfrihed, vores trosfrihed og vores demokrati:
»Man skal afholde sig fra at indarbejde muslimske helligdage i skolens kalender.
- Hvad så med de jødiske børn? Skal vi ikke også ære dem med fridage på deres helligdage? Eller hvad med buddhisterne eller hinduerne? Vi har en helligdagskalender, der er bygget på majoritetslandets religion, og det er unægteligt her i landet kristendommen. Danmark er en del af Vesteuropa og ikke en del af Mellemøsten,« skriver Egholm.
»Den voksende intolerance fra begge sider skal stoppes. Hvis man bryder sig så lidt om det samfund, som er bygget op i Danmark igennem mange årtier, så er det nok en overvejelse værd, om man egentlig skal være en del af det.
»Min blå sofa - om integration i skolen,« udkommer 9. maj på Lindhardt og Ringhof.
Stil krav for integrationens skyld

"Politiken - den følsomme avis"
Politikens forside idag. Vi må ha ansigter på! Human interest - det kræver målgruppen. Eller gør den?
Hvis vi nu antager at der er 2 mia. mennesker i verden, som det også er virkelig synd for, hvor vil Politiken så trække grænsen ?
Det er ikke synd at svenskerne må forlade deres byer, og hollænderne deres land ?

og 4 helsider der ser således ud:

Politiken

25 plus?
blev til 11 minus.
S og R bytter lidt stemmer igen.

Børsen
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net