søndag, maj 07, 2006

"Krise - rend og hop"

Efter at have citeret Churhill om Islam (The River War, vol2), skriver overbibliotekar Lars Otto Kristensen i Århus Stifstidende:
- "Churchill reddede Europa. Han viste fin dømmekraft, også ved at være "islamofob". Akkurat som han senere blev intens antikommunist.
ISLAM bygger på, at alt står i en 1400 år gammel bog. Den synes at have samme rolle for tilhængerne som grønspættebogen i Anders And.
- Når islam ikke har samme direkte erobringskraft som kommunismen og nazismen, skyldes det, at islam ikke kan få et moderne militærapparat til at virke. Når alt er givet en gang for alle, mangler den smidighed, som er enhver udviklings forudsætning. Nazisme, islamisme og kommunisme har det tilfælles, at de bygger på brølende masser forenet i et begejstret "vi".
- "Begejstring", nutidens pest, er det modsatte af at lade den enkelte være i fred. Det er derfor, nogle af os hovedsageligt ytrer os negativt. Vi vil være i fred og har ingen drøm om et paradis på jord.
- Forrige århundrede burde have lært os at få onde tanker, når vi ser brølende masser. I min gymnasietid så jeg en film fra befrielsen i Italien. Folk for jublende, hujende og skrigende rundt og morede sig med at klippe tyskerpiger. Pludselig panorerede kameraet henover en bygning. Man så en række tyske hjelme med maskingeværer rettet mod det brølende torv. Jeg kom til at sige til hende, jeg havde med: "Så skyd da for fanden, så vi kan få ro!"
- Hun var en følsom sjæl og gik ivrigt op FN og En Verden og den slags, - jeg så hende aldrig mere.
- Er det krise, at folk, vi ikke har brug for, fordi de ingenting producerer, er blevet fornærmede? De har mere brug for os end vi for dem! Det er forskellen på "dem" og "os"!
- Køer er hellige for hinduer, men der er dog ingen, der smadrer den danske ambassade i New Delhi hver gang Jensens Bøfhus genoptrykker menukortet.
- Lige nu opfører visse politikere sig over for de rasende muslimske masser som visse tyskere under besættelsen, der så gerne ville have, at vi skulle være venner: "Vil I ikke nok være så søde at kunne lide os"! Jamen herregud, de kan da bare værsgo lide os. Det er deres problem, vi kan være ligeglade."
- Den enkelte muslim kan have blændende kvaliteter" skrev Churchill rammende og rigtigt.Burde så ikke den enkelte herboende muslim - i egen interesse - kaste hele den taberkultur, han har forladt, bort og knække parabolantennerne, så han kan udvikle sine kvaliteter?

"Vi har en umenneskelig regering"
Demokratiet er amatørernes paradis. Hvilket både er dets salt og en pest. Her er f.eks en Radikal i Information.:
"Vores regering er umenneskelig, den optræder umenneskeligt og den tænker umenneskeligt. Alt sammen for at tækkes Dansk Folkeparti. Der er efterhånden ikke noget at sige til, at de konservative er ved at være lidt betuttet ved det hele. Det ville jeg også være."
Søren Højlund Carlsen medl. af Det Radikale Venstre, Århus C
Man må gå ud fra at der menes, regeringens medlemmer stadig tilhører Homo Sapiens, men bare opfører sig dyrisk.
Hvis man skulle parafrasere Machiavelli, hvad kræver vi da af vores "herskere"?
1.) At de griber magten 2.) at de beholder den 3.) at de forvalter den med klogskab til deres befolknings bedste. (Som om det ikke var at kræve nok).
Nu skal de tilmed være "menneskelige". Undskyld mig, men jeg er fløjtende ligeglad med deres "menneskelighed". De er ikke ansat af P 1 eller Alt for Damerne. Men jeg er jo heller ikke Radikal.

Papperssydsvenskan - Tip
læsere der har adgang til den idag, kan læse en veloplagt Alf Ronneby, der tager Rifbjerg, Brøgger, Carsten Jensen og Lasse Dencik ved vingebenet. Artiklen hedder "Integration och erkännade går hand i hand"

Fremskridt
sagte , men ideligt. Nu har gerontokratiet i SF fundet ud af , at SF skal hedde SF. Ikke så revolutionerende som da VPK (sent) ændrede navn til VP.
Men alligevel.......................


Hvordan kan det forresten være, at "de progressive" nu snart alle giver den "reaktionære højrefløj ret"? Enkelt. Den har haft ret hele tiden:
Villy Søvndal og SF vil bekæmpe islamister - Politiken (og DR) fandt en anden vinkel.
Jeg lader mig fortælle at den "politiske tænkning" venstrefløjen præsterer, af nogle kaldes kognitiv dissonans. Skal studere det nærmere.

Det tilvandrede proletariat
Det er klart, at mennesker med en ikke eksisterende uddannelse, som ikke kan svensk, som er mange, og som ikke kan løftes socialt andet end ved at poste endnu flere penge i "sociale foranstaltninger", blir et voksende proletariet. En møllesten om samfundets hals. Som det selv har hængt der.
En diagnose på DN debatt - men ingen løsning. Men ingen brugbar kur. Det findes antagelig næppe. "Send flere penge" løser intet.

- "Men mer än något annat plågas det svenska samhället av klyftan baserad på etnicitet. Segregationen ökar ständigt och har bitit sig fast i vårt samhälle. Människor med utländsk bakgrund är den grupp där fattigdomen är ojämförligt störst och ökar kraftigt.
- Barnfattigdomen är fyra gånger högre hos barn med utländsk bakgrund än svensk. När åtta procent av barn med svensk bakgrund lever i fattigdom visar ett urval av barn i Rosengård att 74 procent lever i fattiga hushåll. Vilka fakta vi än tittar på är mönstret tydligt. Fattigdom och utländsk bakgrund blir alltmer synonymt."
-" Att säga att klyftorna minskar i det svenska samhället är allvarligt vilseledande. Det är sant att inkomstklyftorna har minskat något sedan 2000. Men än mer rätt är att säga att det är ett litet och tillfälligt hack i en utveckling som är entydig åt andra hållet.
Klyftorna ökar dramatiskt i Sverige, och har gjort det i 25 år. Under de åren har socialdemokratin styrt 21 år. Klyftorna har ökat med 15 procent sedan 1991 och har man ett längre perspektiv har de ökat med i runda tal 50 procent sedan 1981. Detta kan knappast kallas minskande klyftor."

"Den svenska fattigdom syns i din hudfärg, ditt språk, var du bor"
Jelveds humørsvingninger
Følges minutiøst af DR - time for time. Man skulle tro det var slutfasen af en valgkamp - og at det drejede sig om et parti der betød noget. R ligger med 10.2 % på en delt fjerdeplads, og sidder ikke med nøglen til noget som helst. Må vi være fri!
Jelved: 'Se til højre, se til venstre..'

Det er hip hoppens skyld
Hanne Vibeke Holst har selv skrevet det i Politiken.
Det er ganske vist ! Her er en opdateret version af zigøjnerpigen med tåren i øjet, Frederiksberg Bibliotek:
Sådan en lille møgluder


En rigtig kunstner er socialdemokrat
lidt endnu. Thi også kunstnere er kun konforme flokdyr. De fleste af dem.
-"Ellers må det da påskønnes, at socialdemokraterne har erkendt, at de heller ikke på det kulturelle område har en bæredygtig politik, hvorfor de søger hjælp hos de involverede eksperter.
- Måske kunne idéen bredes ud til alle de områder, hvor partiet heller ikke har en politik. Hvad med at samle 100 hjemløse og sociale tabere og bede dem komme med indspark til partiets linje i de kommende velfærdsforhandlinger.
Der er nok at tage fat på."

Leder: Skaf S en politik

Strange bedfellows


om det partnerskab siger mest om SAP, Karlsson eller svensk politik, skal jeg lade være usagt. Kommentarerne er morsomme - Karlssons trøje er selvfølgelig "en utilbørlig fornærmelse imod 1.9 mio indvandrere":
Resumé kan avslöja att den tidigare ny demokrati-grundaren Bert Karlsson är en av socialdemokraternas nya rådgivare. Socialdemo­kraterna vill ta del av Bert Karlssons erfarenheter som riksdagsledamot och hur han själv hanterar massmedierna.– Jag ger råd till flera social­demokratiska riksdagsledamöter. En av dem är Jan Emanuel Johansson.
Bert Karlsson ny S-rådgivare
Lidt har også ret
vi tar de små glæder med:
Aftonbladet mister læsere i rekordfart. Dog stadig 415.000 - 4 gange så mange som Ekstra Bladet. Skræmmende tanke.

En lykønskning
nu plejer jeg ikke at læse Svend Auken og Danmarks specielle ven, Olle Svenning, som Aftonbladet introducerer sådan her:
Olle brinner för gåtan Göran Persson, den glömda demokratiska socialismen, Sydeuropa och för Malmö FF.
jeg er jo ikke maschochist, men denne overskrift fangede mig. Her er virkelig én der tager 1932 bogstaveligt:
Sveriges sidste kung - det kan också firas

Love for Sale
og så er det jazz-tid. Chet Baker er til varme sommersøndage
i storbyen, (og sådan føles det her)
- eller til vemodige efterårsdage.
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net