søndag, august 13, 2006

En fortryllet have

på det sorteste Nørrebro : Den jødiske begravelsesplads fra 1694, i brug i 200 år, idag en oase kendt selv af få lokale. Jeg er så heldig at jeg har jævnlig adgang. Idag viste jeg en amerikansk kollega rundt, og ind imellem bygerne kastede solen det rigtige lys ind. Israel føltes på én gang meget nær på og meget langt væk.
læs evt Erik Henriques Bing: Evighedens Hus, En guide til den jødiske begravelsesplads i Møllegade, 1997.
foto © webmaster - klik fotos for helskærm That´s the spirit
for en "integrationsminister". At han har sagt det, skulle være ganske vidst (bekræftet af utallige kilder), men jeg har desværre ikke kunnet finde det på sgning på www.sr.se P 1. Kan nogen læser finde det ? Det kan selvfølgelig være slettet.................

Världen i Dag 27.01.2006,
Av ISM, Nacka, Sverige.

Med anledning av Ulla-May Grahns och Sören Jacobssons insändare den 18 januari om massmedias feghet inför islam har jag följande kommentar. Möjligen kan fegheten förklaras av statsrådet Jens Orbachs uttalande i en radiointervju (P1) den 9 november 2004 i samband med ett integrationsministermöte i Holland.

"Vi ska vara öppna och generösa mot islam och muslimerna för när vi blir i minoritet kommer de att göra likadant mot oss."
Det är alltså inte längre frågan om "om" utan "när"!
- Trots upprepade skrivelser till statsrådet med begäran om en närmare förklaring till vad han i praktiken menade med detta häpnadsväckande uttalande vägrar han att svara. Det är givetvis också omöjligt att få svar på frågan när denna genomgripande demografiska förändring beräknas vara genomförd!
- Avslutningsvis vill jag - precis som Ulla-May Grahn och Sören Jacobsson - tacka Världen idag för att som enda tidning i Sverige våga avslöja "islams rätta ansikte"! Stort tack!

Orbach update
TAK! der gik ikke mange ti minutter inden en venlig læser mailede lydklippet . Jens Orback står i Holland og væver tågeslør over mordet på Van Gogh. Fra ca min 2:20 i lydklippet

Gaypoliser
det officielle Sverige har som bekendt fået en gal bøsse på hjernen. Jeg ville bekymre mig om hvorvidt disse, og Stockholms underdanige kvindelige politimester, overhovedet kan indgyde respekt i de forstadghettoer der kræver deres indsats :

– Det faktum att gaypolisföreningen finns är viktigt eftersom synlighet bidrar till förändringar i samhället. Så tack för att ni är med och förändrar världen!Det sa Maria Sjödin, kanslichef på RFSL, till deltagarna i gaypolissymposiet "See the Difference".
Synlighet var temat för symposiet, som hölls i Stockholm i början av augusti och samlade 180 deltagare från 11 europeiska länder.
– Homofobi, varhelst den visar sitt fula tryne, är skadligt. Men även osynlighet skadar. Synlighet bidrar däremot till att utveckla samhället, sa Maria Sjödin.
– Därför är det roligt att det idag finns många öppet homosexuella poliser. Det är ett tydligt bevis på att saker har förändrats till det bättre under de senaste tio åren, fortsatte hon.

Politiets medlemblad Polisen

Terrorhandlinger i Sverige ?
Enten fortrænger regeringen , SÄPO og eksperter som Ranstorp det store potentiale for terrorisme som Sverige har sparet op, eller også vil de ikke afsløre deres uro offentligt. Om den vil gå ud over Sverige, kan man ikke vide, men "hjemmedyrket" vil den være:

Allt fler unga svenska muslimer ser bin Ladin som en hjälte. Risken finns därför att även svenska ungdomar kommer att begå terrordåd i islams namn.

När jag var 13 år var jag och min pappa i moskén för bayrambön, eller Eid al Fitr. I stället för vår vanlige imam hade moskéledningen bjudit in en från Turkiet. Innan själva bönen brukar imamen predika om religion i största allmänhet. Denna gång blev predikan lite annorlunda. Imamen började tala med hög röst och med en upphetsning jag sällan skådat hos en religiös man. Han predikade om de massakrer som begicks i Tjetjenien och Bosnien och han uppmanade församlingen att inte stilla se på. Han uppmanade alla att göra sin plikt som muslimer, underförstått stödja de stridande med pengar eller ännu hellre genom att ta till vapen själv. Detta skrämde mig och det har blivit glesare mellan mina moskébesök sedan dess.
"De försökte göra mig till terrorist"

Midvejkrise?
Ikke synderligt. En såvidt jeg husker helt uhørt stabilitet for en regering.
I virkeligheden er det eneste markante der er sket i snart 5 år, Socialdemokraternes stabile tilbagegang. Og så mindre fremgange til DF, SF og R - som Jelved dog er ved at klatte væk i en sådan grad, at JP opfordrer partiet til at skifte leder idag. En kompetent, troværdig Radikale leder - det var dog en skrækkelig tanke.
Pittelkow kommenterer bla. :

Vælgerne vil gerne have de socialdemokratiske budskaber om velfærd og lighed. Problemet er bare, at de ikke vil have Socialdemokratiet.
Ifølge Rambøll-målingen i dagens avis befinder partiet sig fortsat på et katastrofalt lavt niveau med blot 22,4 pct. af stemmerne. Partiet burde ellers have ganske gode betingelser for et spring fremad.Regeringen har siddet i halvandet år. Det vil sige, at den befinder sig i den periode af en regerings levetid, som jeg har kaldt protestfasen. - Denne periode er som regel præget af, at regeringen mister noget af pusten, man skændes internt, mediedækningen er dårlig, og vælgerne er knotne over det ene og det andet. Ofte forsvinder regeringens flertal i meningsmålingerne. (klik grafik!)


- Statsminister Anders Fogh Rasmussens situation har da også på det seneste haft umiskendelige træk af protestfasen: Problemer med ministre. Problemer med de konservative. Problemer med Dansk Folkeparti. Problemer med Venstres folketingsgruppe. Problemer med mediehistorier om fødevarer, ældreomsorg og togforsinkelser. Problemer med knurren fra vælgerne.Alligevel lykkes det altså ikke for Socialdemokratiet at løfte sig fra sit historisk lave niveau. Den socialdemokratiske svaghed betyder også, at oppositionen som helhed kun har fået et beskedent udbytte af protestfasen. [..]
- Den socialdemokratiske ledelse lider af en udtalt mangel på tunge, erfarne og velrenommerede folk. Folk, der gennem en årrække har vist, at de kan håndtere vanskelige saglige udfordringer og politisk pressede situationer. Med al respekt for vilje og kampånd hos Helle Thorning-Schmidt og hendes nærmeste, så ligner de ikke et regeringshold, som vælgerne trygt tør overlade kongerigets skæbne til.

Når det kommer til vælgernes vurdering af statsministerevner, er Thorning chanceløs mod Fogh.
Den socialdemokratiske ledelse har da også til en vis grad erkendt problemet. Derfor inddrog den Mogens Lykketoft i velfærdsforhandlingerne, samtidig med at han spiller en central rolle i partiets udenrigspolitik. De to andre tidligere partiformænd, Poul Nyrup Rasmussen og Svend Auken, lader også stadig deres røst høre.
Men den gamle garde repræsenterer ikke bare erfaring. Den repræsenterer også fortidens fejltagelser.
- Frem for alt har Nyrup, Lykketoft og Auken aldrig forstået rækkevidden af de politiske forandringer, som er forbundet med indvandringen og islamismen, den radikale islam. Dette er Socialdemokratiet blevet hårdt straffet for - og bliver det stadig.I 1990'erne gik de tre politikere helt galt af debatten om indvandringens omfang. I dag har den samme gamle garde bragt partiet i vanskeligheder, når det gælder forholdet til islamismen. Muhammed-konflikten er det mest markante eksempel. Her krævede islamister ude og hjemme, at de islamiske regler for ytringsfriheden nu også skulle gælde for ikke-muslimer i Danmark. Men på Socialdemokratiets vegne afviste Lykketoft kategorisk, at sagen havde noget med ytringsfrihed at gøre.

Derfor lykkes det ikke for S, Ralph Pittelkow, JP (EB s. 2 - klik!)
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net