torsdag, maj 04, 2006

Vem vill sätta världen i brand ?

jeg kunne ikke være mere uenig med Wifstand og Lunde. Tegninger illustrerede langt mere ne nogen kunne ha forestillet sig. Blandt andet Berlingske og DN´s lunkenhed og fejghed:
- Men teckningarna var en dålig idé, sade Jan Wifstrand. De missade sitt mål. En satir ska tydliggöra missförhållanden, nu blev bara alla muslimer satiriserade.
- Dessutom slog teckningarna uppifrån och ner, då fungerar inte satir. Dagens Nyheter har publicerat en del av teckningarna i samband med nyhetsrapporteringen om krisen. - Men vi har inte publicerat dem med en text där vi förklarar oss solidariska med Jyllands-Posten. Det hade varit att möta fundamentalism med fundamentalism.
- Niels Lunde ansåg att publiceringen av karikatyrerna var en ren provokation utan anledning.- Jyllands-Posten ville bara visa att man vågade kränka och spotta på en hel religion. Det finns gränser för yttrandefriheten, men jag vet inte om Jyllands-Postens kultur­redaktör håller med.

"Karikatyrerna missade sitt mål"

5 maj
minder Minut om - og også om det nye nr. af Nomos med dette indhold
Det nye Nomos er på trapperne med følgende artikler:
Ytringsfrihed og demokratisk debatkultur - af Kai Sørlander, filosof og forfatter.
Europa - af Steen Steensen, cand.pæd., forfatter.
De hurtige og de døde. Har du ungdom, så kan du få, men er du gammel, så må du gå. Et samtidskritisk essay- af Christian Nicholas Eversbusch, cand.mag. i retorik.
Yttrandefriheten och islamismen- af Thomas Nydal, forfatter og kulturjournalist.
Saxo og korstogsideologi - af Niels Henrik Hansen, stud. mag. i historie .
Anmeldelser:Simon Sebag Montefiore: Stalin. Den røde zar og hans hof.
Anne Applebaum: Gulag. Historien om de sovjetiske straffelejre.
Harald Nielsen: Geniets Ildprøve. Udvalgte essays 2 (udg.Nina Bjørneboe) Forfattere
Bestil Nomos:
http://www.nomos-dk.dk/NOMOS%204-1.htm

S Blåstempler kvinde undertrykkelse
noget helt nyt, ville være hvis sosserne holdt op med at bide hovederne af hinanden. Alt andet er deja vu - den ene hader den anden som hader den tredie. Lad dem dog gå al kødets gang. Som De Kristelige, Mimis mini-parti og kommunisterne . Good bye ! S er gårdsdagens parti, forrige århundredes. Vi takker for tro tjerneste og kommer til jordfæstelsen. Gravøllet er måske turen værd. Som allerede sagt: Hvem siger oppositonen behøver at hedde S?

S blåstempler undertrykkelse
JP København 3. maj 2006,
Af Kristian Kjærulff, Medlem af Socialdemokratiet og støttemedlem af Kvinder for Frihed Rødovrevej 236 C, st. 2610 Rødovre
- Da Helle Thorning-Schmidt for lidt over et år siden blev valgt til formand for Socialdemokratiet, var det med løfter om en hård og fair linje på flygtninge-indvandrerområdet og med løftet om, at man nu ville begynde at lytte til alle os fra Vestegnen, som i årevis havde advaret imod alle de problemer, der er med især det muslimske mindretal.
-Nu godt et år efter må os fra Vestegnen, os, som med vores stemme hjalp hende til sejr over Frank Jensen, desværre konstatere, at der var tale om valgflæsk og tomme løfter fra Helle Thorning-Schmidt.
-For Helle Thorning-Schmidt, Socialdemokratiets først kvindelige formand, er rent faktisk gået den stik modsatte vej.
- Under hendes ledelse er Socialdemokratiet åbenbart begyndt at blåstemple den helt åbenlyse kvindeundertrykkelse, som forgår i det muslimske miljø. De muslimske kvinder bliver i stort omfang tvunget ind i ægteskaber, som de ikke selv har valgt. De muslimske kvinder bliver af deres familie og/eller deres kultur tvunget til at bære en klædedragt, som gør en i forvejen svær integration næsten umulig. Og mange muslimske piger får heller ikke lov til at deltage i den vigtige svømme/idrætsundervisning i folkeskolen.
- Derudover er de muslimske kvinder også stærkt overrepræsenterede på de danske krisecentre. Og se også endelig på alle æresdrabene. Det er altid kun pigerne, der bliver dræbt, ikke drengene. Man kan jo selv prøve at lave en liste over alle de problemer, som islam skaber for kvinder, og så lave en liste over de problemer, som islam løser for kvinder. Jeg tror, at disse lister vil give enhver stof til eftertanke.
En hån mod 100 års kamp
Helle Thorning-Schmidt blåstempler den muslimske kvindeundertrykkelse, når hun vælger at have store billeder af en kvinde iført burka på forsiden af og i partiets nye velfærdsudspil, Samling om fornyelse.
Billeder, som helt tydeligt fremstiller det som noget positivt, at kvinder går med burka. Det er intet mindre end uacceptabelt og en hån imod vores partis smukke idealer om kvinders rettigheder og kvinders frigørelse.
Hvis vi viste en kvinde tage sløret af, var det noget helt andet, for det ville signalere, at vi tog afstand fra den tydelige kvindeundertrykkelse, som islam står for.
De danske kvinder i fagbevægelsen og i Socialdemokratiet har ikke kæmpet hårdt i over 100 år for, at vores parti skal anerkende den slags.
Jeg har flere gange skrevet til Helle Thorning-Schmidt og den øvrige ledelse om problemet, men de har ikke villet svare på mine breve.
Så meget for at ville lytte til os fra Vestegnen.
S- fornyelse ? pdf

Magnus Karaveli
Balansövning:Liberalismen och islam skaver likt två kontinentalplattor mot varandra.
Effekten är ideologiska jordbävningar på bägge sidor.
Mötet med västvärlden har länge rubbat den muslimska världens cirklar. Islamismen är delvis ett resultat av detta. Det som däremot är nytt och inte alls lika uppmärksammat är att cirklarna nu också rubbas i väst.För konservatismen är inget nytt under solen. Kristdemokrater och andra konservativa är av historisk hävd islams naturliga antagonister. Det är i stället liberalismen - i bred mening - som utsätts för den svåraste ideologiska prövningen. Efter det brutala uppvaknandet de senaste två åren till existensen av en islamistisk extremism på europeisk mark framstår mycket i den tidigare liberala, progressiva diskursen om tolerans och mångkultur som otidsenlig.
- "Slöjan är svensk kultur", förkunnade en liberal ledarsida häromåret. Och så har det låtit från många. Andreas Carlgren, generaldirektör för integrationsverket, och som betecknar sig som liberal, hävdade i en radiodebatt för två år sedan att det är "existentiellt berikande" att minderåriga muslimska flickor beslöjas. Denna ogenomtänkta, slagordsmässiga form av mångkulturalism är knappast längre representativ för huvudfåran i svensk liberal opinionsbildning. Men var hamnar liberalismen i stället?.................................................
Expressen

"Mig skal intet fattes"
(Salmernes Bog 23)
Danmarks Albrecht Dürer - Palle Nielsen.
Jeg mener at huske at Jytte Rex´kongeniale portrætfilm var "for smal" for DR 2. Anyway, man kan låne den på biblioteket. Gå hen og gør det ! Fluks , hvis du ikke vil være dummere end højest nødvendigt.
Mig skal intet fattes
Herren er min hyrde, mig skal intet fattes

jeg tog et billede af Palle Nielsen i 1994 - et blandt adskillige.
fotos © webmaster
Og Svend Wiig Hansen - en mand som ikke kun kvinderne elskede. Det gjorde de.
Jeg også. I årtier. Uhjælpelig kunstner, sagde Sarvig om ham. Ja, netop uhjælpelig. Men stor. Ellers var det gået ilde. Der er nogle man savner så forbandet. Men vi endnu levende tænker helst ikke på dem. I morgen kan det være os selv der er henvist til andres erindring. Eller mangel på samme.
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net